Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Історія розвитку аналізу харчових продуктів на кафедрі аналітичної хімії НУХТ(2014) Костенко, Єлизавета Євгеніївна; Штокало, Мирослава Йосипівна; Бутенко, Олена МиколаївнаЯк самостійний підрозділ кафедра аналітичної хімії існує в університеті з 1965 року. До цього курс аналітичної хімії викладався на інших хімічних кафедрах. На кафедрі у різний час працювали С.Т. Орловський, А.К. Бабко (згодом академік АН УРСР), І.М. Алтаєв, Х.М. Починок, І.І. Єрьоменко. As an independent division of the Department of Analytical Chemistry at the university there in 1965 year. By this course of analytical chemistry taught in other departments of the chemical. on department at various times worked ST Orlovsky, AK Babko (later Academician USSR), IM Altayev, HM Pochinok, II Eremenko.Документ Використання метал-індикаторного методу для оцінки протекторних властивостей основних компонентів харчових продуктів(2009) Боднар, А. В.; Бобель (Зінченко), Інна Миколаївна; Костенко, Єлизавета Євгеніївна; Штокало, Мирослава Йосипівна; Ковбаса, Володимир Миколайович; Терлецька, Віта АльбертівнаДосліджено комплексоутворення плюмбуму (II) з казеїном, лактозою та амінокислотами харчових продуктів. Встановлено склад утворюваних сполук. Стійкість комплексів оцінена за допомогою концентрації вільних іонів металу, що знаходяться в рівновазі з комплексоутворюючими сполуками та константами рівноваги реакції комплексоутворення. It was investigated the complex formation of Lead (II) with a casein, lactose and amino acids of food products. There was determined composition of such complex formations.The stability of complexes was appraised by the concentration of free metal ions, which are in an equilibrium with complex formative connections and constants of equilibrium reaction of complex formation.