Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
50 результатів
Результати пошуку
Документ Економічна доцільність автоматизації та діджиталізації в ресторанному бізнесі(2024) Князь, Каріна Ігорівна; Нікітіна, Тетяна АндріївнаДля успішного ресторанного бізнесу в складних економічних умовах сьогодення необхідним є впровадження у виробничий процес засобів автоматизації та діджиталізації. Тому актуальним є дослідження економічної доцільності та переваг що отримає ресторанне підприємство від використання цих засобівДокумент Аналіз та шляхи удосконалення рівня технологічної ефективності трубопровідної арматури в системах з позиційними приводами(2015) Мирончук, Валерій Григорович; Володін, Сергій ОлексійовичСьогодні харчова промисловість вимагає використання ефективних технічно і економічно обгрунтованих рішень при виборі устаткування. Одним з етапів проектування харчових виробництв є правильно підібрана і скомпонована система технологічних комунікацій. Для трубопровідної системи вибір арматури повинен робитися на основі ретельно підготовлених і чітко поставлених технічних умов, що визначають необхідні параметри технологічного процесу. Вирішення цієї проблеми тісно пов'язане з обгрунтованим вибором видів технологічного устаткування, широкою автоматизацією технологічних процесів, впровадженням нових технічних рішень, використанням необхідних засобів контролю для реалізації завдань комплексної механізації технологічних операцій. Проведено аналіз роботи трубопровідної арматури на базі електропневматичних опозиціонерів " Камоцці" з реалізацією зворотного зв'язку за допомогою безконтактних пропорційних датчиків положення із струмовим виходом. Today, the food industry requires the use of efficient, technically and economically sound solutions when choosing equipment. One of the stages of designing food production is a properly selected and arranged system of technological communications system. For a pipeline system, the choice of valves should be made on the basis of carefully prepared and clearly defined technical specifications that define the required process parameters. The solution to this problem is closely related to the reasonable choice of types of technological equipment, wide automation of technological processes, introduction of new technical solutions, and the use of the necessary controls to achieve the objectives of complex mechanization of technological operations. An analysis of the operation of pipeline valves based on Camozzi electropneumatic oppositions with the implementation of feedback feedback using contactless proportional position sensors with current output.Документ Впровадження автоматичних систем керування при роботі автоклавів, запорука безпечної експлуатації обладнання(2020) Лукіянік, Олександра Валентинівна; Сірик, Аліна ОлегівнаВ роботі проведено теоретичну оцінку ризику травмування працівників при обслуговуванні автоклавів з урахуванням виконання термічних операцій над твердими і рідкими суспензіями при робочому тиску вище атмосферного. The paper carries out a theoretical assessment of the risk of injury to workers when servicing autoclaves, taking into account the performance of thermal operations on solid and liquid suspensions at operating pressures above atmospheric.Документ Тенденції використання HRM-систем на підприємствах України(2018) Курченко, Катерина Миколаївна; Олійниченко, Олена Миколаївна; Piotr, NowatskiРозглянуто тенденції використання зарубіжних та вітчизняних HRM-систем на підприємствах України. Обгрунтовано доцільність їх використання. Запропоновано конкретні модулі інформаційних систем для впровадження. Discusses the trends HRM-systems use of foreign and domestic in enterprises of Ukraine. Substantiated the expediency of their use. Proposed specific modules of information systems for implementation.Документ Впровадження автоматизованої системи управління технологічним процесом (АСУТП) у відділенні дифузії(2010) Серьогін, Олександр Олександрович; Петрушка, Вадим Петрович; Риба, Олександр Іванович; Люлька, Дмитро Миколайович; Осьмак, Олексій ОлексійовичСистема автоматизації дифузійного відділення цукрового заводу виконується для покращення його роботи шляхом раціонального керування процесом екстракції, підготовки живильної і жомопресової води, дозування і введення антисептику. Дана система робить акцент на забезпеченні раціонального режиму роботи дифузійної установки, виходячи,в першу чергу, з індивідуальних особливостей дифузійного відділення: кількості дифузійного соку, який надходить в виробництво, вмісті в ньому сухих речовин, втрат цукру в жомі; різних режимів роботи і продуктивності дифузійного відділення;розширенні задач управління; покращені умов роботи обслуговуючого персоналу. The system of automation of the diffusion department of a sugar plant is performed to improve its operation by rational management of the process of extraction, preparation of nutrient and pulp water, dosage and introduction of antiseptic. separation: the amount of diffusion juice that goes into production, the content of solids, the loss of sugar in the pulp; different modes of operation and productivity of the diffusion compartment; improved working conditions for service personnel.Документ Синтез функціональних виконавчих механізмів з елементами пропорційної техніки на базі мехатронних модулів(2018) Володін, Сергій Олексійович; Ковтун, Роман Олегович; Радчук, Андрій Володимирович; Токарчук, Сергій Володимирович; Кривопляс-Володіна, Людмила ОлександрівнаСучасний стан розвитку пакувального обладнання передбачає використання промислових роботів для виконання як основних, так і допоміжних технологічних операцій. Проте впровадження сучасних засобів автоматизації у пакувальне обладнання призводить до зростання енерговитрат і суттєвої зміни компоновки вже існуючого обладнання. The current state of development of packaging equipment involves use of industrial robots to perform as basic as auxiliary technological operations. However, the introduction of modern automation resources in packaging equipment leads to increased energy consumption and significant changes arrangement of already existing equipment.Документ Модернізація функціонального блоку захвата для робота маніпулятора(2018) Чеховський, Євгеній; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна; Гавва, Олександр МиколайовичСучасний стан розвитку засобів автоматизації передбачає використання промислових роботів як для виконання основних (технологічних) так і додаткових (вантажно-розвантажувальних, транспортних і складських) операцій. The state of development of automation means the use industrial robots as for performance of basic (technological), as additional (loading, unloading, transport and warehouse) operations.Документ Створення інформаційної системи підтримки менеджеру логістичного центру Fino Verde(2018) Коваль, Тетяна Володимирівна; Грибков, Сергій ВіталійовичСтворена інформаційна система підтримки діяльності менеджера логістичного центру Fino Verde в Україні забезпечить підвищення ефективності роботи відділу постачання та реалізації продукції. The information support system for the manager of the logistics center Fino Verde in Ukraine will improve the efficiency of the supply and sales department.Документ Створення інформаційної системи підтримки роботи начальника ковбасного цеху заводу «Перша столиця»(2018) Постолатій, Розалія Сергіївна; Грибков, Сергій ВіталійовичОдним із важливих питань при розробленні інформаційної системи є виявлення проблемних зон у діяльності підприємства. Для підвищення рівня працездатності цеху було прийнято рішення про необхідність розроблення інформаційної системи (ІС) підтримки роботи начальника ковбасного цеху. One of the important issues in developing an information system is the identification of problem areas in the enterprise. To improve the efficiency of the shop, it was decided to develop an information system (IS) supporting the work of the head of the sausage shop.Документ Використання нейронечітких алгоритмів у хлібопекарному виробництві(2017-11-22) Тимохін, Денис Владиславович; Місюра, Максим ДмитровичОстаннім часом набувають популярності інтелектуальні системи управління системами автоматизації в якості приймання рішень або ж виконань вузького кола завдань. Серед різних методів та алгоритмів виділяють підходи з використанням нейронних, нечітких та нейронечітких алгоритмів. В роботі пропонується використання нейронечітких алгоритмів для вирішення проблем на лініях (ділянках) хлібопекарного виробництва. Очікуваним результатом по закінченню дослідження буде створена структура комп’ютерно-інтегрованого управління, розроблені алгоритми управління на базі нейронечітких систем. In recent years, intellectual automation control systems are becoming increasingly popular as decision-making or execution of a narrow range of tasks. Among the various methods and algorithms, approaches are selected using neural, fuzzy and neuron-fuzzy algorithms. The paper proposes the use of neuron-fuzzy algorithms to solve problems on the lines (areas) of baking production. Expected result at the end of the study will be created the structure of computer-integrated control system, developed management algorithms based on neuron-fuzzy systems.