Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
26 результатів
Результати пошуку
Документ Антиоксиданти фенольної природи як збагачувачі у технологіях функціональних харчових продуктів(2023) Стеценко, Наталія Олександрівна; Задесенська, Ілона ВалеріївнаЯк потенційні функціональні інгредієнти для подолання та зменшення наслідків окислювального стресу можна розглядати біоантиоксиданти. Крім оздоровчих ефектів, введення біоантиоксидантів у харчові середовища забезпечує попередження їх окисного псування, зниження втрат, збільшення термінів придатності та випуск високоякісних виробів, які здатні зберігати протягом досить тривалого часу характерні особливості, властиві свіжим, повноцінним якісним продуктам. Широкий спектр антиоксидантів фенольної природи та різноманіття натуральної рослинної сировини, яка є джерелом таких речовин, створює перспективи розширення асортименту функціональних харчових продуктів антиоксидантної дії, до рецептур яких можуть бути внесені порошки, екстракти, пасти та інші види добавок з вмістом фенольних сполук.Документ Використання та перспективи застосування цитрусових ефірних олій у харчовій промисловості(2022) Майборода, Олена Іванівна; Охмакевич, Анастасія МиколаївнаВ харчовій промисловості цитрусові ефірні олії використовуються у виробництві кондитерських виробів, алкогольних і безалкогольних напоїв, різноманітних соусів та м^ясних продуктів, надаючи їм неповторного аромату та приємного смаку.Документ Вплив природних антиоксидантів з насіння на окислення ліпідів і білків у м’ясопродуктах(2022) Страшинський, Ігор Мирославович; Пасічний, Василь Миколайович; Шевченко, Тетяна ПетрівнаУльтрафіолетове випромінювання, кисень повітря та проміжні радикали відіграють важливу для окислювальних реакцій, які впливають на ненасичені жирні кислоти, білки та інші компоненти м’ясопродуктів.Документ Квас оздоровчого призначення, збагачений природними антиоксидантами(2021) Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Золотухін, Андрій Андрійович; Кірієнко, Сергій МиколайовичЕкспериментально підібрано оптимальне співвідношення рецептурних компонентів хлібного квасу оздоровчого призначення. Досліджено основні фізико-хімічні показники напою. Відмічено, що додавання дигідрокверцетину та згущеного водного екстракту стевії до рецептури хлібного квасу підвищує антиоксидантні властивості напою. The optimal ratio of prescription components of bread kvass for health purposes has been experimentally selected. The main physicochemical parameters of the drink have been studied. It is noted that the addition of dihydroquercetin and thickened aqueous extract of stevia to the recipe of bread kvass increases the antioxidant properties of the drink.Документ Перспективи використання помело при виробництві продукції оздоровчого призначення(2020) Стеценко, Наталія Олександрівна; Іноземцева, Кристина ВячеславівнаМетою роботи було визначення кількісного вмісту речовин з антиоксидантними властивостями у плодах та шкірці помело. Встановлено, що плоди помело можуть бути цінними джерелами функціональних інгредієнтів з антиоксидантними властивостями при виробництві продукції оздоровчої дії завдяки високому вмісту вітамінів-антиоксидантів, органічних кислот та біофлавоноїдів. Подальші дослідження мають бути спрямованими на розроблення та промислову реалізацію способів виробництва поліфункціональних збагачувачів не лише з м’якоті, а й зі шкірки та цедри плодів помело. The aim of the study was to determine the quantitative content of substances with antioxidant properties in the fruits and pomelo peel. It is established that pomelo fruits can be valuable sources of functional ingredients with antioxidant properties in the production of health products due to the high content of antioxidant vitamins, organic acids and bioflavonoids. Further research should focus on the development and commercialization of methods for the production of multifunctional enrichments not only from the pulp, but also from the peel and peel of the pomelo fruit.Документ Phenolic compounds and antioxidant activities in selected green mass of proteinaceous plants(2019) Bazhay-Zhezherun, Svitlana; Solodko, LiliyaДосліджено, що загальний вміст поліфенолів в екстрактах зеленої маси білкових рослин коливався в межах 8,1–13,3 мг. Загальні концентрації флавоноїдів варіювали від 6,42 до 10,48 мг для досліджених рослинних екстрактів. Експериментально встановлено, що здатність до поглинання радикалів DPPH, для досліджуваних рослин становила від 44,0% до 89,2%. Хоча листя було зневоднене (нагрівання), воно виявило хорошу антиоксидантну активність, що свідчить про те, що зневоднений продукт є джерелом природних антиоксидантів. Результати дослідження показали, що більшість проаналізованих білкових рослин багаті фенольними сполуками та демонструють хорошу антиоксидантну активність. Крім того, високий вміст фенольних сполук та значна лінійна кореляція між значеннями концентрації фенольних сполук та антиоксидантною активністю свідчать про те, що ці сполуки сприяють сильній антиоксидантній активності.Our researches have shown that the DPPH radical scavenging ability expressed as % ranged from 44,0 % for nettle to 89,2 % for ramsons. Although the leaves were dehydrated (heating), they presented good antioxidant activity showing that the dehydrated product is a source of natural antioxidants.Our researches have shown that the DPPH radical scavenging ability expressed as % ranged from 44,0 % for nettle to 89,2 % for ramsons. Although the leaves were dehydrated (heating), they presented good antioxidant activity showing that the dehydrated product is a source of natural antioxidants.The study shows that the green mass of proteinaceous plants containing antioxidants may be of major importance in disease prevention. Therefore, these plants to possess an important potential to be used as functional food ingredient or nutraceutical. The providing data can enrich the existing comprehensive data of free radical scavenging activity of plant materials.Документ Використання натуральних джерел антиоксидантів при виробництві квасу(2019) Стеценко, Наталія Олександрівна; Гладишева, Олександра ОлександрівнаВикористання нетрадиційної сировини, а саме сиропу обліпихи та дигідрокверцетину при виробництві квасу, дозволяє забезпечити антиоксидантний ефект за рахунок вмісту вітамінів-антиоксидантів та флавоноїдів. При цьому спостерігаються оригінальні приємні органолептичні властивості готового напою, а показники його якості відповідають вимогам нормативної документації.Документ Сучасні тренди та проблеми використання антиоксидантів для стабілізації харчових систем(2019) Ясінська, Ірина ЛеонідівнаІснує величезний запит, в першу чергу з боку споживачів, а за ними і виробників, щодо відмови від використання синтетичних харчових добавок. Проводяться масштабні дослідження у сфері пошуку ефективних та безпечних натуральних замінників, зокрема рослинного походження. There is a huge demand for the refuse of using synthetic food additives. Large-scale research is being carried out in the field of the search for effective and safe natural additives, in particular vegetable origin.Документ Світовий ринок товарів з антиоксидантною дією: стан, перспективи розвитку та споживчі настрої(2018) Ясінська, Ірина Леонідівна; Іванова, Вікторія ДжанівнаПроведено аналітичний огляд даних маркетингових організацій, торгівельних майданчиків та великих промислових виробників щодо стану та перспектив розвитку ринку товарів з антиоксидантною дією. Аналіз глобального ринку товарів з антиоксидантною дією показав, що існує стабільна динаміка зростання обсягів ринку, особливо це відчутно у сегменті антиоксидантів натурального походження. An analytical review of marketing organizations, marketplaces, and large industrial producers has been carried out on the state and development prospects of the antioxidant products market. An analysis of the global market of antioxidant products showed that there is a stable dynamics of market volume growth, especially in the segment of natural origin antioxidants.Документ Використання рослинних добавок з пророщеного насіння сільськогосподарських культур у технології харчових продуктів з високим вмістом жирів(2018) Ясінська, Ірина Леонідівна; Іванова, Вікторія ДжанівнаВикористання рослинних добавок з пророщеного насіння сільськогосподарських культур у рецептурах продуктів з високим вмістом жирів є ефективним засобом попередження окиснення жирів. Окрім інгібування окисних процесів, використання рослинних добавок з пророщеного насіння дозволяє підвищити у продуктах вміст біологічно активних речовин, зокрема вітамінів, мінералів, фенольних сполук, а також надати їм нових смакових відтінків. Using of supplements of agricultural crops sprouted seeds in recipes of products with high fat content is an effective method for preventing fat oxidation. In addition to inhibiting oxidative processes, using of plant additives from germinated seeds can increase the content of biologically active substances, in particular, vitamins, minerals, phenolic compounds, as well as give them new flavoring shades.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »