Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 13
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз попиту на споживання солодких страв під час сніданків у готелях
    (2023) Романюк, Ангеліна Василівна; Пушка, Ольга Сергіївна; Арпуль (Олексійчук), Оксана Володимирівна
    В роботі проаналізовано попит на споживання солодких на основі соціологічного опитування страв у національних та вітчизняних готелях м. Києва. The paper analyzes the demand for the consumption of sweets based on a sociological survey of dishes in national and domestic hotels in Kyiv.
  • Ескіз
    Документ
    Розширення асортименту дієтичних солодких страв у закладах ресторанного господарства при готелях
    (2022) Романюк, Ангеліна Василівна; Пушка, Ольга Сергіївна
    В роботі проаналізовано особливості діабетичного харчування, наведено асортимент перспективних цукрозамінників для використання у стравах, призначених людям, що страждають цукровим діабетом. The work analyzes the features of diabetic nutrition, provides an assortment of promising sugar substitutes for use in dishes intended for people suffering from diabetes.
  • Ескіз
    Документ
    Цукровий діабет, розроблення і збільшення виробництва кондитерських виробів для хворих на цукровий діабет – актуальні завдання кондитерської галузі
    (2015) Дорохович, Вікторія Віталіївна
    Проведено аналіз кількості хворих на цукровий діабет в світі та визначено ймовірне збільшення їх кількості. Розроблено ряд борошняних кондитерських виробів з застосуванням цукрозамінників поліолів. Визначено їх глікемічний індекс і калорійність. It has been conducted the analysis of the number of diabetics in the world and identified the likely increase of their number. It has been developed a number of pastry products with the use of sweeteners polyols. It has been determined their glycemic index and calorie content.
  • Ескіз
    Документ
    Збагачення хліба для хворих на цукровий діабет мінеральними речовинами
    (2016) Шевченко, Анастасія Олександрівна; Дробот, Віра Іванівна
    Світовою науковою спільнотою визнано, що сучасний раціон харчування не забезпечує організм людини достатньою кількістю мінеральних речовин, що призводить до розвитку захворювань, серед яких - цукровий діабет. Це спонукає збагачувати продукти, і в першу чергу хліб, як продукт повсякденного вживання, цими речовинами.
  • Ескіз
    Документ
    Цукор нового покоління тагатоза та її використання при виробництві жувальної карамелі
    (2015) Дорохович, Антонелла Миколаївна; Божок, Олександр Сергійович; Мазур, Любов Сергіївна
    В матеріалах розглянуто можливості використання нового цукру – тагатози в технології карамелі для отримання продукту з функціональними властивостями та зниженою калорійністю. Обґрунтовано оптимальний рецептурний склад карамелі на суміші тагатоза-мальтитол та представлені дослідження можливої кристалізації тагатози при зберіганні карамелі. Доведено, що нові рецептурні композиції дозволяють тримати карамель дієтично-функціонального призначення. In the files examined the possibility of using new sugar - candy tagatose technology for product with functional properties and low calorie. Grounded best prescription for the caramel mixture tagatose-maltitol and are exploring possible tagatose crystallization during storage caramel. It is proved that the new recipe caramel composition can keep the dietary and functional purposes.
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення рецептурних композицій борошняних кондитерських виробів для хворих на целіакію та цукровий діабет
    (2012) Зуйко (Кулініч), Віра Ігорівна; Гавриш, Андрій Володимирович; Доценко, Віктор Федорович
    Результатом експерименту є розроблення нових виробів, придатних для вживання хворими на цукровий діабет та глютенову ентеропатію. The result of the experiment is to develop new products suitable for use by patients with diabetes and gluten enteropathy.
  • Ескіз
    Документ
    Інноваційні технології маффінів для хворих на целіакію і цукровий діабет
    (2012) Дорохович, Вікторія Віталіївна; Лазоренко, Наталія Петрівна
    За результатами проведених досліджень розроблено нові технології маффінів для хворих на целіакію і цукровий діабет. The results of the researches new technologies muffins for patients with celiac disease and diabetes.
  • Ескіз
    Документ
    Вміст ТБК-активних продуктів у серці щурів за експериментального цукрового діабету
    (2014) Петровці, Юлія Іванівна; Кучмеровська, Тамара Муратівна
    Цукровий діабет (ЦД) - це порушення обміну речовин, яке відбувається внаслідок недостатності інсуліну, який синтезується підшлунковою залозою (ЦД 1 типу) або через нечутливість клітин організму до дії інсуліну (ЦД 2 типу). На ЦД хворіє понад 366 млн осіб, а до 2030 року, за прогнозом Міжнародної діабетичної асоціації, їх число може збільшитися до 552 млн. Хвороба характеризується такими ускладненнями як діабетична стопа, мікроангіопатії (ретино-, нефтопатії) та макроангіопатіії (ішемічна хвороба серця і серцева недостатність, інсульт, периферичні ангіопатії). Одним з найпоширеніших ускладнень є - кардіоміопатія, яка спостерігається у хворих в результаті ушкоджень серцевого м'яза незалежно від наявності ішемічної хвороби серця. При цьому спостерігається метаболічні та енергетичні порушення в кардіоміоцитах і як наслідок порушуються процеси знешкодження вільних радикалів. Diabetes mellitus (DM) - is a metabolic disorder that occurs due to lack of insulin, which is synthesized by the pancreas (diabetes 1 type) or via cell insensitivity to the action of insulin (type 2 diabetes). diabetes sick over 366 million people, and by 2030, as predicted by the International Diabetes associations, their number could rise to 552 million. The disease is characterized by the complications as diabetic foot, microangiopathy (retyno-, neftopatiyi) and makroanhiopatiiyi (coronary heart disease and heart failure, stroke, peripheral angiopathy). One of the most common complications are - cardiomyopathy, observed in patients as a result of damage to the heart muscle, regardless of presence of coronary heart disease. Thus there is metabolic and energy disturbances in cardiomyocytes and consequently disrupt neutralization of free radicals.
  • Ескіз
    Документ
    Маффіни з дієтичними та дієтично-функціональними властивостями та доцільність їх споживання дітьми хворими на цукровий діабет та целіакію
    (2014) Дорохович, Антонелла Миколаївна; Лазоренко, Наталія Петрівна
    Маффіни - один із нових видів борошняних кондитерських виробів для українських споживачів, який недавно з'явився на ринку України і швидко набув популярності і користується великим попитом у всіх вікових груп населення, особливо їх полюбляють ласувати діти. Maffіni - one іz novih vidіv boroshnyanih Konditerska virobіv for spozhivachіv of Ukrainian, yaky z'yavivsya recently at the market of Ukraine i Shvydko nabuv populyarnostі i koristuєtsya great popitom have vsіh vіkovih groups of the population, Especially їh polyublyayut lasuvati dіti.
  • Ескіз
    Документ
    Споживча та фізіологічна цінність хлібобулочних виробів для хворих на цукровий діабет, збагачених фізіологічно-функціональними інгредієнтами
    (2014) Дробот, Віра Іванівна; Бондаренко, Юлія Вікторівна; Місечко, Наталія Орестівна
    Експерти ВООЗ рекомендують хворим на цукровий діабет споживати продукти збагачені фізіологічно-функціональними інгредієнтами, що позитивно впливають на фізіологічні процеси в організмі, пов'язані з накопиченням глюкози в крові та інтенсивністю виділення інсуліну, підвищують імунітет організму до супутніх захворювань. WHO experts recommend that people with diabetes to eat foods fortified with physiologically functional ingredients that positively affect the physiological processes in the body related to the accumulation of glucose in the blood and the intensity of insulin release, increase immunity to opportunistic diseases.