Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
9 результатів
Результати пошуку
Документ "Легкі" гречані зерна - новий продукт, готовий до вживання(2013) Фурманова, Юлія Петрівна; Шаповаленко, Олег ІвановичБула розроблена технологія виробництва харчового продукту - «легких» гречаних зерен. Шляхом нагрівання спеціально підготовленого зерна гречки у ЕМП НВЧ протягом кількох секунд було отримано продукт з гарними органолептичними показниками, готовий до вживання. Developed the technology of food production - "light" buckwheat grains. By heating the specially prepared buckwheat EMF in the microwave for a few seconds the product was received with good organoleptic characteristics, ready for use.Документ Вплив екструдування на показники якості кормової суміші(2014) Шаповаленко, Олег Іванович; Тракало, Тетяна Олександрівна; Улянич, Іван ФедоровичПри виробництві кормів для сільськогосподарських тварин і птиці велике значення має волого-теплове оброблення сировини. Одним з видів волого-теплового оброблення сировини при виробництві кормів є екструдування, яке дозволяє за короткий проміжок часу нагріти обробляєму сировину до температури 130 - 150°С. При цьому відбувається збільшення в екструдаті декстринів і підвищується ступінь його клейстеризації, що підвищує кормову цінність продукту. Також відбувається знищення патогенної мікрофлори продукту. При екструдуванні зерна ячменю, вологістю 13,0 % на загальну масу, який не був розмелений, спостерігалась нестабільна робота екструдера. Тому доцільним було підвищення вологості зерна за рахунок його зволожування водою або введення до складу, що екструдується, овочевої сировини. Це дозволило довести вологість кормової суміші до показника, при якому відбувається стабільна робота екструдера. Подрібнення зернової сировини на дробарці з діаметром отворів 6,0 мм і наступним зволоженням кормової суміші овочевою сировиною дозволило стабілізувати роботу екструдера і покращити показники якості екструдату. В той же час спостерігалося зниження кількості вітамінів в екструдованій кормовій суміші із зернової та овочевої сировини. The production of feed for livestock and poultry great importance to wet-heat treatment of raw materials. One type of moisture heat treatment of raw materials in the manufacture of feed is extrusion, which allows a short time to heat up to a temperature of raw obroblyayemu 130 - 150 ° C. This results in an increase in extrudate dextrins and increases its degree kleysteryzatsiyi that increases feed value of the product. There is destruction of pathogenic microorganisms product. In extrusion of barley, 13.0% of humidity on the total weight, which was not mealy, observed unstable work extruder. Therefore, it seems reasonable increase grain moisture due to its humidification water or the introduction of composition, extruded, raw materials. It proves humidity feed mixture to a value at which the stable operation of the extruder. Flowing grain raw material to mill with a diameter of 6.0 mm holes and subsequent moisture feedstuffs raw materials allowed to stabilize work extruder and the extrudate improve your Quality Scores. At the same time there was reduction of vitamins in extruded feed mixtures with grain and vegetable raw materials.Документ Новий круп’яний продукт підвищеної біологічної цінності(2014) Шаповаленко, Олег Іванович; Євтушенко, Олег Олександрович; Шевченко, А. В.В основу тез доповіді покладено дослідження хімічного складу крупів та його оптимізація. Досліджено подрібнення крупів в дробарці та їх вплив на гранулювання. At the heart of abstract is using the cereals chemical composition and its optimization. It was researched the crushing of cereals in the crusher and its influence at granulate.Документ Створення сумішей крупів та визначення показників їх якості(2014) Зосим, Аліна; Шаповаленко, Олег ІвановичЗ введенням круп у суміш (пшоно, кукурудзяна крупа та рис) змінюються показники якості самої суміші; збільшується об'ємна маса, середній розмір частинок, кут обрушення, дійсна густина; зменшується вологість та кут ковзання по металу. With the introduction of cereal blend (wheat, barley, corn and rice) change of the quality parameters of the mixture; increased bulk density, average particle size, angle of collapse, the real density; reduced moisture and grazing angle on metal.Документ Створення сумішей пластівців із зернових культур(2014) Кожевнікова, Мирослава Ігорівна; Шаповаленко, Олег ІвановичНа сучасному етапі розвитку круп'яного виробництва харчова промисловість потребує удосконалення як обладнання, так і продуктів харчування. Тому одним з продуктів було обрано суміш пластівців: вівсяні, житні, гречані та пшоняні пластівці. В подальшому суміш подрібнюється і направляється на одну з ліній термічної обробки: на лінію екструдуванню або на лінію гранулювання. At the present stage of development of cereal production food industry needs to be improved both equipment and food. Therefore, one of the products has been chosen mix cereal: oat, rye, buckwheat and Millet flakes. Thereafter the mixture is crushed and sent to one of the lines of heat treatment: the line or the line extrusion granulation.Документ Волого-теплова обробка зернової сировини(2014) Тракало, Тетяна Олександрівна; Улянич, Іван Федорович; Шаповаленко, Олег ІвановичПри екструзії під дією температури і тиску відбувається глибоке перетворення структури і властивостей поживних речовин, що дозволяє виробляти високоякісний продукт. In extrusion under temperature and pressure, the deep transformation of the structure and properties of nutrients to produce a high quality product.Документ Удосконалення технології зберігання зерна з використанням регульованого повітряного середовища(2014) Федорченко, К. С.; Шаповаленко, Олег Іванович; Шаран, Андрій ВасильовичЗберігання зернової продукції без втрат має важливе державне значення і покликане вирішити ряд стратегічних завдань - гарантувати продовольчу безпеку країни, забезпечувати сировиною переробну галузь, зміцнювати кормову базу тваринництва, створювати належні умови ефективного експорту - імпорту. Storage of grain production without losses is of great national importance and is intended to solve a number of strategic objectives - to guarantee food security, provide raw materials processing industry, to strengthen livestock forage, create appropriate conditions for effective export - import.Документ Основні напрямки переробки зерна кукурудзи в Україні(2014) Рибчинський, Родіон Станіславович; Шаповаленко, Олег ІвановичДля переробки в крупу в Україні використовується менше 2% виробленого зерна. Незважаючи на те, що нарощування сировинної бази є передумовою для збільшення обсягів переробки, основним стримуючим фактором у даному сегменті є низький попит на продукцію, що пов'язано 3 низьким рівнем якості готової продукції, та відсутністю культури споживання кукурудзяної крупи у більшості жителів України. For the processing of barley in Ukraine using less than 2% of the produced grain. Despite the fact that increasing the resource base is a prerequisite for increasing recycling, the main limiting factor in this segment is low demand for products due 3 low product quality, and lack of consumer culture cornmeal most people in Ukraine.Документ Визначення фізико-хімічних показників крупів(2014) Тертишна, Юлія П.; Бабаєв, Олександр; Корнелюк, Дмитро; Шаповаленко, Олег Іванович; Євтушенко, Олег ОлександровичВ основу тез доповіді покладено дослідження хімічного складу і фізичних властивостей крупів. Заслуговують на увагу суміші круп’яних продуктів з кремнієм. At the heart of abstract is using the cereals chemical composition and physical characteristics. Special attention deserve mixtures of cereals with silicon.