Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
13 результатів
Результати пошуку
Документ Хімічна стійкість природного матеріалу для очистки води у лікеро-горілчаному виробництві(2018) Олійник, Світлана Іванівна; Самченко, Ірина Олександрівна; Куц, Анатолій Михайлович; Тарасюк, Леся Анатоліївна; Цапун, Віра ЮріївнаПоказано актуальність використання фільтрувального матеріалу спонголіту для механічного очищення води. The relevance of using filter material spongolit for mechanical water purification.Документ Підготовлена вода та стійкість напоїв(2017) Самченко, Ірина Олександрівна; Тарасюк, Леся АнатоліївнаПоказана актуальність застосування новітніх способів підготовки води для виробництва напоїв. The using of new ways of preparing water for beverage production.Документ Стабілізація лікеро-горілчаних напоїв(2018) Острик, Олександр Миколайович; Тарасюк, Леся Анатоліївна; Олійник, Світлана ІванівнаМетою роботи є дослідження методів стабілізації лікеро-горілчаних напоїв. The purpose of the work is to study the methods of stabilization of alcoholic beverages.Документ Застосування природних матеріалів для очистки води у лікеро-горілчаному виробництві(2018) Олійник, Світлана Іванівна; Тарасюк, Леся АнатоліївнаМетою роботи є дослідження застосування природних матеріалів для очистки води у лікеро-горілчаному виробництві.Документ Дослідження процесу фільтрування за допомогою нетрадиційного матеріалу у виробництві напоїв(2017) Тарасюк, Леся Анатоліївна; Прибильський, Віталій Леонідович; Олійник, Світлана Іванівна; Мукоїд, Роман Миколайович; Василів, Володимир ПавловичМетою роботи було дослідження нетрадиційного матеріалу обсидіану та обгрунтування параметрів його підготовки основного циклу фільтрування та регенерації. Об’єктами досліджень були вода підготовлена та сортівка після фільтрування фільтрувальними матеріалами. The purpose of the work was to study non-traditional obsidian material and to substantiate the parameters of its preparation for the main filtration and regeneration cycle. The objects of research were water prepared and sorting after filtration with filtering materials.Документ Природні матеріали у технології виробництва напоїв(2016) Тарасюк, Леся Анатоліївна; Самченко, Ірина Олександрівна; Сівер, Таїсія Галаніївна; Коренчук, Катерина Сергіївна; Олійник, Світлана ІванівнаДосліджено природні матеріали за хімічною стійкістю та встановлено їх ефективність застосування для фільтрування води та водно-спиртової суміші, сприяє збільшенню питомого об’єму фільтрату в 1,2 – 2,0 рази при зменшенні кількості розчинів для їх підготовки та промивки. фильтрата в 1,2 - 2,0 раза при уменьшении количества растворов для Natural materials based on chemical stability have been investigated and their efficiency has been determined for the filtration of water and aqueous-alcohol mixtures, and it contributes to a 1.2-2.0 times increase in the specific volume of filtrate with a decrease in the number of solutions for their preparation and flushing.Документ Придатність до використання у лікеро-горілчаному виробництві скляних пляшок місткістю 0,05 дм3(2015) Олійник, Світлана Іванівна; Тарасюк, Леся Анатоліївна; Ковальчук, Володимир ПетровичДосліджено придатність до використання у лікеро-горілчаному виробництві нових скляних пляшок місткістю 0,05 дм3 за розробленою методикою. Для розливу лікеро-горілчаної продукції, з забезпеченням її якості та стійкості, можна використовувати скляні пляшки місткістю 0,05 дм3 з показником водостійкості не більше ніж 0,53 см3 розчину соляної кислоти, що зберігаються в закритих опалювальних складах. The suitability for use in alcoholic beverage production of new glass bottles with a capacity of 0,05 dm3 according to the developed technique was investigated. For bottling distilled spirits, ensuring its quality and stability, it is possible to use glass bottles with a capacity of 0,05 dm3 with a water resistance of not more than 0.53 cm3 of hydrochloric acid solution stored in closed heated warehouses.Документ Фільтрація води природними мінералами для напоїв(2016) Самченко, Ірина Олександрівна; Тарасюк, Леся Анатоліївна; Сівер, Таїсія ГаланіївнаПроведено аналіз використання природних мінерали, які за рахунок своїх структурних та іонообмінних властивостей здатні покращувати органолептичні показники і стабілізувати окисно-відновний потенціал підготовленої води. Показано ефективність застосування досліджуваних матеріалів у виробництві напоїв. The analysis of the use of natural minerals, which due to their structural and ion exchange properties, can improve the organoleptic parameters and stabilize the oxidation-reduction potential of the prepared water. The efficiency of application of investigated materials in the production of beverages is shown.Документ Сорбційне очищення води у лікеро-горілчаному виробництві(2015) Самченко, Ірина Олександрівна; Тарасюк, Леся Анатоліївна; Олійник, Світлана ІванівнаПроведено порівняння основних методів, які використовуються для очищення води від органічних домішок у лікеро-горілчаному виробництві: гранульованим активним вугіллям, сорбцією на іонообмінних матеріалах, методом зворотного осмосу. Визначено основні методи за якими у лікеро-горілчаному виробництві визначають сорбційну здатність активного вугілля, показано переваги та недоліки стандартизованих методів. A comparison of the basic methods used for water purification from organic impurities in the distillery production is made: granular activated carbon, sorption on ion exchange materials, reverse osmosis. The basic methods of determining the sorption ability of activated carbon in the distillery are determined, advantages and disadvantages of standardized methods are shown.Документ Стійкість скляної тари та лікеро-горілчаної продукції(2016) Олійник, Світлана Іванівна; Сівер, Таїсія Галаніївна; Тарасюк, Леся Анатоліївна; Самченко, Ірина ОлександрівнаВстановлено, що внаслідок технологічних порушень спостерігається зниження якості та строку придатності до споживання готової лікеро-горілчаної продукції, пов’язане з такими факторами, як: використання скляної тари з невисокою водостійкістю і хімічною стійкістю; додержання строків і умов зберігання до розливу напоїв; оптимальністю складу інгредієнтів, підготовленої води і контролюванням ведення технологічного процесу. It was established that due to technological violations there is a decrease in the quality and duration of consumption of finished alcoholic beverages, due to such factors as: the use of glass containers with low water resistance and chemical resistance; Observance of the terms and conditions of storage for bottling drinks; Optimal composition of ingredients, prepared water and control of the process.