Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
10 результатів
Результати пошуку
Документ Видобування і перспективи біометану(2022) Семенова, Олена Іванівна; Ясінська, Валерія Олександрівна; Онофрієнко, Анатолій ІвановичБіометан – це майже чистий метан, що видобувається шляхом спеціальної обробки біогазу або методом газифікації твердої біомаси. Вміст метану у ньому становить 95-98%. Оброблений біометан ідентичний природному газу, тому його можна транспортувати та використовувати одними і тими ж способами. Біометан має переваги природного газу, залишаючись при цьому вуглецево нейтральним. Він є одним із найекологічніших та найперспективніших сучасних видів видобутку альтернативної енергії. Biomethane is almost pure methane produced by special treatment of biogas or by gasification of solid biomass. The methane content in it is 95-98%. Treated biomethane is identical to natural gas, so it can be transported and used in the same ways. Biomethane has the advantages of natural gas, while remaining carbon neutral. It is one of the most environmentally friendly and promising modern types of alternative energy production.Документ Використання мінералів при підготовці води для виробництва напоїв(2015) Дулька, Ольга Степанівна; Нгуен Фіонг Донг; Прибильський, Віталій Леонідович; Олійник, Світлана ІванівнаДосліджено процес зброджування квасного сусла культурою дріжджів Saccharomyces cerevisiae МП-10 при використанні сорбційних матеріалів на стадії водопідготовки. Вода оброблена сорбційними матеріалами суттєво впливала на тривалість бродіння. Встановлено оптимальну температуру бродіння досліджених зразків при використанні дріжджів раси Saccharomyces cerevisiae МП-10. The process of fermentation of kvass whiskey by yeast culture of Saccharomyces cerevisiae MP-10 was studied with the use of sorption materials at the stage of water treatment. Water treated with sorption materials significantly influenced the duration of fermentation. The optimum fermentation temperature of the investigated samples was determined using yeast of the Saccharomyces cerevisiae MP-10 race.Документ Дослідження впливу мінеральних речовин на культивування та зброджування концентрованого сусла(2016) Мудрак, Тетяна Омелянівна; Кириленко, Роман Григорович; Ковальчук, Світлана Степанівна; Дячук, Романа АнатоліївнаЕкспериментально встановлено та теоретично підтверджено позитивний вплив цитратів металів на гідроліз складових сировини та дріжджегенерування в процесі біоконверсії сусла. Встановлено, що найбільш позитивний вплив на біосинтетичні властивості дріжджів має марганець та цинк; Experimentally and theoretically confirmed a positive effect on the hydrolysis of citrate metal components and raw materials in the bioconversion drizhdzheheneruvannya wort. Found that the most positive impact on the biosynthetic properties of yeast has manganese and zinc.Документ Дослідження та удосконалення технології зброджування мелясного сусла з використанням нової осмофільною термотолерантною расою дріжджів(2016) Глошанчук, Катерина Олександрівна; Куц, Анатолій Михайлович; Мудрак, Тетяна ОмелянівнаДослідити технологічні властивості нової осмофільної термотолерантної раси дріжджів В-16, яка була селекційована на кафедрі біотехнології продуктів і виноробства, в умовах зброджування мелясного сусла підвищеної концентрації сухих речовин.Документ Вплив рН на зброджування меляси різними расами дріжджів(2016) Глошанчук, Катерина Олександрівна; Дячик, Юрій Петрович; Куц, Анатолій Михайлович; Мудрак, Тетяна ОмелянівнаДослідити вплив рН стерильного сусла на морфологію клітин та бродильну активність різних рас дріжджів, динаміку зброджування сусла та якість спирту. To investigate the effect of pH on the morphology of sterile wort and fermentation activity of cells of different races yeast mash fermentation dynamics and quality of alcohol.Документ Зниження енергоспоживання при зброджуванні рослинної сировини в етиловий спирт(2013) Бойко, Олексій Олегович; Чагайда, Андрій Олегович; Гонта, Ігор АнатолійовичЕтиловий спирт широко застосовується у харчовій промисловості: при виготовленні лікеро-горілчаних та плодово-ягідних напоїв; для кріплення виноматеріалів і купажування виноградних вин; у виробництві оцту, харчових ароматизаторів та парфумерно-косметичних виробів. У мікробіологічній і медичній промисловості спирт потрібен для осадження ферментних препаратів із культуральних середовищ або екстрактів із твердих культур, виробництва ліків, препаратів, вітамінів, проведення дезінфекції, у ветеринарії і фармакопеї.Документ Геометрія технологічних апаратів і температурна стабілізація середовищ(2014) Коваль, Ольга Володимирівна; Бойко, Олексій Олегович; Бут, Сергій АнатолійовичЗвичайні бродильні чани і лагерні танки мають певні обмеження за розмірами. Необхідність в більшій економічності виробництв потребувала використання більш містких технологічних апаратів для процесів бродіння і дозрівання пива. Результатом цього було створення циліндро-конічних бродильних і лагерних танків. Conventional fermentation vats and lager tanks have certain limitations in size. The need for greater efficiency of production required more intensive use of technological devices for the processes of fermentation and maturation of beer. The result was to create a cylinder-conical fermentation and lager tanks.Документ Використання фільтрату барди в технології підготовки крохмалевмісної сировини до зброджування(2014) Боярчук, Ярослав Андрійович; Кириленко, Роман Григорович; Шиян, Петро ЛеонідовичБагаторазове використання фільтрату барди на стадії приготування замісу є доцільним. Максимальна кратність його використання при кількості 50 - 100% складає не більше 5 циклів. Для підвищення циклів використання фільтрату барди бажано використовувати кислотостійкі ферментні препарати оптимум дії рН яких знаходиться в межах 3,4 -5,0, або проводити нейтралізацію барди. Repeated use of the filtrate bards preparation for kneading stage is appropriate. Maximal frequency of its use in the amount of 50 - 100% is not more than 5 cycles. To increase the use of leachate cycles bards desirable to use acid-enzymes optimum of pH which is within 3.4 -5.0 or conduct neutralization bards.Документ Дослідження впливу додаткових джерел живлення на зброджування концентрованого сусла(2014) Ковальчук, Світлана Степанівна; Лемак, Олександр; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Шиян, Петро ЛеонідовичДодавання наночастинок металів має позитивний вплив і забезпечує високу фізіологічну активність дріжджів у процесі дріжджегенерування та біоконверсії сусла, що сприяє підвищеню синтезу спирту та зниженню концентрації летких домішок у бражках. Рекомендована концентрація наночастинок металів складає 1,2 мкг/см3. Adding metal nanoparticles have a positive impact and provides a high physiological activity of yeast in the yeast generation and bioconversion wort, which promotes increased synthesis of alcohol and reduce the concentration of volatile impurities in the mash. The recommended concentration of metal nanoparticles is 1.2 mkh/sm3.Документ Перспективи та проблеми виробництва ферментованих напоїв в Україні(2010) Прибильський, Віталій Леонідович; Наливайко, Клавдія ФедорівнаЗапропонована технологія забезпечує одержання загальнооздоровчих напоїв, призначених для широких верств населення. Дослідження проводили в Національному університеті харчових технологій у напрямку розробки трьох груп медових ферментованих напоїв: безалкогольних, слабоалкоголь¬них та алкогольних. На нові напої розроблена необхідна нормативно-технічна документація. The technology gives a generall beverages for the general population. The study was conducted at the National University of Food Technologies towards the development three groups of honey fermented drinks, non-alcoholic, low-alcohol and alcohol. The new drinks developed the necessary regulatory and technical documentation.