Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Ескіз
    Документ
    Вплив раси дріжджів при зброджуванні сусла із крохмалевмісної сировини на утворення летких домішок спирту
    (2018) Шиян, Петро Леонідович; Кириленко, Роман Григорович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Куц, Анатолій Михайлович; Єгоров, Сергій; Ярко, Олександр Вікторович; Сиротенко, Олександр
    Одним із резервів підвищення ефективності роботи спиртових заводів є зниження витрат вуглеводів на утворення побічних продуктів бродіння шляхом підбору високопродуктивних термотолерантних та осмофільних рас дріжджів. One of the reserves for improving the efficiency of the distilleries is reducing the cost of carbohydrates to the formation of by-products of fermentation by selection of high-yielding thermotolerant and osmophilic yeast breeds.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив технологічних параметрів при зброджуванні концентрованого сусла на утворення летких домішок бражки
    (2015) Сурич, Максим; Боярчук, Ярослав Андрійович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Шиян, Петро Леонідович
    В роботі проведені дослідження по впливу концентрації сусла та виду сировини на біосинтез етилового спирту і побічних продуктів бродіння. Один із шляхів зниження кількості летких домішок етанолу – регулювання технологічних процесів і режимів таким чином, що були забезпечені умови, які сприяють направленому синтезу етанолу із пониженим утворенням побічних продуктів бродіння. The article presents a study on the effect of the concentration of the wort and raw material for the biosynthesis of ethyl alcohol and by-products of fermentation. One of the ways to reduce the amount of volatile impurities ethanol regulation of technological processes and modes, thus, were provided with conditions conducive to directional synthesis of ethanol with low by-product formation fermentation.
  • Ескіз
    Документ
    Зброджування сусла із крохмалевмісної сировини з використанням фільтрату барди
    (2015) Андрющенков, Олексій; Боярчук, Ярослав Андрійович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Шиян, Петро Леонідович
    У виробництві етилового спирту із крохмалевмісної сировини актуальним є питання утилізації післяспиртової барди шляхом повторної її використання на стадії приготування зернових замісів. В дослідженнях для приготування замісів використовували фільтрат барди, який отримували шляхом центрифугування нативної барди на центрифузі марки ОС – 6М із вмістом зважених частинок не більше 1%.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу додаткових джерел живлення на зброджування концентрованого сусла
    (2014) Ковальчук, Світлана Степанівна; Лемак, Олександр; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Шиян, Петро Леонідович
    Додавання наночастинок металів має позитивний вплив і забезпечує високу фізіологічну активність дріжджів у процесі дріжджегенерування та біоконверсії сусла, що сприяє підвищеню синтезу спирту та зниженню концентрації летких домішок у бражках. Рекомендована концентрація наночастинок металів складає 1,2 мкг/см3. Adding metal nanoparticles have a positive impact and provides a high physiological activity of yeast in the yeast generation and bioconversion wort, which promotes increased synthesis of alcohol and reduce the concentration of volatile impurities in the mash. The recommended concentration of metal nanoparticles is 1.2 mkh/sm3.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив технологічних параметрів зброджування сусла на накопичення летких органічних домішок спиртової бражки
    (2005) Кириленко, Роман Григорович; Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Куц, Анатолій Михайлович; Сизько, Валерій Борисович
    Широке впровадження енерго- і ресурсозберігаючої технології спиртових бражок з використанням низькотемпературної термоферментативної обробки крохмалевмісної сировини передбачає зниження дисперсності помелу сировини, підвищення концентрації та температури зброджування сусла. Тому з метою зменшення питомих енерговитрат та одержання етилового спирту високої якості необхідні достовірні дані про якісний і кількісний склад леткої частини бражки. The widespread introduction of energy-and resource-saving technologies alcohol brazhok using low termofermentatyvnoyi raw starch processing involves reducing dispersiongrinding of raw materials, improve concentration and temperature fermentation of wort. Therefore, in order to reduce unitenergy and obtaining ethanol quality needed reliable data on the qualitative and quantitative composition of the volatile brazhku.