Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 6 з 6
  • Ескіз
    Документ
    Определение оптимальной концентрации фруктового компонента в десертах
    (2020) Корецкая, Ирина Львовна; Зинченко, Татьяна Владимировна; Полевик, Владимир Викторович
    Предложена структура нового продукта на основе купажных полуфабрикатов для сладких блюд с участием пектина разной степени.The structure of a new product based on blended semi-finished products for sweet dishes with the participation of pectin of various degrees.
  • Ескіз
    Документ
    Research Of The Production Process Of Cereal-Based Snacks For Soldiers
    (2016) Bobel (Zinchenko), Inna; Terletska, Vita
    Crunches with high food and biological values enriched rice and pea flakes have been scientifically underpinned and developed on the basis of theoretical and experimental studies at first. This paper is dedicated to the investigation of frying influence We tested the impact of frying on the on the changes of chemical composition of crunches (carbohydrates, mineral and protein substances contents , etc.) The obtained scientific results can be useful and applied in technologies of food products on the basis of grain raw materials, including for soldiers.На основі теоретичних і експериментальних досліджень вперше науково обґрунтовано та розроблено кранчі підвищеної харчової та біологічної цінності, збагачені рисовими та гороховими пластівцями. Ми дослідили вплив обсмажування на зміни хімічного складу кранчів (вміст вуглеводів, мінеральних та білкових речовин, тощо).Отримані результати досліджень можуть бути корисними та впроваджені при розробленні харчових продуктів на основі зернової сировини, в тому числі для військовослужбовців.
  • Ескіз
    Документ
    Research of the convenience of pumpkin powder usage in instant food for military forces
    (2016) Bobel (Zinchenko), Inna; Shmatko, Daryna
    Having conducted the current scientific analysis, we’ve made a conclusion that the use of pumpkin powder is appropriate while developing food concentrates for lunch of instant food for military forces. Pumpkin powder has a unique chemical composition and is useful for the human body, it is a source of biologically active substances. It also improves the work of kidneys and liver, cleanses the body of toxins, bad cholesterol. Провівши науковий аналіз, ми зробили висновок, що використання гарбузового порошку є доцільним при розробленні харчоконцентратів обідніх страв миттєвого приготування для харчування військовослужбовців. Гарбузовий порошок має унікальний хімічний склад та корисний для організму людини, є джерелом цінних біологічно активних речовин. Покращує роботу нирок та печінки, очищує організм від токсинів, холестерину та шлаків.
  • Ескіз
    Документ
    Соответствие химического состава печенья требованиям нутрициологии
    (2015) Дорохович, Антонелла Николаевна; Петренко, Николай Николаевич
    В материалах описано теоретические основы построения модели идеального пищевого продукта согласно требованиям нутрициологии и представлены в виде трехуровневого иерархического дерева, включает в себя основные макронутриенты. Приведены формулы для расчета значений комплексных показателей по принципам квалиметрии для различных видов кондитерских изделий, в частности печенья. In the materials described theoretical basis of constructing a model of the ideal food as required nutritsiolohiya and presented as a three-level hierarchical tree that includes basic macronutrients. Some formulas to calculate the values of complex parameters for quality control principles for different types of confectionery products, including biscuits.
  • Ескіз
    Документ
    Использование вторресурсов мясной промышленности для разработки кормов домашним животным
    (2013) Пешук, Людмила Василівна; Рябовол, Максим Витальевич; Гагач, Иван Игоревич
    В данной статье приведены перспективы использования вторичных ресурсов мясной промышленности при производстве кормов для домашних животных. In this article the prospects of secondary resources meat promyslosti the production of pet food.
  • Ескіз
    Документ
    Некоторые аспекты производства продуктов нового поколения
    (2008) Бобель (Зинченко), Инна Николаевна; Ковбаса, Владимир Николаевич; Терлецкая, Вита Альбертовна; Янюк, Татьяна Ивановна; Сергеев, Анатолий Дмитриевич
    Исследовано и научно обосновано влияние сушки на изменения химического состава и показателей качества грибов. The influence of drying on the changes of chemical composition, parameters of quality of mushrooms has been searched and scientifically motivated.