Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
11 результатів
Результати пошуку
Документ Розроблення функціональних десертних продуктів з впровадженням вторинних сировинних ресурсів(2022) Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна; Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна; Миколів, Іван МихайловичВажливим аспектом використання вторинних сировинних ресурсів, зокрема молочної сироватки та знежиреного молока, є здатність підвищити біологічну цінність продукту та знизити його собівартість. З огляду на це, виникає необхідність покращення структури харчування населення за рахунок розширення асортименту кисломолочних продуктів без додавання цукру та з використанням фруктово-овочевої сировини.Документ Сиркові аюрведичні вироби для Вата доші в крафтовому виробництві(2022) Цикало, Діана Юріївна; Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна; Бандура (Кузьмик), Ульяна ГеннадіївнаСформульовано перспективність крафтового виробництва як гнучкої системи реагування на споживчий попит та визначена доцільність розробки та запровадження у крафтове виробництво інноваційної аюрведичної продукції. Запровадження такого продукту у виробництво сприятиме розширенню харчової продукції оздоровчого спрямування, а оригінальне оформлення підвищить зацікавленість споживачів у інноваційній продукції.Документ Обгрунтування вибору натуральних емульгаторів у технології молоковмісних продуктів(2021) Белемець, Тетяна Олександрівна; Радзієвська, Ірина Гіронтіївна; Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна; Бандура (Кузьмик), Ульяна ГеннадіївнаЯкісні харчові продукти - це один з найважливіших факторів, котрий визначає рівень здоров’я населення країни. Основним завданням такої культури харчування є розробка основ і принципів створення продуктів нового виду, які матимуть збалансований склад із заданою харчовою та біологічною цінностями і високими органолептичними показниками.Документ Обґрунтування вихідних даних для розробки рецептурної композиції льодяникової карамелі з комбінацією прянощів(2020) Тишкевич, Наталя Миколаївна; Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна; Бандура (Кузьмик), Ульяна ГеннадіївнаСоціальне значущість розробки полягає у розширенні асортименту десертних виробів, покращанню їх споживної цінності за вдяки додаванню натуральних інгредієнтів, що дозволить поліпшити раціон харчування населення України та матиме оздоровчий ефект.Документ Удосконалення технології сирів м’яких козячих з куркумою та гуньбою сінною(2019) Корольчук, Ірина Миколаївна; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна; Фролова, Наталія Епінетівна; Бандура (Кузьмик), Ульяна ГеннадіївнаВикористання прянощів у технології сирів м’яких з козиного молока дозволяє корегувати технологічні властивості сировини, що підвищує ефективність виробництва та сприяє ресурсозаощадженню. The use of spices in goat milk soft cheese technology makes it possible to adjust the technological properties of raw materials, which increases production efficiency and contributes to resource savings.Документ Обґрунтування доцільності використання природних наповнювачів у технології масляних паст(2019) Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Яценко, Ольга Володимирівна; Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна; Миколів, Іван МихайловичСучасні тенденції виробництва молочних продуктів полягають у розширенні асортименту та удосконалені існуючих технологій шляхом залучення натуральної рослинної сировини. Відомо, що овочева та фруктова сировина характеризується високим вмістом поживних речовин, які виявляють функціональні властивості. The current trends in dairy production are expanding the range and improving existing technologies by attracting natural plant raw materials. It is known that vegetable and fruit raw materials are characterized by a high content of nutrients that exhibit functional properties.Документ Розробка оксистабільних композицій аюрведичних сумішей прянощів для косметичної промисловості(2018) Радзієвська, Ірина Гіронтіївна; Пасічний, Василь Миколайович; Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна; Бандура (Кузьмик), Ульяна ГеннадіївнаПідтверджено, що олійний екстракт кардамону мають легколеткі компоненти фенольної природи: встановлено присутність монотерпенів а-тнену та 1,8-цинеолу, які складають легколеткі фракції ефірних олій. Це також обумовлюе антисептичні та бактерицидні властивості олійного екстракту кардамону та продуктів з його використанням. It is confirmed that the cardamom oil extract has lightweight components of the phenolic nature: the presence of monoterms of a-tannenum and 1,8-cineol, which make up an elastic fraction of essential oils, has been established. It also determines the antiseptic and bactericidal properties of the cardamom oil extract and its products.Документ Перспективність використання прянощів у технології м’яких сирів з козячого молока(2019) Корольчук, Ірина Миколаївна; Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна; Бандура (Кузьмик), Ульяна ГеннадіївнаДля пщвищення харчової цінності та покращання технолопчних властивостей, утримання вільної кашлярної вологи, покращення здатності до згортання під дією сичужних ферментів та подовження терміну зберігання доцільним є використання у складі м'яких сирів з козячого молока прянощів, зокрема пажитника, куркуми та імбиру. To enhance the nutritional value and improve the technology properties, maintenance of free pile moisture, improvement of the ability to coagulate under the action of pitch enzymes and extend the shelf life of the expedient e use in soft cheeses of goat milk spices, including fenugreek, turmeric and ginger.Документ Дослідження показника активності води масляних паст, стабілізованих білково-полісахаридним комплексом(2019) Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна; Яценко, Ольга Володимирівна; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна; Миколів, Іван МихайловичНа підставі аналізу результатов експериментальних досліджень обгрунтовано розробку білково-полісахаридного комплексу для масляних паст. За основу обрано сум концентрати молочного та сироваткових білків, що виявляють вологозв'язуючі та структуроутворюючі властивості. Крім того, білковий комплекс слугуватиме збагачуючим компонентом, який дозволить пщвищити збалансовашсть складу масляної пасти та сприятиме зменшенню дефіциту білка у раціоні харчування сучасної людини. Based on the analysis of the results of experimental studies The development of a protein-polysaccharide complex for oil paste has been substantiated. The basis for the selection of concentrates of milk and whey proteins, revealing the wetting and structure-forming properties. In addition, the protein complex will serve as a enriching component that will enhance the balance of the oil paste and contribute to reducing protein deficiency in the diet modern man.Документ Перспективи використання ізоляту горохового протеїну у технології масляних паст(2018) Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Пасічний, Василь Миколайович; Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна; Яценко, Ольга Володимирівна; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна