Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
252 результатів
Фільтри
Налаштування
Результати пошуку
Документ Non-destructive analysis of the content of mineral components of chicory to increase its environmental safety(2024) Popova, Inna; Palamarchuk, Igor; Zheplinska, Mariia; Mushtruk, Mikhailo; Vasyliv, VolodymyrThe content of heavy metals both in plants and in soils for growing agricultural crops steadily changes the state of ecological safety of the corresponding biocenosis. An increased amount of trace elements and compounds of heavy metals causes metabolic disorders in plant tissues. As a result, there is an accumulation of toxic elements in the crops, which disrupts the iocenosis in the system for both farm animals and humans. Therefore, the contamination of plant raw materials, in particular chicory, for the food industry with ions of heavy and toxic metals is a significant environmental problemДокумент Способи одержання мікроцелюлози для фармацевтичної промисловості(2024) Клименко, Максим Андрійович; Попова, Інна ВадимівнаВикористання методу кислотного гідролізу для одержання МКЦ для потреб фармацевтичної промисловості є найбільш поширеним напрямком, але слід враховувати характер сировини для ефективного та економічно вигідного планування виробництваДокумент Дослідження зміни розмірів частинок інуліну та цикорію під впливом електроімпульсної обробки(2024) Кукла, Олексій Васильович; Василів, Володимир Павлович; Попова, Інна ВадимівнаДослідження впливу електроіскрових високовольтних розрядів на водні суспензії порошків сушеного та обсмаженого цикорію показали, що для препаратів цикорію, що і для інуліну, а саме, за оптимальної напруги 35-40 кВт збільшення кількості імпульсів, прикладених до зразку суспензії, приводить до підвищення вмісту редукуючих речовин до максимального значення при 25-30 імпульсах, а потім зменшується за рахунок рекомбінаційних процесівДокумент Розроблення біодеградабельного їстівного посуду(2023) Шульга, Оксана Сергіївна; Корецька, Ірина Львівна; Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Сергій ІвановичРозроблений біодеградабельний їстівний стакан є повноцінною заміною нині використовуваних полімерних та паперових стаканів. Стакан являє собою печиво сформовано у вигляді стакану. Форму стакану можливо змінювати під вимоги споживачів. Водонепроникність стакану реалізована за рахунок водонепроникного шару всередині виробу. Розроблений стакан можна використовувати для широкого спектру напоїв температурою від 10 до 90 °С. Біодеградабельний їстівний стакан є стійкий до дії оцтової кислоти та етилового спирту. Має відмінні ергономічні показники і звісно є екологічним, оскільки як будь-який інший кондитерський виріб розкладається у довкіллі.Документ Хімія 2-,4-амінотіазолів та їх похідних(2024) Вільгота, Юлія Сергіївна; Шульга, Сергій ІвановичРозглянуто способи добування 2- і 4-амінотіазолів та їх основні хімічні властивості.Документ Хімія ізатину та його похідних(2023) Сокол, Єва Віталіївна; Шульга, Сергій ІвановичЗ’ясовано, що ізатин є реакційно здатною речовиною, що при взаємодії з ароматичними та гетероциклічними діамінами утворює багатоциклічні сполуки, які здатні до різних ціанінових конденсацій з утворенням поліметинових барвників.Документ Модифікація картопляного крохмалю хлорангідридом ацетил яблучної кислоти(2024) Сокол, Єва Віталіївна; Шульга, Сергій ІвановичКрохмаль один з найбільш використовуваних полісахаридів в харчовій промисловості, але його фізико-хімічні властивості не завжди відповідають умовам технологічного процесу. Модифікація крохмалю дозволяє змінювати ці властивості та створювати нові матеріали. В результаті реакції відбувається ацилування крохмалю в 2-му положенні глюкопіранозних кілець.Документ Конденсація солей 2-амінотіазолу та його бензопохідних з трифлуорацетил ацетоном(2021) Крисанов, Денис Дмитрович; Сімурова, Наталія Вячеславівна; Шульга, Сергій ІвановичПід час конденсації перхлоратів 2-амінотіазолів і їх бензпохідних з трифлуорацетилацетоном синтезовано невідомі раніше тіазоло(3,2-а)піримідінієві солі, будову яких встановлено методом ЯМР 1Н спектроскопії та елементного аналізу.Документ ЯМР та ІЧ-дослідження продукту модифікації картопляного крохмалю хлорангідридом адипінової кислоти(2021) Марченко, Катерина Олегівна; Сімурова, Наталія Вячеславівна; Шульга, Сергій ІвановичПроведено модифікацію крохмалю хлорангідридом адипінової кислоти. В результаті дослідження продукту реакції методом ІЧ спектроскопії встановлено, що відбувається зшивання лінійних ланцюгів глюкопіранозних залишків крохмалю, адже спектри вихідного і модифікованого продуктів мають ряд характерних відмінностей.Документ Поліметинові барвники на основі тіазоло (3,2-а)піримідинієвих і пірамідо-(2,1-b)тіазолієвих солей з трифторметильною групою в піримідиновому циклі(2022) Крисанов, Денис Дмитрович; Шульга, Сергій ІвановичСинтезовано нові поліметинові барвники різного типу - стирили, монометинціаніни, симетричні і несиметричні карбоціаніни та мероціаніни. Для кожного барвника отримані спектри поглинання і одержано дані Хмакс, інтенсивності поглинання і елементного аналізу.