Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 24
  • Ескіз
    Документ
    Інституціональне забезпечення розвитку агрохолдингів
    (2011) Данкевич, Андрій Євгенович
    Розкрито теоретико-методологічні проблеми інституціонального забезпечення розвитку агрохолдингів в ринкових умовах господарювання
  • Ескіз
    Документ
    Long-term effects of the war in Ukraine on its ecology and agriculture
    (2024) Harkavenko, Iryna; Nikitenko, Olga
    The war in Ukraine has had profound impacts on its ecology and agriculture, with significant consequences for the environment and food security. The conflict has caused extensive environmental damage, including pollution of rivers and lakes, chemical contamination of air, water and soil, destruction of forests, and rendering large areas of agricultural land unusable due to shelling and landmines. These bring out the urgent need for environmental recovery efforts and sustainable agricultural practices in Ukraine to mitigate the long-lasting effects of the war on its ecology and agriculture.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив сільського господарства на екологію
    (2013) Федулова, Ірина Валентинівна
    В роботі розглянуті питання впливу роботи сільськогосподарських підприємств на екологію держави. Чинники екологічної політики держави. Напрями реалізації екологічної політики сільськогосподарських підприємств. In this paper we consider the impact of farms on the environment state. Factors of environmental policy. Areas of implementation of environmental policies farms.
  • Ескіз
    Документ
    Використання зеленої маси моркви для створення білкових збагачувачів
    (2015) Прокопенко, Дарина Сергіївна; Стеценко, Наталія Олександрівна
    Сучасний етап розвитку харчової промисловості пов’язаний із забезпеченням якісно нового підходу в ефективності використання ресурсів планети для виробництва харчових продуктів. Промислове впровадження нових харчових технологій здатне підвищити якість, знизити собівартість, розширити об’єми та асортимент харчової продукції на існуючій сільськогосподарській базі при одночасному розвитку класичних і нетрадиційних методів виробництва. Останнім часом велика увага приділяється розробленню способів використання нових джерел та форм харчового білку. The current stage of development of food industry associated with the provision of a qualitatively new approach to the use of resources of the planet for food production. Commercialization of new food technologies can improve quality, reduce costs, expand the volume and variety of food on existing agricultural base, while the development of classical and non-traditional production methods. Recently, much attention is paid to the development of new uses and types of food sources of protein.
  • Ескіз
    Документ
    Стан і перспективи розвитку виробництва органічної продукції в Україні
    (2015) Пешук, Людмила Василівна; Штик, Ірина Іванівна; Іванова, Тетяна Миколаївна
    Розвиток органічного виробництва є досить актуальним на сьогодні через низку явних екологічних, економічних та соціальних переваг. Інтенсифікація сільського господарства має негативний вплив на навколишнє середовище, виснажує природні ресурси, без яких ведення агровиробництва неможливе.Тому органічне сільське господарство має екологічні переваги, а саме скоротити викиди вуглекислого газу, закису азоту й метану. Дослідження стану та розвитку органічного виробництва в нашій країні обумовлює актуальність обраної теми, не зважаючи на наявність значного теоретичного доробку з цієї теми. Development of organic farming is still relevant today due to a number of obvious environmental, economic and social benefits. Intensification of agriculture has a negative impact on the environment, depleting natural resources without driving agricultural production nemozhlyve.Tomu organic farming has environmental benefits, namely to reduce emissions of carbon dioxide, nitrous oxide and methane. Research status and development of organic production in our country determines the relevance of the chosen topic, despite the presence of significant theoretical achievements in this area.
  • Ескіз
    Документ
    Екологічний та природно-кліматичний ризики забезпечення продовольчої безпеки країни
    (2014) Скопенко, Наталія Степанівна
    Формування стійкої системи продовольчої безпеки країни не можливо без ефективного розвитку агропромислового комплексу. Україна характеризується сприятливими природними умовами для розвитку сільськогосподарського виробництва. В сучасних умовах господарювання та з урахуванням особливостей виробничого циклу в АПК все більшої уваги потребують екологічний та природно-кліматичний ризик, що обґрунтовує рівень безпеки харчових продуктів та екологізації виробництва.
  • Ескіз
    Документ
    Баланс в продовольчій безпеці України
    (2014) Сахненко (Тіхонова), Анастасія Сергіївна
    Продовольча безпека - це стан захищеності людини, який визначається рівнем розвитку аграрного сектора економіки. Успішне розв'язання проблем в сфері забезпечення продовольчої безпеки країни залежить від створення умов для виготовлення якісних і безпечних продуктів харчування. Food security - a state of security rights, which is derived from the development of the agricultural sector. Successful resolution of issues in the area food security depends on the conditions for production quality and safe food.
  • Ескіз
    Документ
    Співпраця в галузі продовольчого забезпечення: ФАО і МАГАТЕ
    (2014) Дичковський, Степан Іванович
    У жовтні 1963 р. ФАО і її партнером в системі ООН, МАГАТЕ, було створено Об'єднаний відділ ФАО/МАГАТЕ з ядерних методів в продовольчій і аграрній галузях, метою якого було використовувати ресурси обох організацій, з тим щоб розширити співпрацю між їх державами-членами в застосуванні ядерної технології та супутніх біотехнологій для розробки більш досконалих стратегій сталого розвитку сільського господарства і продовольчої безпеки. In October 1963, FAO and its partners in the UN system, the IAEA was established Joint Division FAO / IAEA nuclear techniques in food and agriculture industries whose goal was to use the resources of both organizations in order to expand cooperation between its Member States in the application of nuclear technology and related biotechnologies for developing improved strategies for sustainable agricultural development and food security.
  • Ескіз
    Документ
    До питання щодо перспективи розвитку агропромислового комплексу України в контексті світової продовольчої та екологічної безпеки
    (2014) Веклич, Владислав Олександрович
    Розвиток агропромислового комплексу (далі - АПК) України значною мірою залежить від умов, за яких здійснюється виробництво продукції. При цьому вагомим аспектом є розробка спеціального законодавства, яке б відповідало об'єктивним умовам здійснення виробничої діяльності. АПК України значною мірою залежить як від кліматичних умов, так і від бізнесового середовища. Але також ми маємо забезпечити оптимальні умови для розвитку харчової галузі у якості однієї з пріоритетних. The development of agriculture (hereinafter - AIC) Ukraine largely depends on the conditions under which the production. herewith important aspect is the development of specific legislation, which would correspond objective conditions production activities. AIC Ukraine significantly largely depends on climatic conditions, and the business environment. but we also provide optimal conditions for the development of the food industry in as one of the priorities.
  • Ескіз
    Документ
    Основні принципи забезпечення продовольчої безпеки
    (2014) Скопенко, Наталія Степанівна; Бовкун, Алла Александровна
    Проблема досягнення продовольчої безпеки має особливо важливе значення для будь-якої країни. The problem of achieving food security is particularly important for any country.