Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 220
  • Ескіз
    Документ
    Вибір умов культивування грибів Ascochyta medicaginicola для одержання протипухлинних лікарських засобів
    (2018) Макаренко, Євген; Лич (Ткаченко), Інна Валентинівна
    Рослини можуть бути резервуарами для нескінченного числа мікроорганізмів, які називають ендофітами. Деякі ендофітні мікроорганізми (особливо гриби) мають здатність до синтезу біологічно активних речовин лікувальної дії. У роботі розглянута можливість використання ендофітних грибів Ascochyta medicaginicola (Phoma medicaginis) для біосинтезу протиракового препарату паклітакселу на дешевому поживному середовищі.
  • Ескіз
    Документ
    Бактеріоцини лактобактерій козиного молока
    (2020) Солошенко, Катерина Ігорівна; Лич (Ткаченко), Інна Валентинівна; Волошина, Ірина Миколаївна
    З козиного молока виділяють штами лактобактерій, що здатні синтезувати бактеріоцини. В козиному молоці наявний штам Lactobacillus fermentum GA715, який є компонентом мікрофлори козиного молока. Цей штам бактеріоциногенний. Він відіграє значну роль у знищенні бактерій псування, таким чином зберігаючи якість молока.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи створення лікувально-косметичних засобів на основі козиного молока та молозива
    (2020) Солошенко, Катерина Ігорівна; Лич (Ткаченко), Інна Валентинівна; Волошина, Ірина Миколаївна
    Лікувальна косметика захищає шкіру від старіння, дерматологічних проблем, шкідливого впливу навколишнього середовища. Перспективним є створення лікувально-косметичних засобів на основі козиного молока та молозива.
  • Ескіз
    Документ
    Використання козиного молока у косметології
    (2019) Солошенко, Катерина Ігорівна; Лич (Ткаченко), Інна Валентинівна; Волошина, Ірина Миколаївна
    Козине молоко за своїми біохімічними властивостями найбільш сприятливе для шкіри людини. Молоко кіз є джерелом вітамінів: А, тіаміну, рибофлавіну, ніацину; джерелом амінокислот – лейцину, глутаміну та аспарагіну; фосфоліпідів, цинку, казеїнату натрію, сироваткового протеїну та інших біологічно активних речовин. Отже, козине молоко та його продукти необхідно використовувати у косметології.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості мікробного синтезу гіалуронової кислоти
    (2019) Угрин, Анна Олегівна; Лич (Ткаченко), Інна Валентинівна
    Гіалуронова кислота знайшла широке застосування в медицині, хірургії, дерматології, гінекології, володіє антимікробними та противірусними властивостями. Найбільший вихід гіалуронової кислоти спостерігається при культивуванні Corynebacterium glutamicum (8,3 г/л упродовж 48 год).
  • Ескіз
    Документ
    Роль біологічно активних фрагментів молозива у неспецифічній імунній відповіді
    (2017) Бородіна, Ольга Олегівна; Заярнюк, Анна Віталіївна; Лич (Ткаченко), Інна Валентинівна
    В ході наших досліджень було виявлено, що суміш білків-абзимів володіє дозозалежним імуностимулювальним впливом на неспецифічні фактори імунного захисту в дослідах in vitro.
  • Ескіз
    Документ
    Інгібувальний вплив білків-абзимів молозива корів на клітини мікроорганізмів
    (2017) Заярнюк, Анна Віталіївна; Бородіна, Ольга Олегівна; Лич (Ткаченко), Інна Валентинівна
    Коров’яче молозиво містить в своєму складі каталітичні антитіла – абзими. За рахунок навності абзимів молозиво є загальнозміцнювальним та імуностимулювальним засобом, чинить протипухлинну, протизапальну та антимікробну дію.
  • Ескіз
    Документ
    Комбінований антибактеріальний вплив ібупрофену в суміші з біоактивними білковими фрагментами молозива корів
    (2020) Моцар, Анна В.; Лич (Ткаченко), Інна Валентинівна
    Неконтрольоване використання антибіотиків, нераціональний їх підбір та недотримання терапевтичних доз сприяє розвитку антибіотикорезистентності. Сьогодні продовжується пошук речовин природного походження, які здатні проявляти антимікробну активність і посилювати дію лікарських засобів.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення амінокислотного складу високомолекулярних білків козиного молозива
    (2021) Солошенко, Катерина Ігорівна; Лич (Ткаченко), Інна Валентинівна; Волошина, Ірина Миколаївна
    У високомолекулярних білках молозива кіз переважають такі незамінні амінокислоти, як лейцин, лізин, треонін та валін, а серед замінних амінокислот – глутамінова та аспарагінова кислоти, серин та пролін. Отже, у білках молозива кіз переважають амінокислоти, що впливають на імунну систему.
  • Ескіз
    Документ
    Натуральний імуномодулятор на основі білкового комплексу козиного молозива
    (2020) Солошенко, Катерина Ігорівна; Лич (Ткаченко), Інна Валентинівна; Волошина, Ірина Миколаївна
    У числі природних імуномодулювальних засобів знаходяться біологічно активні білкові фрагменти молозива кіз. Козине молозиво – джерело біоактивних імуномодулювальних білків, таких як лактоферин, лізоцим, імуноглобуліни.