Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
9 результатів
Результати пошуку
Документ Дослідження впливу яєчного альбуміну на технологічний процес виготовлення хліба з фруктозою та якість готових виробів(2016) Шевченко, Анастасія Олександрівна; Марченко, Ольга СергіївнаРобота присвячена дослідженню впливу яєчного альбуміну на технологічний процес виготовлення хлібобулочних виробів з фруктозою.Документ Дослідження впливу цитратів металів на процеси в тісті з додаванням льону та кукурудзяної олії(2016) Шевченко, Анастасія Олександрівна; Місечко, Наталія Орестівна; Марченко, Ольга СергіївнаРобота присвячена дослідженню впливу цитратів металів на технологічний процес виготовлення хлібобулочних виробів з фруктозою з додаванням льону та кукурудзяної олії. Встановлено дію добавок на ферментний комплекс дріжджів та структурно-механічні властивості тіста. The work is devoted to the research of the effect of citrates of metals on the technological process of making bakegoods with fructose, linen and corn oil. The effect on yeast enzyme complex and structural and mechanical properties of dough is established.Документ М. К. Мамардашвілі: про класичний і некласичний ідеали раціональності(2016) Шевченко, Анастасія Олександрівна; Кітов, Микола ГригоровичРобота присвячена аналізу еволюції опозиції «класичне» та «некласичне» в філософії М.К. Мамардашвілі. Порівняно правила та явища класичної раціональності та некласичного типу. The work deals with the analysis of the evolution of the opposition "classical" and "nonclassical" in philosophy M. K. Mamardashvili. There have been compared rules and phenomena of classical and non-classical types of rationality.Документ Дослідження впливу нанорозмірного стану водних суспензій металів на процес сорбції під час бродіння тіста(2016) Шевченко, Анастасія Олександрівна; Запорожець, Юлія ВладиславівнаРобота присвячена дослідженню використання речовин з твердою фазою в нанорозмірному стані для інтенсифікації технології хлібобулочних виробів. Встановлено вплив наночастинок на життєдіяльність дріжджової мікрофлори та на структурно-механічні властивості тіста. The work is devoted to the research of the use of materials with solid phase in nanoscale state for intensification the technology of bakery products. It has been set the influence of nanoparticles on yeast microflora on the structural and mechanical properties of dough.Документ Дослідження впливу цитратів на мікробіологічні і біохімічні процеси в тісті(2015) Шевченко, Анастасія Олександрівна; Дробот, Віра Іванівна; Прохорова, Надія ДмитрівнаРобота присвячена дослідженню впливу цитратів цинку, магнію, селену та германію на зимазну та мальтозну активність дріжджів при виготовленні хліба з фруктозою. Встановлено дію цитратів металів на ферментний комплекс дріжджів. The work is devoted to the investigation of the influence of zinc, magnesium, selenium and germanium citrates on zymazna and maltase activity of yeast while producing bread with fructose. The effect of citrates on enzyme complex of yeast is found.Документ Дослідження впливу цитрату, лактату та карбонату кальцію на мікробіологічні і біохімічні процеси в тісті(2015) Шевченко, Анастасія Олександрівна; Дробот, Віра Іванівна; Прохорова, Надія ДмитрівнаРобота присвячена дослідженню впливу різних солей кальцію на технологічний процес виготовлення хлібобулочних виробів з фруктозою. Встановлено та порівняно дію солей на ферментний комплекс дріжджів та структурно-механічних властивостей тіста. The work is devoted to the research of the effect of different calcium salts on the technological process of making bakegoods with fructose. The effect of salts on yeast enzyme complex and structural and mechanical properties of dough is established and compared.Документ Збагачення хліба для хворих на цукровий діабет мінеральними речовинами(2016) Шевченко, Анастасія Олександрівна; Дробот, Віра ІванівнаСвітовою науковою спільнотою визнано, що сучасний раціон харчування не забезпечує організм людини достатньою кількістю мінеральних речовин, що призводить до розвитку захворювань, серед яких - цукровий діабет. Це спонукає збагачувати продукти, і в першу чергу хліб, як продукт повсякденного вживання, цими речовинами.Документ Дослідження екстрактивних властивостей імбиру(2014) Шевченко, Анастасія Олександрівна; Деканський, Вадим Євгенійович; Запорожець, Юлія ВладиславівнаДосліджено дифузійні властивості кореня імбиру та встановлено вплив на його структуру низькочастотних механічних коливань при віброекстрагуванні. Investigated the diffusion properties of ginger root and the influence on its structure at low frequency mechanical vibrations vibroekstrahuvanni.Документ Інактивація окислювальних ферментів рослинної сировини при її екстрагуванні(2014) Сімахіна, Галина Олександрівна; Шевченко, Анастасія ОлександрівнаПри проведенні екстрагування фенольних сполук з пряно-ароматич-ної сировини доцільно до екстрагента додавати органічні кислоти або їхні солі, на-приклад лимонну та винну кислоту, змінюючи рНсередовища у необхідному напрямі. When conducting the extraction of phenolic compounds from spicy-aromatic-term raw advisable to add extractant organic acids or their salts, eg citric and tartaric acid, changing rNseredovyscha in the required direction.