Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Організація харчування населення в умовах забруднення навколишнього середовища радіонуклідами(2011) Заєць, Віра Анатоліївна; Авдієнко, Світлана ОлексіївнаПід впливом радіації виникає дефіцит деяких вітамінів групи В, зокрема тіаміну. Причинами погіршення забезпечення організму тіаміном можуть бути зменшення споживання харчових продуктів внаслідок радіофобії, порушення його синтезу мікрофлорою кишечника. Under act of radiation there is a deficit of some vitamins of group В, in particular to Thiaminum. Reasons of worsening of providing of organism Thiaminum can be diminishing of consumption of food products as a result of radiophobia, violation of his synthesis by the microflora of intestine.Документ Вплив радіонуклідів і важких металів на ґрунт і флору Голосіївського лісу(2004) Цепух, І. В.; Нещадим, Лариса Петрівна; Мельник, Галина СергіївнаРобота присвячена визначенню вмісту важких металів та радіонуклідів у ґрунті та флорі Голосіївського лісу, як одній із важливих та актуальних проблем екології. The work is devoted to the definition of heavy metals and radionuclides in the soil and flora of the Goloseevo forest as the one of the most important and relevant environmental problems.Документ Основні принципи раціоналізації харчування в умовах довготривалої дії малих доз іонізуючого випромінювання(2004) Нещадим, Лариса Петрівна; Мельник, Галина Сергіївна; Демчина, Галина ЛюбомирівнаОсобливості харчування здійснють модифікуючий вплив на розвиток реакцій організму при довготривалому внутрішньому опроміненні малими дозами. Раціоналізація харчування в умовах підвищеної радіаційної дії є реальним шляхом зниження внутрішнього опромінення організму людини. Nutrition features have the modifying influence on the development of reactions in prolonged internal irradiation with low doses. Rationalization of nutrition in terms of increased radiation exposure is the real way to reduce the internal exposure of the human body.Документ Система швидкого реагування еколого-гігієнічного моніторингу харчування населення, яке проживає на екологічно несприятливих територіях(1997) Циганенко, О. І.; Салюк, Анатолій Іванович; Гончаренко, В. Г.Розглядається розробка системи еколого-гігієнічного моніторингу в регіонах з довгостроковим впливом негативних факторів навколишнього середовища. Проведене дослідження фактичного харчування 11 чоловіків та 81 жінки в Канівському районі Чернігівської області. Спостерігається дефіцит м’ясопродуктів, риби, рослинної олії. За хімічним складом характеризується низьким вмістом білка (52.5-58%), жирів (73%), пектину, незамінних амінокислот, мінеральних речовин, вітамінів. Виявлено пониження енергетичної цінності добового раціону у чоловіків 9.95 МДж , жінок 7.59, при нормі в 11.92 МДж. The development of ecological and hygienic monitoring in regions with long-term impact of negative environmental factors. The study of actual nutrition 11 men and 81 women in the Kanev region Chernigov region. There is a shortage of meat, fish and vegetable oils. The chemical composition is characterized by low protein (52.5-58%), fat (73%), pectin, essential amino acids, minerals and vitamins. Revealed a decrease of the energy value of the daily diet in men 9.95 MJ, women 7.59, at a rate of 11.92 MJ