Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
14 результатів
Результати пошуку
Документ Технологічне вапно, сатураційний газ і екологія: сучасні реалії(2016) Хомічак, Любомир Михайлович; Вєрченко, Лідія Михайлівна; Петриченко, Ігор Борисович; Резніченко, Юрій МиколайовичВ статті розглянуто режим роботи вапно випалювальної печі, склад пічного газу та вапняного молока. The article deals with the mode of operation of a calcareous kiln, the composition of furnace gas and lime milk.Документ Заміна чистої води на напівпродукти цукрового виробництва для гасіння випаленого вапняку(2015) Петриченко, Ігор Борисович; Резніченко, Юрій Миколайович; Хомічак, Любомир Михайлович; Стовпченко, Антон ВолодимировичВ результаті впровадження схеми відсутнє розбавлення соку, витрата палива мінімальна, використання свіжої води відсутнє, втрати сахарози близькі до нуля. As a result of the scheme is no dilution of juice, the minimum fuel consumption, the use of fresh water is no loss of sucrose close to zero.Документ Особливості процесу переестерифікації технічних тваринних жирів у дизельне біопаливо(2012) Хомічак, Любомир Михайлович; Муштрук, Михайло Михайлович; Сухенко, Юрій Григорович; Сухенко, Владислав ЮрійовичПереестерифікація технічних жирів тваринного походження в дизельне біопаливо практично не відрізняється від переробки рослинних олій. Процес виробництва дизельного біопалива може бути проведений з використанням лужного каталізатора, наприклад гідроксиду натрію (NaOH) або гідроксиду калію (КОН) і метанолу. Pereeterifikacii technical animal fats in diesel biofuel is virtually indistinguishable from the processing of vegetable oils. The production process of biodiesel can be carried out using an alkaline catalyst such as sodium hydroxide (NaOH) or potassium hydroxide (KOH) and methanol.Документ Пошук альтернативних джерел цукровмісної сировини(2014) Шейко, Таміла Володимирівна; Ткаченко, Сергій Володимирович; Смоленський, В. Б.; Хомічак, Любомир МихайловичСучасні тенденції розвитку ринку харчових продуктів дієтичного призначення характеризуються зростанням попиту населення на цукрозамінники. Які, в свою чергу, поділяються на синтетичні і природні.. Modern trends in the food dietary purposes characterized by rising demand for sweeteners. Which, in its turn, are divided into synthetic and natural.Документ Досвід очищення соку цукрового сорго(2014) Курятнікова, Н. О.; Шейко, Таміла Володимирівна; Хомічак, Любомир МихайловичЦукрове сорго - багатоцільова культура, різні частини якої можна одночасно переробляти з отриманням різноманітних продуктів: зерна з китиць для виробництва крохмалю; солодких соків із стебел для подальшої переробки на сироп; біоетанолу; а також жому і зеленого листя як відмінного корму для тварин, або як біомаси для отримання біогазу, як органічного добрива або для виробництва паперу. Крім того, сорго є невибагливою культурою і може вирощуватися за різних кліматичних і ґрунтових умов. Також потреба культури у поливі і внесенні добрив є мінімальною, що призводить до зниження вартості її вирощування. Ці характеристики роблять сорго ідеальною культурою для виробництва харчового сиропу, так званого соргового меду. Переробку цукрового сорго можна адаптувати під існуюче цукрове виробництво. Харчовий сироп сорго може використовуватися як рідкий підсолоджувач в різних харчових продуктах, безалкогольній та консервній промисловостях, але, на відміну від класичних сиропів, він має більш різноманітний склад, в тому числі є джерелом природного кальцію. Sugar sorghum - a multi-culture, different parts of which can be simultaneously Remodel obtaining various products: corn with tassels for production starch; sweet juices from the stems for processing into syrup; bioethanol; as well as pulp and green leaves as an excellent animal feed or as biomass for biogas as an organic fertilizer or for the manufacture of paper. In addition, sorghum is a lightweight culture and can be grown under different climatic and soil conditions. also need culture in irrigation and fertilization is minimal, which reduces the value of its cultivation. These characteristics make sorghum an ideal culture for the production of food syrup, so-called sorhovoho honey. Of sugar sorghum can be adapted under existing sugar production. Food sorghum syrup can be used as a liquid sweetener in various food products, soft drinks and canning industry, but, unlike the classic syrups, it has a diverse composition, including is Natural source of calcium.Документ Двоступенева І сатурація - суттєвий етап в підвищенні ефективності очищення дифузійного соку(2014) Резніченко, Юрій Миколайович; Петриченко, Ігор Борисович; Виговський, Валерій Юрійович; Хомічак, Любомир МихайловичВажливе місце в технологічному процесі займає I карбонізація. Від правильності її проведення залежить загальний ефект адсорбційного очищення соку, швидкість фільтрування соку і витрата каменю на виробництво. Ефективність проведення I сатурації в значній мірі залежить від її апаратурного оформлення. Important role in the technological process is I carbonization. of correctness of its implementation depends on the overall effect of adsorption purification juice, juice filtration velocity and flow stone of production. Efficiency of carbonation I greatly depends on its hardware design.Документ Технологічні аспекти енергозбереження процесу переробки буряків з отриманням високоякісного цукру та біопалив(2014) Хомічак, Любомир Михайлович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Петриченко, Ігор Борисович; Виговський, Валерій Юрійович; Резніченко, Юрій МиколайовичСуттєве подорожчання паливно-енергетичних ресурсів змушує виробників цукру вишукувати нові резерви та можливості до зменшення витрат палива у технологічному процесі. Якщо прийняти за 100% всі можливі заходи, що сприяють енергозбереженню, то дише близько 30% з них стосуються впровадженню теплоенергетичних рішень, а решта - суто технологічних. A substantial rise in fuel and energy resources makes sugar producers to find new reserves and possibilities to reduce fuel consumption in the process. Assuming a 100% all possible measures to promote energy efficiency, it breathes about 30% of them are related to the introduction of heat and power solutions, and the rest - a purely technological.Документ Підготовка води для приготування напоїв з використанням природних сорбентів(2014) Павленко, Наталія Василівна; Долгошеєва, Юлія; Хомічак, Любомир МихайловичВ процесі підготовки води для приготування напоїв доцільно використовувати вище перелічені природні мінерали, а особливо кремінь. Останній не тільки покращує фізико-хімічні показники води, але ще є корисним для здоров'я людини. In the preparation of water for making beverages should be used above listed natural minerals, especially flint. Last not only improves the physical and chemical properties of water, but is useful for human health.Документ Застосування природних матеріалів в процесах очищення води(2014) Павленко, Наталія Василівна; Долгошеєва, Юлія; Хомічак, Любомир МихайловичВикористання збагаченої глини виробництва ПАТ «Турбівський каоліновий завод» дозволяє знизити жорсткість води до нормативів в основному за рахунок зменшення концентрації іонів кальцію. Використання шунгіту для зниження жорсткості не є раціональним рішенням, оскільки він не знижує жорсткість води до гігієнічного нормативу, а концентрацію іонів магнію зменшує нижче фізіологічної норми.Документ Вимоги цукрового виробництва до технологічних властивостей вапняного молока(2007) Кос (Гусарук), Тетяна Святославівна; Вєрченко, Лідія Михайлівна; Хомічак, Любомир МихайловичПрацюючи з вапняним молоком, значення питомої поверхні твердої фази якого лежать в діапазоні оптимальних величин = 4,1...4,43, то у подальшому це дозволить досягнути максимального ефекту очищення дифузійного соку та уникнути ускладнень на стадії його фільтрування. Working with a limewater, the values of specific surface of hard phase of which lie in the range of optimum sizes = 4,1...4,43, in subsequent it will allow to attain the maximal effect of cleaning of diffusive juice and avoid complications on the stage of his filtration.