Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
10 результатів
Результати пошуку
Документ Значення раціонального харчування та фізичної активності у житті людини(2024) Коляденко, Світлана Ананіївна; Долиніна, Мила МилківнаТема здоров'я, здорового способу життя та раціонального харчування є актуальною протягом багатьох років. Турбота про особисте здоров'я – це, перш за все, трудомісткий і тривалий процес. І головне в цьому питанні - усвідомленість. Останнім часом людство все частіше турбують проблеми власного здоров'я, особливо ті фактори, які сприяють погіршенню здоров'я і негативно впливають на нього, а також показники, що характеризують і оцінюють рівень стану здоров'я людини, процеси цілеспрямованого і найбільш ефективного впливу на здоров'я і накопичення його резервівДокумент Використання молочних білків в технології м’ясних продуктів(2020) Чернюшок, Ольга Анатоліївна; Пасічний, Василь Миколайович; Бірюк, Юлія ВікторівнаРаціональне харчування забезпечує нормальний ріст та розвиток організму. Білок вважається незамінною частиною їжі та основою життя, є джерелом незамінних амінокислот, які не синтезуються в організмі. Rational nutrition ensures normal growth and development of the body. Protein is considered an indispensable part of food and the basis of life, it is a source of essential amino acids that cannot be synthesized in the body.Документ Особливості використання цільнозернового пшеничного борошна в технології продуктів оздоровчого призначення(2019) Федоренко (Миколів), Тетяна Іванівна; Миколів, Іван МихайловичНаведено переваги використання продуктів з цільнозернового борошна в раціонах харчування. Проаналізовано різні види цільнозернового пшеничного борошна, що представлені на ринку України.The advantages of using wholemeal flour products in diets are given. Different types of whole wheat flour presented on the Ukrainian market are analyzed.Документ Аналіз стану харчування школярів та шляхи його удосконалення(2019) Стеценко, Наталія Олександрівна; Медведюк, Ірина ОлександрівнаРезультати досліджень показали, що у фактичному раціоні харчування школярів спостерігається нестача тих харчових речовин, які необхідні їм для кращої адаптації в умовах сучасної школи та успішного навчання при постійному підвищенні розумового навантаження. Очевидним є той факт, що для усунення дефіциту виявлених харчових речовин слід використовувати у раціоні харчування школярів збагачені харчові продукти з високою харчовою і біологічною цінністю. Це сприятиме збереженню і зміцненню здоров'я, профілактиці захворювань, обумовлених неповноцінним і незбалансованим харчуванням. that in the actual diet of schoolchildren there is a shortage of those nutrients that they need for better adaptation in the conditions of a modern school and successful learning with a constant increase in mental stress. It is obvious that in order to eliminate the deficiency of identified nutrients, enriched foods with high nutritional and biological value should be used in the diet of schoolchildren. This will contribute to the preservation and strengthening of health, the prevention of diseases caused by malnutrition and unbalanced nutrition.Документ Основні вимоги до нутрієнтного складу харчових продуктів для військовослужбовців(2015) Сімахіна, Галина Олександрівна; Науменко, Наталія ВалентинівнаОднією з основних вимог до раціонального харчування ХХІ століття є відповідність його компонентного складу нутрітивним потребам людини або групи людей у певних умовах життєдіяльності. Тому метою цієї роботи є обґрунтування тези, що раціон необхідно розглядати як зумовлену зовнішніми чинниками взаємодію людини з довкіллям, та формулювання основних засад розроблення для військовослужбовців харчових раціонів, адекватних їхнім потребам. One of the main requirements for a balanced diet of XXI century is the matching component of its nutritional needs of a person or group of people in certain circumstances of life. The purpose of this paper is to justify the thesis that the diet should be viewed as externally imposed human interaction with the environment, and the formulation of basic principles for the development of military food rations adequate to their needs.Документ Піноутворююча здатність десертів з використанням ГФС(2014) Нінікало, Марія Олексіївна; Пушка, Ольга Сергіївна; Корецька, Ірина ЛьвівнаХарчування сучасних людей відіграє важливу роль у формуванні їх здорового способу життя, забезпечуючи організм основними та незамінними харчовими речовинами, мінорними компонентами їжі та енергії. Вирішити проблему раціонального харчування можна шляхом створення низькокалорійних продуктів або зменшенням енергетичної цінності. Dining modern humans plays an important role in the formation of a healthy lifestyle by providing basic and essential body nutrients, minor components of food and energy. Solve the problem of nutrition possible by creating low-energy products or decrease the value.Документ Avicenna and his Canon of Medical Science: reconstructing the basic principles of rational nutrition(2014) Vishnyakov, Konstantin; Naumenko, NataliiaThe main material for our research is the work entitled Canon of Medical Science written by Avicenna at the first third of the 11th century.Документ Раціональне харчування людини в сучасних умовах(2014) Горбатюк, А. А.; Нещадим, Лариса ПетрівнаХарчування є раціональним, якщо воно повністю забезпечує потребу в їжі у кількісному та якісному відношеннях, відновлює всі енергетичні витрати, сприяє правильному росту і розвитку організму, збільшує його опір шкідливим впливам зовнішнього середовища, сприяє розвитку функціональних можливостей і підвищує працездатність людини. Food is rational if it fully meets the demand for food in quantitative and qualitative terms, restores all energy costs, promotes proper growth and development of the organism, increases its resistance to harmful influences of the environment, promotes functionality and improves human performance.Документ Спеціальна та наукова підготовка студентів в галузі технології дитячих молочних продуктів(1995) Ромоданова, Валентина Олександрівна; Поліщук, Галина Євгеніївна; Ющенко (Гончар), Наталія МихайлівнаУчасть студентів у науково-дослідній роботі значно підвищує та поширює їх професійний рівень, дає базу наукової підготовки, впливає на формування світогляду фахівців. Participation of students in research work considerably raises and distributes their professional level, providing.Документ Система швидкого реагування еколого-гігієнічного моніторингу харчування населення, яке проживає на екологічно несприятливих територіях(1997) Циганенко, О. І.; Салюк, Анатолій Іванович; Гончаренко, В. Г.Розглядається розробка системи еколого-гігієнічного моніторингу в регіонах з довгостроковим впливом негативних факторів навколишнього середовища. Проведене дослідження фактичного харчування 11 чоловіків та 81 жінки в Канівському районі Чернігівської області. Спостерігається дефіцит м’ясопродуктів, риби, рослинної олії. За хімічним складом характеризується низьким вмістом білка (52.5-58%), жирів (73%), пектину, незамінних амінокислот, мінеральних речовин, вітамінів. Виявлено пониження енергетичної цінності добового раціону у чоловіків 9.95 МДж , жінок 7.59, при нормі в 11.92 МДж. The development of ecological and hygienic monitoring in regions with long-term impact of negative environmental factors. The study of actual nutrition 11 men and 81 women in the Kanev region Chernigov region. There is a shortage of meat, fish and vegetable oils. The chemical composition is characterized by low protein (52.5-58%), fat (73%), pectin, essential amino acids, minerals and vitamins. Revealed a decrease of the energy value of the daily diet in men 9.95 MJ, women 7.59, at a rate of 11.92 MJ