Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Дослідження впливу режимів теплової обробки молока на його білковий склад(2022) Шульга, Наталія МихайлівнаДосліджено зміни у біохімічному складі молока за різних промислових режимів його теплової обробки (короткочасна та тривала низько- і високотемпературна пастеризація, стерилізація в упаковці). Встановлено, що тривала дія високої температури призводила до збільшення ступеня денатурації фракцій α-, β- та k-казеїну. The changes of milk biochemical composition under different industrial regimes of its heat treatment (short-term and long-term low- and high-temperature pasteurization, sterilization in packaging) were investigated. It was found that prolonged treatment with high temperature led to the increase of the denaturation of α-, β- and k-casein fractions.Документ Вплив способів теплової обробки молока на його фізико-хімічні показники та технологічні властивості у сироробстві(2014) Шульга, Наталія МихайлівнаВідомо, що пастеризація у сироробстві спричиняє істотні зміни фізико-хімічних властивостей молока. Негативний вплив теплової обробки на сичужне згортання молока пов'язане зі зниженням у ньому концентрації іонів кальцію і денатурацією сироваточних білків. Для поліпшення мікробіологічної чистоти сировини нині широко застосовується спосіб подвійної теплової обробки, що полягає у першій пастеризації за температури 68 °С з витримкою 15 — 20 с, наступному визріванні молочної суміші за 6 — 8°С протягом 8 — 12 годин та її повторній пастеризації за 72 °С з витримкою 15 — 20 с. Такий спосіб підготовки молочної сировини у сироробстві є рекомендованим у випадку надходження на підприємство молока з високим вмістом спороутворюючих мікроорганізмів. We know that pasteurization in syrorobstvi causes significant changes in physico- chemical properties of milk. The negative effect of heat treatment on rennet coagulation of milk is associated with a decrease in its concentration of calcium ions and syrovatochnyh denaturation of proteins. To improve the microbiological purity materials now widely used method of double heat treatment that is the first pasteurization at a temperature of 68 ° C with a shutter speed of 15 - 20 seconds, subsequent maturation milk mixture for 6 - 8 ° C for 8 - 12 hours and its re pasteurization at 72 ° C with an exposure of 15 - 20. This form of raw milk in syrorobstvi is recommended in case of admission to company's milk is high in spore-forming microorganisms.