Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 7 з 7
  • Ескіз
    Документ
    Micro- and nanostructure a butter witn inulin
    (2004) Rashevska, Tamara
    Electronic-microscopic researches of inulin butter have shown, that entering inulin essentially influences formation micro-and nanostmcture of butters.Электронно-микроскопические исследования показали, что добавление инулина в сливочное масло существенно влияет на его наноструктуру. Електронно-мікроскопічні дослідження показали, що внесення інуліну до вершкового масла суттєво впливають на його мікро- і наноструктуру.
  • Ескіз
    Документ
    Influence of biopolymer inulin on nanostructure of fatcotain system
    (2003) Rashevska, Tamara; Gulyy, Ivan; Ukrainets, Anatoliy; Korenev, I. O.
    We fixed, that inulin essentially influence on forming of nanostructure of fatcontain systems.
  • Ескіз
    Документ
    Classification nanostructure multicomponent organic fat
    (2005) Rashevska, Tamara
    We studied nanostructure of complex organic systems fat/water/natural organic material.
  • Ескіз
    Документ
    Formation of a nanostructure of butter: polysaccharide of inuline composite
    (2002) Rashevska, Tamara; Gulyy, Ivan; Lysko, O. I.; Vysokolyan, O. P.; Veblaya, T. S.; Buzaneva, E. V.
    Technology of formation molecular composite with the butter and polysaccharide of inuline was developed. Розроблено технологію формування молекулярних композитів у вершковому маслі з полісахаридом інулін. Разработано технологию формирования молекулярных композитов у сливочном масле с полисахаридом инулин.
  • Ескіз
    Документ
    Влияние растительных микронутриентов на наноструктуру сливочного масла и его функциональные свойства
    (2012) Рашевская, Тамара Алексеевна; Rashevska, Tamara
    Результаты исследований показали, что сливочное масло относится к наноструктурным нанокристаллическим материалам. На формирование наноструктуры масла влияет природа и свойства внесенной добавки. Результати досліджень показали, що вершкове масло відноситься до наноструктурних нанокристалічних матеріалів. На формування наноструктури масла впливає природа і властивості внесеної добавки.Study results showed butter is a nanostructured nanocrystalline material. Type and properties of vegetable additive impact on butter nanostructure creation.
  • Ескіз
    Документ
    Nanostructure and functional properties of dairy butter with herbal food supplements
    (2012) Ivanov, Sergey; Rashevska, Tamara; Zasiadko, Yaroslav
    Comprehensive studies have shown that the introduction of herbal supplements has a multifunctional effect. It adds therapeutic and prophylactic properties to butter, affects the formation and self-organization of its nanostructure, and reduces the structural elements in 5-25 times. Комплексні дослідження показали, що додавання рослинних добавок має багатофункціональний еффект. Вони надають маслу лікувально-профілактичних властивостей, а також впливають на формування і самоорганізацію наноструктури вершкового масла, подрібнюючи його елементи в 5-25 разів.
  • Ескіз
    Документ
    Usage of inulin biopolymer to create the technology and control butter
    (2012) Rashevska, Tamara; Ivanov, Sergey
    Результати комплексних досліджень показали, що додавання інуліну покращує наноструктуру вершкового масла та його консистенцію: термостійкість, пластичність, однорідність структури. The results of complex research showed that the addition of inulin improves buter nanostructure and consistence: heat resistance, flexibility, structure coherency and its ability to withhold liquid fat phase.