Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
13 результатів
Результати пошуку
Документ Черемша – корисний овоч у харчуванні людини(2024) Цабека, Артем Олегович; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Дущак (Бендерська), Ольга ВячеславівнаРозглянуто поширення черемші в Україні та світі. Особливостями хімічного складу є наявність аскорбінової кислоти та ефірних олій – алілсульфідів, алілполісульфідів, аліїну та пінеколінової кислоти, що робить її корисною для організму людиниДокумент Використання принципів харчової комбінаторики для створення заморожених плодово-ягідних сумішей(2018) Сімахіна, Галина Олександрівна; Камінська (Халапсіна), Світлана ВладиславівнаДля отримати замороженого напівфабрикату із плодово-ягідних культур для цілорічного постачання населення України високовітамінною продукцією потрібно поставити мету розроблення напівфабрикату; потрібно проаналізувати напівфабрикат за сукупністю параметрів, що визначають його ефективність; встановити переваги біологічної активності та поліфункціональності напівфабрикату; виявити можливі недоліки напівфабрикату; спрогнозувати варіанти вдосконалення напівфабрикату; розробити технологію напівфабрикату, запатентувати спосіб отримання напівфабрикату, розробити рекламу та оцінити масштаби задоволення потреб населення у новому продукті та його конкурентоспроможність.To get frozen semi-finished fruit and berry crops for the year-round supply of Ukrainian population with high-quality products, one must set the goal of developing semi-finished products; it is necessary to analyze the semi-finished product in a set of parameters that determine its efficiency; to establish advantages of biological activity and multifunctionality of semi-finished products; to identify possible shortcomings of the semi-finished product; predict options for improving the half-finished product; to develop semifinished technology, to patent the way of obtaining a semi-finished product, to develop advertising and to assess the extent of satisfying the needs of the population in the new product and its competitiveness.Документ Визначення критеріїв придатності плодово-ягідних культур до заморожування(2018) Камінська (Халапсіна), Світлана Владиславівна; Сімахіна, Галина ОлександрівнаСмак і запах продукту, які передусім оцінює споживач, визначається співвідношенням у плодах і ягодах цукрів та органічних кислот, що характеризується глюкоацидометричним (глюкозокислотним) індексом. У усіх досліджуваних плодах і ягодах визначали вміст загальних цукрів і кислот, враховуючи той факт, що оптимальним є їхнє співвідношення як 6-7 до 1. The taste and smell of a product, which is primarily appreciated by the consumer, is determined by the ratio of sugars and organic acids in fruits and berries, which is characterized by a glucoacidometric (glucose) index. In all the fruits and berries studied, the content of total sugars and acids was determined, taking into account the fact that their ratio is optimally 6-7 to 1.Документ The usage of temperatures below zero to dehydrate the raw berries(2017) Simahina, Galina; Kaminska (Halapsina), SvitlanaThe scientific innovation of this work was based on the usage of temperatures below zero (by Celsius) to dehydrate the raw berries. The authors present the results concerning the choice of wild grown plant raw (particularly berries) to create the high-vitamin compositions of fresh frozen products. Наукова новизна цієї роботи базується на використанні температур нижче нуля (за Цельсієм), щоб зневоднити сирі ягоди. Автори представляють результати, що стосуються вибору сировини дикорослих рослин (особливо ягід) для створення високоякісних композицій свіжозаморожених продуктів.Документ Динаміка зміни вмісту вітаміну С при заморожуванні ягід з кріопротекторами(2017) Камінська (Халапсіна), Світлана Владиславівна; Сімахіна, Галина ОлександрівнаДля забезпечення населення впродовж року високовітамінними ягодами необхідно розробляти нові технології зберігання сировини. Було обгрунтовано використання кріопротекторів при заморожування ягід для максимального збереження вітаміну С. In order to ensure the population throughout the year, highbred berries need to develop new technologies for storing raw materials. The use of cryoprotectants during freezing of berries for maximum preservation of vitamin C was substantiated.Документ Управління процесом альдегідоутворення у горілках за рахунок внесення до рецептур харчових добавок(2011) Кузьмін, Олег Володимирович; Топольник, Віра Григорівна; Ловягін, ОлександрПроведено експериментальні дослідження впливу низькомолекулярних антиоксидантів на ріст альдегідів. Experimental studies of the effect of low-molecular antioxidants on the growth of aldehydes.Документ Використання аскорбінової кислоти у хлібопекарському виробництві(2014) Ковальова, Світлана ОлександрівнаВ умовах зростаючої конкуренції та необхідності розширення ринку збиту товарів українського походження гостро постає питання підвищення якості продукції, у тому числі і хлібопекарського виробництва. With growing competition and the need for market expansion whipped products of Ukrainian origin, the question arises to improve the quality products, including bakery production.Документ Розробка методів ідентифікації і кількістного визначення аскорбінової кислоти і В-каротину у цукерках з екстрактом обліпихи(2014) Айрапетова, Валерія; П'явка, Анастасія Юріївна; Мірошников, Олег Миколайович; Макаренко, Олександр ГригоровичЗапропоновано доступні методи ідентифікації та кількісного визначення аскорбінової кислоти та В-каротину в цукерках, які містять відповідні харчові добавки. A methods available for identification and quantitative determination of ascorbic acid and B-carotene in sweets containing appropriate supplements.Документ Кисломолочний напій симбіотичної дії, збагачений аскорбіновою кислотою(2014) Жмура, Ірина; Усатюк, Світлана ІванівнаСтворений кисломолочний напій симбіотичної дії збагачений аскорбіновою кислотою здійснює позитивний вплив на організм людини та буде рекомендованим для щоденного вживання усіма категоріями населення. Created symbiotic fermented milk drink fortified with ascorbic acid action has positive effects on the human body and is recommended for daily use by all groups of the population.Документ Розроблення нових видів йогуртів антиоксидантної дії(2012) Гойко, Ірина Юріївна; Івасенко, Інна АнатоліївнаОбґрунтовано доцільність використання функціональних інгредієнтів – пектину та екстракту шипшини, плодів глоду криваво-червоного та сиропу плодів лимоннику китайського для виробництва йогуртів антиоксидантної дії. Розроблено рецептуру йогуртів, визначено вміст аскорбінової кислоти та біофлавоноїдів у готовому продукті. The appropriateness of functional ingredients - pectin extract and rose hips, hawthorn berries, blood-red fruit syrup Chinese lemon yogurt for the production of antioxidant action.A recipe yoghurt, to determine the content of ascorbic acid and bioflavonoids in the finished product.