Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Модифікація картопляного крохмалю хлорангідридом ацетил яблучної кислоти(2024) Сокол, Єва Віталіївна; Шульга, Сергій ІвановичКрохмаль один з найбільш використовуваних полісахаридів в харчовій промисловості, але його фізико-хімічні властивості не завжди відповідають умовам технологічного процесу. Модифікація крохмалю дозволяє змінювати ці властивості та створювати нові матеріали. В результаті реакції відбувається ацилування крохмалю в 2-му положенні глюкопіранозних кілець.Документ Хімічний склад як показник якості екологічних пакувальних матеріалів для харчових продуктів(2022) Шульга, Оксана Сергіївна; Шульга, Сергій ІвановичМодифікація крохмалю дозволяє змінювати його фізико-хімічні властивості та створювати нові матеріали з заданими властивостями. Зокрема, модифікований крохмаль (харчові добавки Е 1400-1451) застосовують в різних галузях харчової промисловості: кондитерській, хлібопекарській, пивоварній, м’ясо-молочній, харчоконцентратній. За рахунок хімічної модифікації складу основної сировини екологічних пакувальних матеріалів можна отримувати сировину з заданими показниками якості, зокрема паропроникністю.