Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 23
  • Ескіз
    Документ
    Антиоксиданти фенольної природи як збагачувачі у технологіях функціональних харчових продуктів
    (2023) Стеценко, Наталія Олександрівна; Задесенська, Ілона Валеріївна
    Як потенційні функціональні інгредієнти для подолання та зменшення наслідків окислювального стресу можна розглядати біоантиоксиданти. Крім оздоровчих ефектів, введення біоантиоксидантів у харчові середовища забезпечує попередження їх окисного псування, зниження втрат, збільшення термінів придатності та випуск високоякісних виробів, які здатні зберігати протягом досить тривалого часу характерні особливості, властиві свіжим, повноцінним якісним продуктам. Широкий спектр антиоксидантів фенольної природи та різноманіття натуральної рослинної сировини, яка є джерелом таких речовин, створює перспективи розширення асортименту функціональних харчових продуктів антиоксидантної дії, до рецептур яких можуть бути внесені порошки, екстракти, пасти та інші види добавок з вмістом фенольних сполук.
  • Ескіз
    Документ
    Використання та перспективи застосування цитрусових ефірних олій у харчовій промисловості
    (2022) Майборода, Олена Іванівна; Охмакевич, Анастасія Миколаївна
    В харчовій промисловості цитрусові ефірні олії використовуються у виробництві кондитерських виробів, алкогольних і безалкогольних напоїв, різноманітних соусів та м^ясних продуктів, надаючи їм неповторного аромату та приємного смаку.
  • Ескіз
    Документ
    Квас оздоровчого призначення, збагачений природними антиоксидантами
    (2021) Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Золотухін, Андрій Андрійович; Кірієнко, Сергій Миколайович
    Експериментально підібрано оптимальне співвідношення рецептурних компонентів хлібного квасу оздоровчого призначення. Досліджено основні фізико-хімічні показники напою. Відмічено, що додавання дигідрокверцетину та згущеного водного екстракту стевії до рецептури хлібного квасу підвищує антиоксидантні властивості напою. The optimal ratio of prescription components of bread kvass for health purposes has been experimentally selected. The main physicochemical parameters of the drink have been studied. It is noted that the addition of dihydroquercetin and thickened aqueous extract of stevia to the recipe of bread kvass increases the antioxidant properties of the drink.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання помело при виробництві продукції оздоровчого призначення
    (2020) Стеценко, Наталія Олександрівна; Іноземцева, Кристина Вячеславівна
    Метою роботи було визначення кількісного вмісту речовин з антиоксидантними властивостями у плодах та шкірці помело. Встановлено, що плоди помело можуть бути цінними джерелами функціональних інгредієнтів з антиоксидантними властивостями при виробництві продукції оздоровчої дії завдяки високому вмісту вітамінів-антиоксидантів, органічних кислот та біофлавоноїдів. Подальші дослідження мають бути спрямованими на розроблення та промислову реалізацію способів виробництва поліфункціональних збагачувачів не лише з м’якоті, а й зі шкірки та цедри плодів помело. The aim of the study was to determine the quantitative content of substances with antioxidant properties in the fruits and pomelo peel. It is established that pomelo fruits can be valuable sources of functional ingredients with antioxidant properties in the production of health products due to the high content of antioxidant vitamins, organic acids and bioflavonoids. Further research should focus on the development and commercialization of methods for the production of multifunctional enrichments not only from the pulp, but also from the peel and peel of the pomelo fruit.
  • Ескіз
    Документ
    Сучасні тренди та проблеми використання антиоксидантів для стабілізації харчових систем
    (2019) Ясінська, Ірина Леонідівна
    Існує величезний запит, в першу чергу з боку споживачів, а за ними і виробників, щодо відмови від використання синтетичних харчових добавок. Проводяться масштабні дослідження у сфері пошуку ефективних та безпечних натуральних замінників, зокрема рослинного походження. There is a huge demand for the refuse of using synthetic food additives. Large-scale research is being carried out in the field of the search for effective and safe natural additives, in particular vegetable origin.
  • Ескіз
    Документ
    Світовий ринок товарів з антиоксидантною дією: стан, перспективи розвитку та споживчі настрої
    (2018) Ясінська, Ірина Леонідівна; Іванова, Вікторія Джанівна
    Проведено аналітичний огляд даних маркетингових організацій, торгівельних майданчиків та великих промислових виробників щодо стану та перспектив розвитку ринку товарів з антиоксидантною дією. Аналіз глобального ринку товарів з антиоксидантною дією показав, що існує стабільна динаміка зростання обсягів ринку, особливо це відчутно у сегменті антиоксидантів натурального походження. An analytical review of marketing organizations, marketplaces, and large industrial producers has been carried out on the state and development prospects of the antioxidant products market. An analysis of the global market of antioxidant products showed that there is a stable dynamics of market volume growth, especially in the segment of natural origin antioxidants.
  • Ескіз
    Документ
    Використання рослинних добавок з пророщеного насіння сільськогосподарських культур у технології харчових продуктів з високим вмістом жирів
    (2018) Ясінська, Ірина Леонідівна; Іванова, Вікторія Джанівна
    Використання рослинних добавок з пророщеного насіння сільськогосподарських культур у рецептурах продуктів з високим вмістом жирів є ефективним засобом попередження окиснення жирів. Окрім інгібування окисних процесів, використання рослинних добавок з пророщеного насіння дозволяє підвищити у продуктах вміст біологічно активних речовин, зокрема вітамінів, мінералів, фенольних сполук, а також надати їм нових смакових відтінків. Using of supplements of agricultural crops sprouted seeds in recipes of products with high fat content is an effective method for preventing fat oxidation. In addition to inhibiting oxidative processes, using of plant additives from germinated seeds can increase the content of biologically active substances, in particular, vitamins, minerals, phenolic compounds, as well as give them new flavoring shades.
  • Ескіз
    Документ
    Наукове обґрунтування вибору нутрієнтів, адекватних потребам людини
    (Lulu Press, Inc., 2018) Сімахіна, Галина Олександрівна; Стеценко, Наталія Олександрівна; Науменко, Роман Юрійович
    Вирішення пріоритетного на сьогодні для України завдання – збереження і підтримання на належному рівні стану здоров'я населення, подовження тривалості життя і активного творчого довголіття – безпосередньо пов‘язано із розробленням, виробництвом та використанням нового покоління харчових продуктів – функціональних, оздоровчих, профілактичних, спеціальних тощо, адекватних нутритивним потребам людини. Solving the priority task for Ukraine today - preserving and maintaining the population’s state of health, increasing life expectancy and active creative longevity - is directly related to the development, production and use of a new generation of food products - functional, health, preventive, special, etc. ., adequate nutritional needs of man.
  • Ескіз
    Документ
    Підвищення стійкості пива за рахунок використанням коренів хрону
    (2018) Палійчук, Ірина Володимирівна; Кошова, Валентина Миколаївна
    Метою роботи є підвищення колоїдної стійкості пива з використанням коренів хрону звичайного. The aim of the work is to increase the colloidal stability of beer using the roots of the horseradish.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження вмісту вітамінного комплексу соняшникової олії за різних умов зберігання
    (2017) Радзієвська, Ірина Гіронтіївна; Мельник, Оксана Петрівна; Полонська, Тетяна Анатоліївна
    Якість олій визначається характером і інтенсивністю окиснювальних процесів, що відбуваються під дією зовнішніх факторів. Одним зі наслідків автоокиснення олій є втрата їх вітамінної активності у результаті руйнування вітамінів продуктами окиснення. При цьому руйнування токоферолу, який виступає біоантиоксидантом, знижує стійкість харчових олій під час зберігання. The quality of the oil is determined by the nature and intensity of the oxidation processes occurring under the influence of external factors. One of the consequences of auto-oxidation of oils is the loss of their vitamin activity as a result of the destruction of vitamins by products of oxidation. At the same time, the destruction of tocopherol, which acts as bioantioxidant, reduces the stability of edible oils during storage.