Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Гіркота і терпкість вина(2023) Власюк, Євгенія Михайлівна; Квітковська, Надія ПетрівнаУ роботі проаналізовано літературні джерела щодо типу сполук, які впливають на відчуття гіркоти і терпкості вина – танінів. Таніни містять у складі своїх молекул відносно велику кількість фенольних гідроксильних груп. Ця властивість танінів проявляється у тому, що вони мають дубильну дію. Прості мономерні феноли (псевдотаніни) мають невелику молекулярну масу, але мають в'язкий смак і проявляють різноманітні лікувальні властивості. Властивість танінів утворювати поперечні зв’язки з білками та іншими біополімерами, такими як целюлоза та пектин, зумовлює їх здатність гальмувати дію ферментів. Окрім того, таніни у червоному вині проявляють в'яжучі властивості, надають йому сухість, а також гіркоту і терпкість. Таніни вступають у реакцію з білками слини у порожнині рота, що призводить до зниження її змащувальної дії та викликає почуття сухості. Таніни є своєрідними консервантами вина, запобігають його передчасному псуванню.Документ Вилучення Р - вітамінного комплексу з листя зеленого чаю(2014) Ярош, Анастасія Андріївна; Ладонько, Марина; Подобій, Олена Валеріївна; Бондаренко, Світлана ПетрівнаМета роботи - дослідження особливостей вилучення Р - вітамінного комплексу з зеленого чаю та підбір оптимальних умов екстрагування. Purpose - study of extracting P - vitamin complex with green tea and selection of optimal conditions for extraction.Документ Дослідження особливостей екстрагування катехінів при заварюванні зеленого чаю(2014) Ладонько, Марина; Ярош, Анастасія Андріївна; Таволжан, Алла Анатоліївна; Бондаренко, Світлана ПетрівнаМетою дослідження було вивчення залежності кількості катехінів у водних екстрактах від сорту чаю, наявності смакових добавок, умов заварювання тощо. The aim of the study was to investigate the dependence of catechins in aqueous extracts of teas, available flavorings, brewing conditions and so on.