Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 15
  • Ескіз
    Документ
    Pesticides and food safety in Canada
    (2024) Prokopenko, Valeria; Levkivska (Muzika), Tetiana
    Безпека харчових продуктів є пріоритетом уряду Канади. Перш ніж пестицид можна буде використовувати на харчовому продукті, вчені Міністерства охорони здоров’я Канади повинні визначити безпечні рівні залишків, так званий MRLs. Таким чином уряд Канади гарантує, що виробники належним чином використовують і застосовують пестициди та дотримуються встановлених лімітів залишків
  • Ескіз
    Документ
    Hazard analysis critical control point (HACCP)
    (2024) Prokopenko, Valeriya; Levkivska (Muzika), Tetiana; Rubanka, Kateryna
    HACCP — це система управління, в якій безпека харчових продуктів розглядається шляхом аналізу та контролю біологічних, хімічних і фізичних небезпек від виробництва сировини, закупівлі та обробки до виробництва, розповсюдження та споживання готової продукції. Загальновизнані урядовими установами, торговими асоціаціями та харчовою промисловістю в усьому світі були визнані сім принципів HACCP
  • Ескіз
    Документ
    Автоматизація систем вентиляції як засіб захисту працівників на робочому місці
    (2019) Зигун, Владислав Олександрович; Сірик, Аліна Олегівна
    В роботі надано обґрунтування та представлені дослідження щодо доцільність переходу від традиційних (ручних) систем управління вентиляції до систем автоматичного контролю вентиляційних систем для захисту працівників на робочому місці.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження норм часу робочого місця лаборанта промислового підприємства шляхом складання фотографії робочого часу
    (2018) Лабжинська, Маргарита Юріївна; Володченкова, Наталія Валеріївна
    Для оцінювання ефективності використання робочого часу, знаходження «слабких місць» в організації та плануванні виробничої діяльності, виявлення порушень трудової дисципліни та знаходження шляхів їх мінімізації застосовується проведення індивідуальної фотографії робочого часу, що полягає у встановленні точного часу, що використовує робітник в процесі своєї трудової діяльності чи марно витрачає. У роботі проведено дослідження витрат та затрат робочого часу праці лаборантів типового зернозаготівельного елеватора, що дозволяє підвищити трудову дисципліну на підприємстві та збільшити ефективність використання робочого часу, а також зменшити простої обладнання, що упередить фізичне та психофізіологічне виснаження працівників, підвищить ефективність роботи підприємства та збільшить обсяги виробництва.
  • Ескіз
    Документ
    Безпека праці в навчальних закладах України
    (2018) Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна Олегівна
    В роботі проаналізовано доцільність державного нагляду і контролю за організацією охорони праці в навчальних закладах, що є визначальним компонентом забезпечення якості, комфорту і безпеки всіх учасників навчально-виховного процесу. Особливо важливі – інформація про небезпеки, спеціальна підготовка і контроль за дотриманням заходів безпеки. The paper analyzes the feasibility of state supervision and control over the organization of labor protection in educational institutions, which is a determining component of quality, comfort and safety of all participants of the educational process. Especially important - information about the danger, special training and monitoring of security measures.
  • Ескіз
    Документ
    Автоматизоване керування лінійними багатовимірними об’єктами за умови неточного та неповного їх вимірювання
    (2017) Гончаренко, Борис Миколайович; Лобок, Олексій Петрович; Віхрова, Лариса Григорівна
    Розглянута задача мінімаксного оцінювання за наявності похибок вимірювання у відповідних вимірювальних каналах (або за умови неповних і неточних вимірюваннях вектора стану об’єкта), а потім і керування за відновленими значеннями (оцінками) координат стану об’єкта. Викладені суть та послідовність такого підходу. Сформульована задача синтезу оптимального мінімаксного оцінювання та керування відновленими значеннями у вказаних об’єктах. Наведена матрична математична модель температурного режиму теплового об’єкта (пекарної камери) та сформульований критерій оптимальності спостереження та керування. The task of the minimax estimation is considered in the presence of measurement errors in the corresponding measuring channels (or in the case of incomplete and inaccurate measurements of the state vector of the object), and then the management of the restored values (estimates) of the coordinates of the state of the object. The essence and sequence of this approach are outlined. The problem of synthesis of optimal minimax estimation and management of the restored values in the indicated objects is formulated. The matrix mathematical model of the temperature regime of the thermal object (baking chamber) is given and the criterion of optimality of observation and control is formulated.
  • Ескіз
    Документ
    Автоматизація контролю витрат робочого часу працівників зернопереробного підприємства
    (2017) Лабжинська, Маргарита Юріївна; Володченкова, Наталія Валеріївна
    В роботі пропонується новий метод контролю витрат робочого часу працівників зернопереробного підприємства з метою підвищення продуктивності праці. Використання системи автоматичних електромагнітних замків, прив’язаних до програмного забезпечення «1С:Підприємство», дозволяє проводити безперервний моніторинг переміщень працівників, а також визначати тривалість перебування працівників на кожній ділянці, що підвищить трудову дисципліну та заощадить трудові ресурси.
  • Ескіз
    Документ
    Впровадження національного стандарту на екстракти плодові та ягідні для лікеро-горілчаного виробництва
    (2014) Олійник, Світлана Іванівна; Ковальчук, Володимир Петрович
    Впровадження Національного стандарту на екстракти плодові та ягідні для лікеро-горілчаного виробництва обумовлено створенням комплексної наукової нормативної бази для експертної оцінки продуктів харчування. ДСТУ 7482:2013 встановлює вимоги до екстрактів за органолептичними, фізико-хімічними, мікробіологічними показниками, вмістом токсичних елементів, а також регламентує єдині норми і вимоги до правил приймання, методів контролювання, зберігання екстрактів та методів контролю. The introduction of the National Standard for fruit and berry extracts for distillery production is due to the creation of a comprehensive scientific normative base for the expert assessment of food products. DSTU 7482:2013 sets the requirements for extracts according to organoleptic, physico-chemical, microbiological indicators, content of toxic elements, and also regulates common norms and requirements for acceptance rules, methods of control, extraction storage and control methods.
  • Ескіз
    Документ
    Інтелектуальні алгоритми для управління технологічними процесами заморожування овочів
    (2017) Місюра, Максим Дмитрович
    В даній роботі запропоновано нове рішення задачі підвищення техніко-економічних показників функціонування заморожування овочів шляхом створення автоматизованої системи управління на основі інтелектуальних алгоритмів з урахуванням основних властивостей як складного об’єкта управління. In this paper a new solution of the problem of increasing the technical and economic parameters of the freezing of vegetables is proposed by creating an automated control system based on intelligent algorithms taking into account the main properties as a complex control object.
  • Ескіз
    Документ
    Synthesis of systems of the synergetic control of material flows in sugar production
    (2016) Sych, Maryna; Kyshenko, Vasil
    These effective strategies for control of material flows of sugar production, based on the characteristics of processes of the food industry. Use synergetic algorithms, based on the synthesis of which is synergetic theory of control.