Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 22
  • Ескіз
    Документ
    Peculiarities of using topinambur when preparing flour confectionery products
    (2023) Varkhol, Veronika; Stukalska (Ivanova), Nataliia
    The use of Jerusalem artichoke in the confectionery industry is promising and useful. This product has its own characteristics, such as a high inulin content and a low glycemic index, which allows it to be used for the production of safe and healthy products.
  • Ескіз
    Документ
    Квасовий напій з топінамбура для діабетиків
    (2015) Шкабура, Софія Сергіївна; Тищенко (Усатюк), Олена Михайлівна; Арпуль (Олексійчук), Оксана Володимирівна
    Квасовий напій з топінамбура є одним із найдешевших та доступних напоїв, які можуть споживати хворі на цукровий діабет, а інулін є незамінним фактором харчування діабетиків. Включення до харчового раціону бульб топінамбура позитивно впливає на обмін речовин у разі цукрового діабету. Kvasovo drink with artichoke is one of the cheapest and affordable drinks that can consume patients with diabetes and inulin is an indispensable factor for diabetic diet. Inclusion in the diet artichoke tubers positive effect on metabolism in the case of diabetes.
  • Ескіз
    Документ
    Досліждення змін біоорганічного комплексу пюре отриманого з топінамбура
    (2014) Зінченко, Наталія Юріївна; Сімурова, Наталія Вячеславівна; Чайка, Євгеній
    Перспективною сировиною для отримання ррізноманітних дієтичниих продуктів харчування може бути топінамбур або земляна груша. Він відомий в Європі з XVIII століття. Як джерело біологічно активних речовин використовують бульби топінамбура. Promising raw material for rriznomanitnyh diyetychnyyh food may artichoke or artichoke. He is known in Europe from the XVIII century. As a source of biologically active substances used artichoke tubers.
  • Ескіз
    Документ
    Барвні речовини водних екстрактів і екстрактів-гідролізатів із бульб топінамбуру
    (2014) Михальчук, К. М.; Івчук, Надія Павлівна
    Топінамбур — рослина, яку людство використовує для свої потреб із сивої давнини. Найціннішими в рослині є бульби. Вони слугують кормом для тварин та є сировиною для виготовлення різноманітних харчових продуктів. Від інших овочів топінамбур відрізняється унікальним вуглеводним комплексом на основі фруктози і її полімерів: фруктоолігосахаридів та інуліну. Jerusalem artichoke - a plant that mankind uses for their needs from antiquity. The most valuable plant is a tuber. They provide food for animals and is the raw material for the manufacture of a variety of foods. From other vegetables artichoke has a unique carbohydrate complex on the basis of fructose and its polymers: fruktoolihosaharydiv and inulin.
  • Ескіз
    Документ
    Технологічні властивості порошку з топінамбуру
    (2014) Мельник, Оксана Петрівна; Нєміріч, Олександра Володимирівна; Гавриш, Андрій Володимирович
    В раціоні сучасної людини питомий обсяг посідають кисломолочні продукти, особливо йогурти, десерти, сиркові маси тощо. Ринок кисломолочних продуктів з наповнювачами та харчовими добавками розширюється більшою мірою за рахунок використання зарубіжних харчових добавок, в тому числі синтетичного походження. Тому на перший план виступають продукти даної групи, які містять натуральні інгредієнти та структуроутворювачі: плодово-ягідну та овочеву сировину, натуральні барвники та ароматизатори, структуроутворювачі рослинного походження. In the diet of modern man specific volume occupied by dairy products, especially yoghurts, desserts, cheese mass and so on. The market of dairy products excipients and food additives expands more due use of foreign food additives, including synthetic origin. Therefore, the foreground of this group of products that contain and structure-natural ingredients: fruit and berry and vegetable raw materials, natural colors and flavors, structure-plant origin.
  • Ескіз
    Документ
    Біологічно активні добавки з екстракту топінамбура
    (2014) Бессараб, Олександр Семенович; Баклан (Гаган), Інна Олександрівна
    Біологічно активні добавки (БАДи) призначені для вживання одночасно з їжею або введення до складу харчових продуктів. Біодобавки можуть випускатися в таблетках, капсулах і розчинах. Важливо враховувати, що БАДи не є ліками й вводяться в харчовий раціон тільки з метою регуляції функцій організму в рамках фізіологічних норм. Наш спосіб життя й харчування такий, що фізична активність стала набагато меншою, а обсяг і, особливо, поживність їжі значно зменшилися. Dietary supplements (dietary supplements) are intended for use with food or the introduction of food. Supplements may be issued in tablets, capsules and solutions. It is important to bear in mind that dietary supplements are not drugs and administered in the diet only to the regulation of body functions within physiological norms. Our lifestyle and food so that physical activity become much smaller, and the volume and especially nutritious foods decreased significantly.
  • Ескіз
    Документ
    Використання молочної сироватки для отримання екстрактів-гідролізатів із бульб топінамбура
    (2014) Івчук, Надія Павлівна; Спащук, А. В.; Мартиненко, Тетяна Андріївна
    Молочна сироватка є відходом виробництва сирів. Вона містить майже всі компоненти молока, має низьку енергетичну цінність і може бути використана в якості вторинної сировини у виробництві хлібобулочних, кондитерських, м'ясних виробів, харчоконцентратів, а також у виробництві напоїв. В даному випадку молочна сироватка може бути використана для виробництва сироваткового напою, збагаченого екстрактивними речовинами бульб топінамбура. Whey is leaving the production of cheese. It contains almost all components of milk has a low energy value and can be used in as secondary raw material in the production of bakery, confectionery, meat products, food concentrates, as well as in the production of beverages. In this case, whey can be used for the production of whey drink enriched extractive substances artichoke tubers.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження процесу екстракції топінамбура при кипінні під вакуумом
    (2014) Гончар, Юлія; Калітка, Валентина; Бессараб, Олександр Семенович; Шутюк, Віталій Володимирович
    У результаті дослідження екстракції топінамбура під час кипіння під розрідженням визначено такі раціональні технологічні режими: температура — 50...60 °С, тривалість — 30...45 хв, гідромодуль - 1,5...2,0. За таких умов вихід інуліну становить понад 70 % від початкового вмісту. The study of extraction artichoke boiling under watering, the following rational technological conditions: temperature - 50 ... 60 ° C, duration - 30 ... 45 min hydraulic - 1.5 ... 2.0. Under these conditions, the output of inulin is more than 70% of the original content.
  • Ескіз
    Документ
    Харчові інгредієнти та БАД з екстракту топінамбуру
    (2014) Баклан (Гаган), Інна Олександрівна; Бессараб, Олександр Семенович; Точкова, Оксана Василівна
    Топінамбур як вітамінну добавку до їжі, рекомендовано щодня вживати. Щоб скоротити витрати часу людей хворих на цукровий діабет доцільно виготовляти порошок з топінамбуру. Який легко вживається та доступний споживачам протягом року. Jerusalem artichoke as vitamin food supplements, recommended daily use. To reduce the time spent sick people with diabetes it is advisable to make a powder of Jerusalem artichoke. What used and easily available to consumers throughout the year.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив порошку топінамбура на технологію та якість готових макаронних виробів
    (2014) Рожно, Олександр Васильович
    Порошок топінамбура сприяє покращенню структури тіста, міцності макаронних виробів та варильних властивостей при дозуванні 2% до маси борошна. Jerusalem artichoke powder improves the structure of the dough strength of pasta and cooking properties at a dosage of 2% by weight of flour.