Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
80 результатів
Результати пошуку
Документ Мобільність внутрішньогосподарських інтелектуально-інноваційних еліт як передумова забезпечення конкурентоспроможності компаній(2022) Олексюк, Олексій Іванович; Галиця, Ігор ОлександровичДокумент Вдосконалення виробничого процесу макаронних виробів через Lean-менеджмент: кроки та інструменти(2023) Дричик, Марія Юріївна; Шульга, Оксана СергіївнаКонцепція Lean-виробництва в галузі харчової продукції спрямована на мінімізацію втрат, оптимізацію виробничих процесів і фокусування на наданні вартості споживачу. Впровадження методів Lean-виробництва включає наступні кроки: підготовчий етап, оцінка поточного стану, використання вибраного інструментарію (такого як 5S, Kanban, Value Stream Mapping, Kaizen, Poka-Yoke, Jidoka, Andon, SMED, Heijunka та інші), створення оптимального потоку виробництва, зменшення втрат, залучення співробітників у процес вдосконалення та забезпечення сталості виробництва. Наведено алгоритм впровадження концепції Lean-виробництва на прикладі підприємства макаронної галузі.Документ Впровадження новітніх підходів для виготовлення авторських коктейлів у закладах ресторанного господарства(2024) Ластовець, Марина Олегівна; Сильчук, Тетяна АнатоліївнаЗапропоновано шляхи удосконалення авторських коктейлів, що сприятиме підвищенню якості обслуговування, розширенню асортименту та підвищенню конкурентоспроможності закладів ресторанного господарстваДокумент Конкурентне середовище підприємств індустрії гостинності(2024) Нікітіна, Тетяна АндріївнаІндустрія гостинності займає важливе місце в економіці країни. Актуальною проблемою є підвищення конкурентоспроможності вітчизняних підприємств готельного бізнесуДокумент Використання інноваційних IT-технології як інструменту підвищення конкурентоспроможності готельних підприємств (на прикладі м. Трускавець)(2024) Нікітіна, Тетяна Андріївна; Широбокова, Анастасія ЛеонідівнаГотельні підприємства за для отримання переваг на ринку впроваджують у свою діяльність новітні IT-технології надають переваги. Актуальним є дослідження впливу інноваційних IT-технологій на підвищення конкурентоспроможності підприємств готельного бізнесуДокумент Тренди готельного бізнесу(Тренди готельного бізнесу / В. Ф. Доценко, В. В. Цирульнікова, О. М. Тищенко, А. О. Різник // Сталий розвиток: погляд молоді : матеріали І міжнародної науково-практичної конференції для студентів і молодих вчених, 28 лютого 2020 р., м. Київ. – Київ : Українсько-американський університет Конкордія, 2020. – С. 12–16, 2020) Доценко, Віктор Федорович; Цирульнікова, Віта Валентинівна; Тищенко (Усатюк), Олена Михайлівна; Різник, Анастасія ОлександрівнаУ тезах розглянуто світові тренди індустрії гостинності, трансформацію попиту на туристичні та готельні продукти, що породжує нові форми організації та надання конкурентоспроможних послуг. The thesis deals with the global trends in the hospitality industry, the transformation of demand for tourist and hotel products, which gives rise to new forms of organization and the provision of competitive services.Документ Запровадження циркулярної економіки – шлях до зростання конкурентоспроможності та сталого розвитку(2021) Скопенко, Наталія СтепанівнаЕкономіка замкненого циклу або циркулярна економіка (англ. closed-loop economy, circular economy) – модель економічного розвитку, заснована на відновленні та раціональному споживанні ресурсів, альтернатива традиційній лінійній економіці. Характеризується створенням нових альтернативних економічних підходів, завданням яких є мінімізація негативного людського впливу на довкілля. Провідні компанії усвідомлюють, що лінійний спосіб функціонування сприяє надмірному споживанню ресурсів, в той час як замкнутий цикл, де побічний продукт може виступати вихідною сировиною для виробництва іншого продукту, є запорукою стійкого розвитку та досягнення стійких конкурентних переваг в умовах глобалізації. Circular economy or circular economy is a model of economic development based on the renewal and rational consumption of resources, an alternative to the traditional linear economy. It is characterised by the creation of new alternative economic approaches aimed at minimising the negative human impact on the environment. Leading companies are aware that the linear way of operating contributes to excessive consumption of resources, while a closed cycle, where a by-product can be used as a raw material for the production of another product, is the key to sustainable development and achieving sustainable competitive advantages in the globalised world.Документ Формування конкурентних переваг на підприємстві(2019) Союк, Таїсія Василівна; Закревська, Людмила МиколаївнаВ роботі обґрунтовано, що концепція формування конкурентних переваг на підприємстві має включати розробку нових переваг та поглиблювати вже існуючі. Ефективне їх використання забезпечить суб’єкту господарювання стійкі позиції на ринку в довгостроковому періоді. The paper substantiates that the concept of forming competitive advantages in the enterprise should include the development of new benefits and deepen existing ones. Their effective use will provide the entity with stable market positions in the long run.Документ Конкурентоспроможність персоналу як стратегічний напрям розвитку підприємств(2018) Закревська, Людмила МиколаївнаВ роботі досліджено методи оцінки рівня конкурентоспроможності персоналу. Визначено особливості персоналу як об’єкта стратегічного управління. Methods of assessing the level of competitiveness of personnel are investigated in this work. The features of the personnel as the object of strategic management are determined.Документ Конкурентоспроможність готельного продукту(2019) Нікітіна, Тетяна АндріївнаДосліджено конкурентоспроможність готельного продукту. The competitiveness of the hotel product is investigated.