Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 8 з 8
  • Ескіз
    Документ
    Використання інформаційних технологій для розрахунку оптимальних розмірів обладнання для сатурації у цукровому виробництві з метою зменшення викидів у навколишнє середовище
    (2019) Ющук, Інна Василівна; Ющук, Павло Олександрович
    Робота з оптимізації процесу розрахунку обладнання, призначеного для поглинання вуглекислого газу з метою нейтралізації гідроксиду кальцію при очищенні дифузійного соку при виробництві цукру. Розроблено математичну модель і параметричну схему для розрахунку процесу карбонізації. Визначено, що насичення вуглекислим газом негативно впливає на коефіцієнт його використання. Було встановлено, що зі збільшенням СО2 в газі ефективність його використання зменшується. Work on optimization of calculation process for the equipment intended for the absorption of carbon dioxide with the aim to neutralize calcium hydroxide when purifying crude juice in sugar production. Developed a mathematical model and parametric scheme to calculate the process of carbonation. Determined that the saturation with carbon dioxide of kiln gas negative impact on coefficient of its use. Was established that with the increase of CO2 in the gas efficiency of its use decreases.
  • Ескіз
    Документ
    Математичне моделювання оптимальних розмірів обладнання для сатурації у цукровому виробництві
    (2019) Ющук, Павло Олександрович; Ющук, Інна Василівна
    Проведено роботу по оптимізації процесу розрахунку обладнання, що призначене для поглинання діоксиду вуглецю з метою нейтралізації гідроксиду кальцію при очищенні дифузійного соку в цукровому виробництві. Збільшення рівня соку в апараті від 3-х до 4-х метрів, при решті сталих параметрів, приводить до незначного збільшення, на 0,2∙10-4 кмоль/см3, а збільшення температури процесу від 65 до 75 °С до збільшення на 0,75∙10-4 кмоль/см3 швидкості поглинання СО2. Abstract: The work was done on optimization of the process of calculating equipment intended for absorption of carbon dioxide in order to neutralize calcium hydroxide in the purification of diffusion juice in sugar production. An increase in the juice level in the apparatus from 3 to 4 meters, with the remaining constant parameters, leads to a slight increase, at 0,2 ∙ 10-4 kmol / cm3, and an increase in the temperature of the process from 65 to 75 °C to increase by 0.75 ∙ 10-4 kmol / cm3 of absorption rate of CO2.
  • Ескіз
    Документ
    Використання математичного пакету MathCAD при вивченні розділу «Теорія ймовірностей і математична статистика»
    (2018) Сєдих, Ольга Леонідівна; Ющук, Інна Василівна
    В роботі розглянуто використання інформаційних технологій у вирішенні задач теорії ймовірностей і математичної статистики. The paper considers the use of information technologies in solving problems of probability theory and mathematical statistics.
  • Ескіз
    Документ
    Застосування «хмарних технологій» у підготовці фахівців з автоматизації виробництв на прикладі Microsoft Office 365
    (2015) Овчарук, Володимир Олексійович; Ющук, Інна Василівна
    Використовуючи Office 365, ВНЗ отримують ряд незаперечних переваг перед колегами. Наприклад, документообіг став доступний співробітникам не тільки у стінах університету, а й за його межами з будь-якої точки світу з доступом до Інтернету.
  • Ескіз
    Документ
    Моделювання та оптимізація процесу першої сатурації цукрового виробництва
    (2014) Ющук, Інна Василівна; Овчарук, Володимир Олексійович
    Розроблена математична модель першої сатурації, яка складається з рівнянь, що описують гідродинаміку руху бульбашок сатураційного газу в сатурованому соці, а також рівнянь для опису масообміну в апараті з урахуванням розрахунку поверхні поділу фаз і коефіцієнтів дифузії діоксиду вуглецю і масовіддачі при абсорбції в рідинному середовищі. The mathematical model of the first carbonation, which consists of equations describing the hydrodynamics of bubble carbonation gas movement in saturovanomu juice and mass transfer equations to describe the device based on the calculation of the surface phase separation and diffusion coefficients of carbon dioxide and masoviddachi in absorption in the liquid medium.
  • Ескіз
    Документ
    Математична модель процесу першої сатурації цукрового виробництва
    (2014) Ющук, Інна Василівна; Овчарук, Володимир Олексійович; Метльов, Сергій Геннадійович
    Розроблена математична модель першої сатурації, яка складається з рівнянь, що описують гідродинаміку руху бульбашок сатураційного газу в сатурованому соці, а також рівнянь для опису масообміну в апараті з урахуванням розрахунку поверхні поділу фаз і коефіцієнтів дифузії діоксиду вуглецю і масовіддачі при абсорбції в рідинному середовищі. The mathematical model of the first carbonation, which consists of equations describing the hydrodynamics of bubble carbonation gas movement in saturovanomu juice and mass transfer equations to describe the device based on the calculation of the surface phase separation and diffusion coefficients of carbon dioxide and masoviddachi in absorption in the liquid medium.
  • Ескіз
    Документ
    Інформаційна підтримка інженерних рішень в технологічних процесах сушіння та очищення харчових продуктів
    (2014) Глущенко, Маргарита Сергіївна; Бовт, Максим Максимович; Овчарук, Володимир Олексійович; Ющук, Інна Василівна
    Конструкції сушильних апаратів залежать від масштабів виробництва і властивостей матеріалу, сушіння в яких проводиться під атмосферним тиском або під вакуумом, при цьому матеріал може знаходитись у стані спокою, переміщатися або перемішуватися. Designs dryers depend on scale and material properties, drying which is performed under atmospheric pressure or under vacuum, and the material may be in a state of rest, move or stir.
  • Ескіз
    Документ
    Оптимізація процесу розрахунку сатуратора дифузійного соку цукрового виробництва
    (2012) Овчарук, Володимир Олексійович; Ющук, Інна Василівна; Метльов, Сергій Геннадійович
    Доповідь присвячена оптимізації розрахунку сатуратора для очищення дифузійного соку в цукровому виробництві. Розроблена математична модель і параметричні схеми для розрахунку процесу карбонізації. Встановлено, що теоретичний розмір сатуратора менше тих апаратів, що використовуються на цукрових заводах. Насичення сатураційного газу діоксидом вуглецю негативно впливає на коефіцієнт його використання. Report on optimization of calculation process for the equipment intended for the absorption of carbon dioxide with the aim to neutralize calcium hydroxide when purifying crude juice in sugar production. Developed a mathematical model and parametric scheme to calculate the process of carbonation. Determined that the saturation with carbon dioxide of kiln gas negative impact on coefficient of its use. Was established that with the increase of CO2 in the gas efficiency of its use decreases.