Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
357 результатів
Фільтри
Налаштування
Результати пошуку
Документ The influence of food industry enterprises on the efficiency of city wastewater treatment(2020) Nychyk, Oksana; Salavor, Oksana; Nikolaieva, OksanaЗа останні 5 років у Києві сталося 8 великих аварій на каналізаційних колекторах великого діаметра, що призвело до обмеження водопостачання майже для третини столиці України терміном до трьох днів. Під час опитування виявилося, що підприємства та організації різних видів діяльності скидають аміачний азот, фосфати, жири, хлориди та завислі речовини в каналізаційну мережу, які є основними забруднювачами. Найчастіше правил скидання не дотримуються торгівельні комплекси, молочні підприємства, виробники пива, великі супермаркети. Недотримання цих правил призводить до порушення роботи каналізації мережі мікрорайонів міста, а також до зношення очисних споруд, що приймають стічні води (наприклад, Бортницька станція аерації).Документ Потенціал розвитку біогазових установок в Україні(2020) Усенко, Станіслав Артурович; Онофрієнко, Анатолій Іванович; Касатов, В’ячеслав Анатолійович; Ничик, Оксана ВасилівнаВсі економічно розвинуті країни вже почали процес розробки альтернативних і поновлюваних джерел енергії. Україна має величезний обсяг соломи і відходів рослинництва, які надходять з сільськогосподарського сектору, що потенційно може бути сировиною для виробництва біогазу. Розвиток біогазової технології створює сукупний позитивний ефект, що включає як енергетичний, так і екологічний та соціальний аспекти, а також сприяє відновленню родючих земель, завдяки отриманню добрив в кінці процесу аеробної ферментації. Також, згідно з наявними даними в Україні є великий потенціал для розвитку біогазової промисловості.Документ Огляд міжнародного досвіду побудови системи управління безпекою та гігієною праці(2022) Клименко, Діана Вікторівна; Євтушенко, Ольга ВолодимирівнаУ роботі проаналізовано міжнародний досвід побудови системи управління безпекою та гігієною праці якій показав, що в більшості країн світу забезпечення здорових та безпечних умов праці відповідно до вимог законодавства покладено на роботодавця. Застосування системного підходу до управління безпекою та гігієною праці на підприємствах та в організаціях будь якої сфери діяльності різних галузей економіки забезпечує підтримку заходів з профілактики та захисту на необхідному рівні з оцінкою їх ефективності шляхом ефективного управління ризиками на робочому місці.Документ Перспективи цифровізації управління охороною праці у галузі освіти(2024) Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна Олегівна; Потапова, Тетяна Олександрівна; Коков, Олег МузаріновичУ статті розглянуті питання впровадження в діяльність служб (відділів) охорони праці цифрових технологій, програмних продуктів: спрямованих на оперативний доступ до нормативної бази з охорони праці, управління інструктажами, медичними оглядами, забезпеченістю та використанням ЗІЗ, навчанням та перевіркою знань працівників, атестацією робочих місць, з можливості синхронізації єдиного інформаційного середовища СУОП у галузі освіти на основі використання штучного інтелекту.Документ Ділова гра як інтерактивний метод навчання з дисципліни менеджмент безпеки праці на підприємстві(2022) Плита, Марія Сергіївна; Євтушенко, Ольга ВолодимирівнаУ роботі проаналізовано використання ділової гри, як інтерактивного методу навчання з дисципліни менеджмент безпеки праці на підприємстві. На основі ігрового задуму моделюється виробнича ситуація: гра надає її учасникам можливість побувати в ролі керівників структурних підрозділів підприємства, в конкретній виробничій ситуації та набути навичок у прийнятті управлінських рішень з охорони праці відповідно до функціональних обов’язків своєї ролі.Документ Наукові основи методики формування працеохоронних умінь і навичок засобами імітаційного моделювання(2022) Соколова, Олександра Андріївна; Євтушенко, Ольга ВолодимирівнаУ роботі проаналізовано модель підготовки фахівця з працеохоронної діяльності, яка є тим інструментом, що дозволяє вивчити розбіжність між знаннями і навичками, отриманими здобувачами у закладі вищої освіти, і вимогами, які ставлять перед ними під час виробничого процесу на підприємстві згідно чинного законодавства з охорони праці.Документ Організація самостійної роботи здобувачів під час вивчення дисциплін менеджмент безпеки праці на підприємстві, основи професійної безпеки, охорона праці та техногенна безпека(2022) Заярнюк, Зоя Віталіївна; Євтушенко, Ольга ВолодимирівнаУ роботі розглянутий сучасний підхід до організації самостійної роботи здобувачів з комплексу працеохоронних дисциплін: менеджмент безпеки праці на підприємстві, основи професійної безпеки, охорона праці та техногенна безпека – має певні особливості, зумовлені формуванням у здобувачів працеохоронного світогляду. Окрім традиційних форм самостійна робота з працеохоронних дисциплін має передбачати підготовку здобувачів до участі у ділових іграх, олімпіадах, аналізу виробничих ситуацій, представлення результатів виконаних наукових досліджень у роботі науково-практичних конференцій.Документ Огляд законодавства Європейського Союзу у галузі безпеки та здоров’я на роботі(2023) Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна ОлегівнаУ статті висвітлено та обґрунтовано необхідність сучасного підходу до підвищення безпеки праці працівників на підприємствах, установах, організаціях України шляхом впровадження в систему управління охороною праці Рамкової стратегії Європейського Союзу із безпеки та здоров’я на роботі на 2021-2027 роки.Документ Застосування концепції Zero-waste у харчових технологіях як ефективний метод охорони навколишнього середовища(2024) Тоненька, Дар'я Сергіївна; Стеценко, Наталія ОлександрівнаУпровадження концепції Zero-waste є складовою частиною «зеленої» економіки, а у технологіях харчових продуктів – є важливим етапом у створенні стійкої та відповідальної системи харчування. Інновації у цій сфері спрямовані на ефективне використання ресурсів, на створення якісно нових продуктів, що відповідають вимогам сучасного ринку, запитам споживача та забезпечують захист довкілля. Концепція Zero-waste у технологіях харчових продуктів стає базовим необхідним принципом для розвитку європейського суспільства в умовах зростаючої екологічної свідомості. Вона сприяє інноваціям, стимулює економіку, формує усвідомленість серед споживачів і допомагає країнам забезпечувати стале та відповідальне господарюванняДокумент Екологічні інновації як чинник вирішення екологічних проблем(2024) Тимощук, Наталія Віталіївна; Стеценко, Наталія ОлександрівнаВибір шляху впровадження еко-інновацій у діяльність підприємств допоможе їм забезпечити дієвий механізм раціонального природокористування, спроможність сталого розвитку та підвищити конкурентоспроможність на ринку. В Україні наразі можливості фінансування масштабних екологічних програм є вкрай обмеженими, хоча й не залишаються поза увагою держави. Дієвим інструментом залучення капіталу можуть стати зелені боргові свопи, які розглядаються як списання частини зовнішнього боргу країни в обмін на зобов’язання її уряду мобілізувати внутрішні ресурси для фінансування досягнення узгоджених екологічних цілей на погоджених з кредитором умовах