Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 30
  • Ескіз
    Документ
    ЯМР та ІЧ-дослідження продукту модифікації картопляного крохмалю хлорангідридом адипінової кислоти
    (2021) Марченко, Катерина Олегівна; Сімурова, Наталія Вячеславівна; Шульга, Сергій Іванович
    Проведено модифікацію крохмалю хлорангідридом адипінової кислоти. В результаті дослідження продукту реакції методом ІЧ спектроскопії встановлено, що відбувається зшивання лінійних ланцюгів глюкопіранозних залишків крохмалю, адже спектри вихідного і модифікованого продуктів мають ряд характерних відмінностей.
  • Ескіз
    Документ
    Розширення асортименту соусів для м’ясних страв
    (2023) Семенюченко, Євгенія Вікторівна; Стукальська (Іванова), Наталія Миколаївна; Антоненко, Артем Васильович
  • Ескіз
    Документ
    Реологічні показники суспензій кукурудзяного крохмалю, приготованих з використанням електрохімічно активованої води
    (2023) Маринін, Андрій Іванович; Шпак, Владислав В’ячеславович; Святненко, Роман Сергійович
    Вода є біологічно активною речовиною, оскільки має здатність регулювати фізіологічні процеси життєдіяльності організму людини. У воді містяться макро- та мікроелементи, амінокислоти, вітаміни, тощо, які потрапляють в організм як безпосередньо при вживанні чистої води, так і у складі харчових продуктів. Для отримання води, яка демонструє певний біологічний відгук протягом деякого часу проводять процес її активації. Найефективнішим способом активації води визнано електрохімічний, який здійснюється шляхом анодної чи катодної електричної обробки води в діафрагмовому електрохімічному реакторі - електролізері.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання біорозкладних плівок для зберігання харчових продуктів рослинного походження
    (2022) Мороз, Анастасія Олександрівна; Шутюк, Віталій Володимирович
    У роботі розглянуто аспекти розроблення пакувальної продукції, яка не буде джерелом забруднення довкілля. Застосування біорозкладних плівок дозволить збільшити термін зберігання харчових продуктів та зменшити забруднення навколишнього середовища. Для виготовлення харчової плівки, яка біологічно розкладається перспективною сировиною являється крохмаль. The paper considers aspects of the development of packaging products that will not be a source of environmental pollution. The use of biodegradable films will increase the shelf life of food and reduce environmental pollution. Starch is a promising raw material for the production of biodegradable food film.
  • Ескіз
    Документ
    Застосування біорозкладних плівок для зберігання харчових продуктів рослинного походження
    (2022) Мороз, Анастасія Олександрівна; Шутюк, Віталій Володимирович; Василів, Володимир Павлович
    У роботі розглянуто аспекти розроблення пакувальної продукції, яка не буде джерелом забруднення довкілля. Застосування біорозкладних плівок дозволить збільшити термін зберігання харчових продуктів та зменшити забруднення навколишнього середовища. Для виготовлення харчової плівки, яка біологічно розкладається перспективною сировиною являється крохмаль. The paper considers aspects of the development of packaging products that will not be a source of environmental pollution. The use of biodegradable films will increase the shelf life of food and reduce environmental pollution. Starch is a promising raw material for the production of biodegradable food film.
  • Ескіз
    Документ
    Використання яблучних харчових волокон в технології безглютенового хліба
    (2018) Шкраба, Марія Володимирівна; Грицайова, Анна Олександрівна; Грищенко, Анна Миколаївна
    Безглютеновий хліб містить мало харчових волокон, оскільки до його рецептури входить в основному крохмаль. Перспективною сировиною для збагачення безглютенового хліба харчовими волокнами можуть бути продукти переробки яблук, які містять у своєму складі харчові волокна. У роботі наведено результати дослідження впливу вичавок яблучних сушених українського виробництва та спеціально виготовлених яблучних харчових волокон іноземного виробництва.
  • Ескіз
    Документ
    Порівняльна характеристика різних сортів рису
    (2016) Коберніцька, Аліна Олександрівна; Усач, Андрій Тарасович; Кошова, Валентина Миколаївна; Мукоїд, Роман Миколайович
    Для дослідження було підібрано вісім зразків вітчизняних сортів рису. Результати аналізу показали, що всі досліджувані сорти рису мають порівняно високий вміст крохмалю; Тo investigate was chosen eight samples of domestic rice varieties. The analysis showed that all studied varieties of rice have a relatively high content of starch.
  • Ескіз
    Документ
    Математична модель процесу ферментативного розріджування крохмалю
    (2012) Деменюк (Майданець), Оксана Миколаївна; Грабовська, Олена Вячеславівна
    Одним з найважливіших технологічних процесів виробництва цукристих крохмалепродуктів є гідроліз крохмалю, який на сьогодні здійснюють за допомогою амілолітичних ферментів. One of the most important technological processes of production of starch products sugary is the hydrolysis of starch, which today is carried out using enzymes.
  • Ескіз
    Документ
    Підвищення якості напоїв з додаванням крохмалю та гуміарабіку
    (2015) Луговська, Оксана Андріївна; Сидор, Василь Михайлович
    Науково обгрунтована і практично доведена можливість застосування емульсій в безалкогольних напоях в харчовій промисловості та в алкогольних напоях в закладах масового харчування. Застосування ароматичних емульсій у виробництві безалкогольних напоїв має ряд переваг, а саме: скорочується тривалість купажування, так як немає необхідності додавати замутнювач і підбирати барвник та ароматизатор. Scientifically and practically proved the possibility of application of emulsions in soft drinks in the food industry and in alcoholic beverages in public catering establishments. The use of aromatic emulsions in the manufacture of soft drinks has a number of advantages, namely: reduced the duration of blending, as there is no need to add samotnia and pick up a dye and flavoring.
  • Ескіз
    Документ
    Харчові волокна у технології м’ясопродуктів
    (2015) Страшинський, Ігор Мирославович; Гончаров, Георгій Іванович; Гречко (Крепак), Вікторія Віталіївна
    Проблема якості м'ясних продуктів, що надходять на споживчий ринок, дуже актуальна. Це пов'язано, в першу чергу, з широким використанням м'ясної сировини, що має низькі технологічні характеристики. The problem of quality meat products entering the consumer market is very relevant. This is due, primarily, with extensive use of raw meat, which has a low technological characteristics.