Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
19 результатів
Результати пошуку
Документ Вплив раси дріжджів при зброджуванні сусла із крохмалевмісної сировини на утворення летких домішок спирту(2018) Шиян, Петро Леонідович; Кириленко, Роман Григорович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Куц, Анатолій Михайлович; Єгоров, Сергій; Ярко, Олександр Вікторович; Сиротенко, ОлександрОдним із резервів підвищення ефективності роботи спиртових заводів є зниження витрат вуглеводів на утворення побічних продуктів бродіння шляхом підбору високопродуктивних термотолерантних та осмофільних рас дріжджів. One of the reserves for improving the efficiency of the distilleries is reducing the cost of carbohydrates to the formation of by-products of fermentation by selection of high-yielding thermotolerant and osmophilic yeast breeds.Документ Синтез летких домішок спирту при повному використанні фільтрату барди на стадії приготування замісу(2017) Шиян, Петро Леонідович; Куц, Анатолій Михайлович; Боярчук, Ярослав Андрійович; Кириленко, Роман Григорович; Дриганов, СергійПроведено аналіз спиртового зброджування крохмалевмісного сусла із заміною технологічної води фільтратом барди на стадії приготування замісу та вплив на синтез летких домішок спирту. Встановлено,що використання фільтрату барди позитивно впливає на активність дріжджових клітин, зменшуючи синтез летких органічних домішок та кислот. Визначено максимальну кратність використання фільтрату барди на стадії приготування замісу. The analysis of alcohol fermentation of starch mash with replacement of technological water by filtrate bards at the stage of preparation of dough and influence on the synthesis of volatile alcohol impurities is carried out. It is established that the use of filtrate bards positively affects the activity of yeast cells, reducing the synthesis of volatile organic impurities and acids. The maximum multiplicity of use of filtrate bards in the stage of preparation of dough is determined.Документ Дослідження впливу додаткового джерела азоту на зброджування висококонцентрованого сусла у виробництві біопалива(2013) Боярчук, Ярослав Андрійович; Шиян, Петро Леонідович; Кириленко, Роман ГригоровичНаведено результати досліджень впливу азотного живлення на показники дозрілої бражки. Визначені оптимальні показники концентрації внесення азотного живлення. The results of investigations of the effect of nitrogen feed on the parameters of mature mash are presented. The optimum indices of concentration of nitrogen feeding are determined.Документ Вплив технологічних параметрів при зброджуванні концентрованого сусла на утворення летких домішок бражки(2015) Сурич, Максим; Боярчук, Ярослав Андрійович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Шиян, Петро ЛеонідовичВ роботі проведені дослідження по впливу концентрації сусла та виду сировини на біосинтез етилового спирту і побічних продуктів бродіння. Один із шляхів зниження кількості летких домішок етанолу – регулювання технологічних процесів і режимів таким чином, що були забезпечені умови, які сприяють направленому синтезу етанолу із пониженим утворенням побічних продуктів бродіння. The article presents a study on the effect of the concentration of the wort and raw material for the biosynthesis of ethyl alcohol and by-products of fermentation. One of the ways to reduce the amount of volatile impurities ethanol regulation of technological processes and modes, thus, were provided with conditions conducive to directional synthesis of ethanol with low by-product formation fermentation.Документ Зброджування сусла із крохмалевмісної сировини з використанням фільтрату барди(2015) Андрющенков, Олексій; Боярчук, Ярослав Андрійович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Шиян, Петро ЛеонідовичУ виробництві етилового спирту із крохмалевмісної сировини актуальним є питання утилізації післяспиртової барди шляхом повторної її використання на стадії приготування зернових замісів. В дослідженнях для приготування замісів використовували фільтрат барди, який отримували шляхом центрифугування нативної барди на центрифузі марки ОС – 6М із вмістом зважених частинок не більше 1%.Документ Інноваційна технологія етилового спирту з крохмалевмісної сировини(2016) Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Боярчук, Ярослав АндрійовичДослідно-промислові випробування розробленої технології отримання спиртових бражок при низькотемпературній крохмалевмісної сировини з використанням ФП підтвердили, що за невисоких капітальних витрат забезпечується значне покращення технологічних показників зрілих бражок, підвищення виходу і якості готової продукції; Experimental-industrial tests developed technology to obtain alcohol at low temperature brazhok raw starch using enzymes confirmed that at low capital costs provided significant improvements in process performance brazhok mature, increase output and product quality.Документ Особливості виховної роботи студентів старших курсів(2013) Шиян, Петро Леонідович; Куц, Анатолій Михайлович; Бабич, Ірина Михайлівна; Бондар, Микола Васильович; Бойко, Петро МиколайовичУ виховній роботі викладачів випускових кафедр ВНЗ мають місце зустрічі з визначними діячами науки, освіти, культури, в яких зосереджені найкращі якості громадян України, акцентувати увагу студентів на положеннях літописів, міфів, сказань, дум, фольклорних та мистецьких джерел тощо. In the educational work of teachers graduating department universities there are meetings with prominent figures of science, education and culture, which concentrated the best qualities of the citizens of Ukraine, students focus on the provisions of chronicles, myths, legends, doom, folk and art sources and more.Документ Виховання студентської молоді в дусі патріотизму та національної самосвідомості(2013) Шиян, Петро Леонідович; Жеплінська, Марія МихайлівнаПатріотичне виховання - основа духовного розвитку особистості. Patriotic education - the foundation of spiritual development.Документ Інтерактивні методи навчання в навчальних процесах вищої школи(2015) Шиян, Петро Леонідович; Куц, Анатолій Михайлович; Бондар, Микола Васильович; Бойко, Петро Миколайович; Олійник, Світлана ІванівнаНайважливішими завданнями реформування освіти в Україні є підготовка освіченої, творчої особистості та формування її фізичного й морального здоров'я. Вирішення цієї проблеми передбачає психолого-педагогічне обґрунтування змісту і методів навчально-виховного процесу. Нині провідні вищі навчальні заклади широко впроваджують сучасні педагогічні технології, популярними серед яких є комп'ютерне та дистанційне навчання, навчання із залученням інтерактивних методик, навчання за технологією тренінгу тощо. The major tasks of educational reform in Ukraine is preparing educated, creative individuals and formation of physical and mental health. The solution provides psycho-pedagogical study content and methods of educational process. Currently leading higher education institutions to introduce modern educational technology, which is popular among computer and distance learning, teaching involving interactive techniques, training on technology training etc.Документ Спосіб виробництва цукру та біоетанолу(2014) Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Сизько, Валерій БорисовичВ НУХТ разом з Інститутом продовольчих ресурсів НААН України розроблена енергозберігаюча технологія та обладнання для виробництва паливного етанолу безпосередньо з цукрового буряку. In our library, along with the Institute of food resources NAAS of Ukraine developed energy-saving technology and equipment for the production of fuel ethanol directly from sugar beet.