Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Інтенсифікація процесу екстрагування сахарози із застосуванням флокулянту ПГМГХ(2014) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Чорна, Тетяна Миколаївна; Тетеріна, Світлана МиколаївнаЕкстрагування сахарози з бурякової стружки є однією з основних стадій бурякоцукрового виробництва, від ефективності проведення якої залежить повнота вилучення сахарози та технологічна якість одержаного екстракту. Чистота дифузійного соку в значній мірі залежить від вмісту в ньому нецукрів, в тому числі високомолекулярних сполук , тому першочерговим завданням при вилученні сахарози з бурякової стружки є одержання соку високої чистоти за рахунок меншого переходу в екстракт високомолекулярних сполук, зокрема пектинових речовин. The extraction of sucrose from beet chips is one of the main stages of sugar beet production, the efficiency of which depends on the completeness of extraction of sucrose and technological quality of the resulting extract. Clean juice largely depends on the content in the netsukriv, including Macromolecular as a priority when removing sucrose from beet chips is to obtain high purity juice due to the smaller transition to extract high-molecular compounds, including pectin.Документ Дослідження ефективності застосування дезінфекційного засобу на основі природних оксикислот у бурякоцукровому виробництві(2014) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Тетеріна, Світлана Миколаївна; Нечипор, Тетяна МиколаївнаБезпечність продуктів харчування є актуальним питанням сьогодення. В той же час слід відмітити, що перебіг мікробіологічних процесів у виробництві білого цукру негативно впливає на ефективність виробництва та якість готової продукції. На більшості вітчизняних підприємств для пригнічення мікрофлори при проведенні процесу екстрагування сахарози використовують формалін, що пов'язано з достатньо високою ефективністю його дії та невисокою вартістю. Food safety is a key issue today. At the same time it should be noted that the progress of microbiological processes in the production of white sugar negatively affects the efficiency and quality of the finished product. On most domestic enterprises to inhibit microflora during process of extracting the sucrose formalin used, due to the relatively high efficiency of its performance and low cost.Документ Дослідження ефективності природного антимікробного засобу «Beta-Stab 10А» щодо пригнічення контамінантів буряко- цукрового виробництва(2014) Нечипор, Тетяна Миколаївна; Тетеріна, Світлана МиколаївнаВстановлено високу бактерицидну дію засобу «Beta-Stab 10А» щодо грампозитивних бактерій, якими є більшість контамінантів цукрового виробництва. Оскільки препарат проявляє низьку інгібуючу дію щодо еукаріотичних мікроорганізмів, то його використання при виробництві цукру без додаткових реагентів може бути не досить ефективним. The high bactericidal effect means «Beta-Stab 10A" on gram-positive bacteria, like most contaminants sugar production. Since the drug exhibits low inhibitory effect on eukaryotic microorganisms, its use in the manufacture of sugar without additional reagents may not be very effective.