Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
26 результатів
Результати пошуку
Документ Сучасні вимоги законодавства України до предметів і матеріалів, призначених для контакту з харчовими продуктами(2023) Шульга, Оксана СергіївнаПрийнятий Закон України «Про матеріали і предмети, призначені для контакту з харчовими продуктами» від 03.11.2022 р. № 2718-IX упорядковує і визначає перелік вимог до предметів і матеріалів, які контактують з харчовими продуктами, адже харчова безпека визначає здоров'я населення з відомого вислову: «Ми є те, що ми їмо». Якісні, проте головне безпечні харчові продукти є запорукою та довголіття кожної людини. У операторів ринку є ще два роки на адаптацію до наведеного Закону, оскільки він набуває чинності з 19.11.2025 р.Документ Процес паскалізації як спосіб забезпечення безпечності харчових продуктів(2024) Мазанович, Тетяна Валеріївна; Шульга, Оксана СергіївнаПаскалізація є ефективним методом забезпечення безпечності харчових продуктів, особливо в контексті збереження їх якості та подовження терміну зберігання. У зв'язку зі зростанням свідомості споживачів щодо безпеки харчових продуктів, паскалізація стає актуальною технологією для виробників. Застосування паскалізації дозволяє подовжити строк зберігання харчових продуктів, без використання термічного процесу.Документ Сучасні тренди використання природніх барвників у виробництві харчових продуктів(2024) Клещук, Олексій Олегович; Шутюк, Віталій ВолодимировичОстаннім часом натуральні барвники та їх застосування відіграють важливу роль у різних галузях харчової промисловості, виробництві косметичної і текстильної продукції. Натуральним барвникам властиві певні труднощі щодо їх використання це стосується рівномірного нанесення та однорідності самого барвника. Сьогодні потреба у використанні барвників у харчових продуктах зростає через такі фактори, як збільшення обсягів виробництва натуральних продуктів харчування, диверсифікація технологічних розробок та харчові звички споживачів. Тому виробництво природніх барвників з рослинної сировини є перспективним для української консервної промисловості.Документ Аналітичний контроль вмісту нітратів у харчових продуктах та питній воді(2022) Коваль, Алла Вікторівна; Стаднічук, Наталія Олександрівна; Деміч, Анна Анатоліївна; Кроніковський, Олег ІгоревичНа підставі проведеного інформаційного пошуку за напрямом роботи здійснено узагальнення отриманих даних щодо методів аналізу, в тому числі порівняння з фотометричним методом для визначення нітратів у питній воді, розробленим у Дослідницько-випробувальному токсикологічному центрі ДП «Науковий центр превентивної токсикології, харчової та хімічної безпеки імені академіка Л.І.Медведя Міністерства охорони здоров’я України» (м. Київ).Документ Використання спектроскопічних методів в аналізі молочних продуктів(2023) Квітковська, Надія Петрівна; Іщенко, Віра Миколаївна; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Іщенко, Микола ВолодимировичВ дослідженнях, які проводились у весняний період 2023 року, були проаналізовані близько 20 зразків питного молока майже всіх відомих українських виробників молочної продукції та два зразки фермерського молока від надійних сільгоспвиробників. Питні зразки відрізнялись між собою способом температурної обробки (пастеризоване, ультрапастеризоване, стерилізоване) та технологією виготовлення (мікрофільтроване). Впливу способу термообробки на вміст триптофану не спостерігається.Документ Спектрофотометричне та хроматографічне визначення фосфору в молоці(2023) Іщенко, Микола Володимирович; Квітковська, Надія Петрівна; Маслюк, Алла Володимирівна; Чечет, Ольга Миколаївна; Романько, Марина Євгенівна; Лінійчук, Наталія ВасилівнаКонтроль якості харчових продуктів – одна зі складових проблеми здорового харчування. Спектрофотометричне визначення Фосфору в молоці ґрунтується на вимірюванні оптичної густини розчину фосфоромолібденової гетерополікислоти при довжині хвилі 820-830 нм після додавання відновника, такого як аскорбінова кислота. У роботі використовували УФ/Вид спектрофотометр Shimadzu UV2100 PC (Shimadzu, Японія). Йонний фосфор визначали методом високоефективної йоннообмінної хроматографії за розробленою нами методикою. Зразки молока знежирювали екстракцією гексаном, розбавляли у 50 разів і фільтрували крізь мембранний фільтр. Отримані зразки вводили у йонообмінний хроматограф Thermo ICS-5000, розділення відбувалось на колонці AS19 довжиною 15 см. Концентрацію йонного фосфору визначали за калібрувальним графіком.Документ Розширення асортименту снекової продукції із плодово-овочевої сировини(2023) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Бут, Сергій Анатолійович; Кіях, Євгеній БорисовичНа світовому ринку концентрованих харчових продуктів найбільшою популярністю користуються снеки. Причини цього полягають у наступному: снеки, що виробляються за різними технологіями, суттєво відрізняються за смаком, структурою тощо. Однак, більшість цих продуктів мають низьку поживну цінність і містять шкідливі харчові добавки, незбалансований хімічний склад, канцерогенні, генетично модифіковані тощо. Крім того, снеки зазвичай мають високу енергетичну цінність і містять мало поживних речовинДокумент Овочі як перспективна сировина для виробництва пастили(2024) Кіях, Євгеній Борисович; Бендерська (Дущак), Ольга ВячеславівнаСнекова продукція набула дуже великої популярності в нашому житті, для людей будь-якої вікової категорії снеки є невід‘ємною частиною харчового раціону. В основному, снеки мають низьку біологічну цінність, не збалансовані за складом основних харчових речовин, характеризуються високою енергетичною цінністюДокумент Застосування бузини в продуктах харчування(2024) Панчук, Олег Володимирович; Бендерська (Дущак), Ольга ВячеславівнаПодії останніх двох років в Україні заставляють сучасну людину перебувати в постійних стресових ситуаціях, що спонукає споживачів все більше звертати увагу на природні та функціональні складники своєї їжі. Тому, не дивно, що в останні роки бузина стала предметом зростаючого інтересу в харчовій промисловості через свою унікальність в забезпеченні організму цінними біологічно активними сполукамиДокумент Перспективи використання бобових при виробництві консервованих продуктів(2024) Філіпішина, Дар'я Євгенівна; Бендерська (Дущак), Ольга ВячеславівнаБобові зерна є чудовим джерелом білків, вуглеводів, харчових волокон, вітамінів, мінералів і фітохімічних речовин. Велика кількість людей у світі споживає бобові як основну їжу в поєднанні зі злаками і залежить від них для задоволення потреби в білку. Високий вміст лізину та фолієвої кислоти робить бобові ідеальними для виготовлення композитного борошна зі злаками
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »