Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 9 з 9
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи отримання природнього барвника з шовковиці чорної
    (2024) Мороз, Анастасія Олександрівна; Клещук, Олексій Олегович; Шутюк, Віталій Володимирович
    Нині ягоди привертають все більшу увагу як високопоживний продукт харчування. Ягоди відіграють особливу роль завдяки своїм корисним властивостям для здоров’я, знижуючи фактори ризику хронічних захворювань. З цієї причини шовковиця чорна (сорт Чорна Баронеса) займає важливе місце в харчовій промисловості багатьох країн завдяки своєму особливому хімічному складу. Сушіння соку шовковиці чорної в лабораторних умовах за різних температур сушіння і відповідного тиску під час сушіння та зміні концентрації наповнювача дало наступні результати: – збільшення концентрації наповнювача збільшує швидкість сушіння та зменшує насипну щільність і масову частку вологи; – вищі температури сушіння призводять до скорочення часу зневоднення і зниження насипної щільності та масової частки вологи в порошку. Плоди шовковиці чорної сорту Чорна Баронеса є перспективною сировиною для виробництва натуральних барвників.
  • Ескіз
    Документ
    Сучасні тренди використання природніх барвників у виробництві харчових продуктів
    (2024) Клещук, Олексій Олегович; Шутюк, Віталій Володимирович
    Останнім часом натуральні барвники та їх застосування відіграють важливу роль у різних галузях харчової промисловості, виробництві косметичної і текстильної продукції. Натуральним барвникам властиві певні труднощі щодо їх використання це стосується рівномірного нанесення та однорідності самого барвника. Сьогодні потреба у використанні барвників у харчових продуктах зростає через такі фактори, як збільшення обсягів виробництва натуральних продуктів харчування, диверсифікація технологічних розробок та харчові звички споживачів. Тому виробництво природніх барвників з рослинної сировини є перспективним для української консервної промисловості.
  • Ескіз
    Документ
    Роль крафтових сирів у гастро-туризмі України
    (2023) Мельник, Ірина Олегівна; Архіпчук Олександр Васильович; Чернюшок, Ольга Анатоліївна
    Одним із перспективних напрямків розвитку гастрономічного туризму є сирний туризм – спеціалізований вид туризму, який ознайомлює подорожуючих з національними традиціями сироваріння, культури споживання сиру. One of the promising directions for the development of gastronomic tourism is cheese tourism - a specialized type of tourism that acquaints travelers with the national traditions of cheese-making, the culture of cheese consumption.
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз ринку м’ясних напівфабрикатів в Україні
    (2021) Бірюк, Юлія Вікторівна; Полоз, Денис Сергійович; Чернюшок, Ольга Анатоліївна
    Проведено аналіз ринку напівфабрикатів України, що всупереч усім кризовим явищам досить стійкий. Український споживач все частіше робить вибір на користь заморожених напівфабрикатів, які дозволяють йому заощадити час на приготування їжі. An analysis of the market of semi-finished products of Ukraine was conducted, which, despite all the crisis phenomena, is quite stable. The Ukrainian consumer increasingly chooses frozen semi-finished products, which allow him to save time on cooking.
  • Ескіз
    Документ
    Волоські горіхи як сировина для промислового виробництва олії та паст
    (2022) Лукіянік, Олександра Валентинівна; Шутюк, Віталій Володимирович
    У роботі розглянуто питання промислової переробки волоських горіхів. Виробництво горіхових паст та олій в Україні є перспективним напрямом харчової промисловості, з огляду великої кількості садів волоських горіхів. Особливу увагу при розробленні технології виробництва паст і олій слід звернути на збільшення терміну зберігання готової продукції. The issue of industrial processing of walnuts is considered in the work. The production of nut pastes and oils in Ukraine is a promising area of the food industry, given the large number of walnut orchards. Particular attention in the development of technology for the production of pastes and oils should be paid to increase the shelf life of finished products.
  • Ескіз
    Документ
    Технологічні аспекти промислового виробництва олії та паст з волоських горіхів
    (2022) Лукіянік, Олександра Валентинівна; Шутюк, Віталій Володимирович; Василів, Володимир Павлович
    У роботі розглянуто питання промислової переробки волоських горіхів. Виробництво горіхових паст та олій в Україні є перспективним напрямом харчової промисловості, з огляду великої кількості садів волоських горіхів. Особливу увагу при розробленні технології виробництва паст і олій слід звернути на збільшення терміну зберігання готової продукції. The issue of industrial processing of walnuts is considered in the work. The production of nut pastes and oils in Ukraine is a promising area of the food industry, given the large number of walnut orchards. Particular attention in the development of technology for the production of pastes and oils should be paid to increase the shelf life of finished products.
  • Ескіз
    Документ
    Поняття і характеристики креативної економіки в сфері харчового виробництва
    (2021) Труш, Юлія Леонідівна
    Питання присвячені креативній економіці в сфері підприємництва харчових виробництв орієнтовані для вивчення нових напрямів досліджень і практичної діяльності в області творчих інновацій і економічної активності економічних суб’єктів харчової індустрії, пов’язані із системою специфічних соціально-економічних відносин між економікою і творчим підходом до її розвитку та удосконалення, що призводить до становлення нового креативного сектору сучасної економіки, в основі якого лежить інтенсивне використання творчих та інтелектуальних ресурсів в харчовому виробництві.
  • Ескіз
    Документ
    Тенденції виробництва та виробництва натуральних харчових барвників
    (2021) Горбач (Морозюк), Анна Валентинівна; Шутюк, Віталій Володимирович
    Нині такі фактори, як збільшення виробництва продуктів харчування, диверсифікація технологічних розробок та звички у харчуванні споживачів збільшили необхідність використання барвників у продуктах харчування. Тому виробництво натуральних харчових барвників з рослинної сировини є перспективним для консервної галузі України.
  • Ескіз
    Документ
    Виробництво функціональних харчових продуктів - сучасний напрям інноваційного розвитку підприємств харчової промисловості
    (2020) Стеценко, Наталія Олександрівна; Іноземцева, Кристина Вячеславівна
    У роботі відзначено необхідність впровадження інноваційних технологій у харчовій промисловості, що дозволить забезпечити випуск на їхній основі харчових продуктів із новими споживними і функціональними властивостями. Базовою передумовою інноваційного розвитку підприємств харчової промисловості є продуктові та технологічні інновації. В сегменті продуктових інновацій найбільш актуальним є розширення асортименту, який у першу чергу має відбуватися шляхом створення продуктів функціонального та профілактичного призначення, склад яких цілеспрямовано модифікований так, щоб вони стали корисними для здоров'я людини та здатними забезпечити організм фізіологічно необхідними харчовими речовинами.