Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Управління відходами в Україні: законодавче підґрунтя та вплив на економіку(2023) Безпалько, Віктор Олександрович; Безпалько, Олена ВікторівнаПроанлізовано стан реформування системи управління відходами в Україні, розглянуто основні положення та норми нового законодавста в сфері запобігання утворенню та управління відходами, його вплив на економіку країни, підкреслено виключну роль таких законодавчих актів у вирішенні екологічних проблем.Документ Екологічна безпека радіктивного забруднення навколишнього середовища(2015) Макаренко, Валерій Дмитрович; Галецька, Оксана ВікторівнаСьогодні в Україні функціонують чотири атомні станції: Запорізька, Рівненська, Хмельницька та Південноукраїнська, на яких працюють 15 ядерних енергетичних установок загальною встановленою потужністю 13835МВт. Одним із ефективних інструментів контролю за рівнем безпеки діяльності АЕС, його відповідністю національним та міжнародновизнаним вимогам із ядерної та радіаційної безпеки є вдосконалення механізму та здійснення суворого обліку всіх порушень у процесі експлуатації АЕС, ретельного розслідування їх при-чин, упровадження заходів щодо усунення виявлених недоліків і запобігання виникненню зазначених подій у подальшому.Документ Безпека та управління безпечністю харчових продуктів(2014) Степанець, Любов Филимонівна; Ничик, Оксана Василівна; Салавор, Оксана Мирославівна; Купчик, Лідія АндріївнаЕкологічна безпека продуктів - одна з найважливіших проблем сучасної економіки, це комплексна проблема, вирішувати яку покликані біохіміки, мікробіологи, виробники, санітарно-епідеміологічні служби і звичайно державні органи, це - глобальна проблема, оскільки зачіпає не лише здоров'я людини, але впливає на всю економіку країни. Тому, щоб забезпечити високий рівень життя людини в державі, розвиток економіки, необхідно приділяти екологічній безпеці продуктів харчування особливу увагу. Environmental safety products - one of the most important problems of modern economy, is a complex problem to solve which called biochemists, microbiologists, manufacturers of sanitary-epidemiological service and of course public authorities, it is - a global problem affecting not only as human health, but affects the whole economy. Therefore, to ensure a high standard of living man in the state of the economy, should be given to environmental safety food special attention.Документ Комплексна переробка ТПВ з застосуванням німецьких екологічно безпечних технологій з отриманням біогазу(Мiжнародна науково-практична конференція «UKR-POWER» Енергозбереження, ефективність, екологія-стратегічний напрямок розвитку енергетики. Інвестиції та інновації, 2011) Серьогін, Олександр Олександрович; Пивоваров, Костянтин Вікторович; Федів, І. В.; Василенко, Олександр ВолодимировичСуть пропозиції передбачає не будівництво інших об'єктів, а реконструкцію існуючих очисних споруд зі знищенням мулових полів і на їхньому місті добудову станцій сортування та утилізації несортованих твердих побутових відходів за технологією переробки органічної складової в комплексі з муловими складовими стічних вод шляхом метанування. Proposal involves not the construction of other facilities and renovation of existing treatment facilities to the destruction of sludge fields and on the completion of their city stations sorting and recycling of unsorted municipal solid waste processing technology of organic component in conjunction with silt components of sewage by methanation.Документ Вплив екології та екологічних факторів на якість продуктів харчування(2014) Лисиціна, Ірина Юріївна; Сіднєва, Жанна КостянтинівнаЕкологічна безпека продуктів харчування на сьогоднішній день - це найбільш актуальна і глобальна проблема, оскільки вона охоплює не лише здоров'я та безпеку життя людини, а й екологічні та економічні аспекти життєдіяльності людини. Нині екологічна та економічна ситуація в Україні наближається до кризової. Значно забруднилося навколишнє середовище, що призводить до зменшення кількості вирощеної сільськогосподарської продукції, зменшення поголів'я худоби через забруднення води, повітря, ґрунтів. Загальна ситуація потребує удосконалення технологій вирощування сільськогосподарської сировини та її переробки з метою виробництва високоякісних й екологічно безпечних харчових продуктів. Після виходу України на міжнародний ринок було зареєстровано безліч випадків ввезення в країну неякісних харчових продуктів, які були небезпечні для здоров'я і життя людини. Environmental safety of food today - this is the most urgent global problem and because it covers not only the health and safety of human life, but also the environmental and economic aspects of human life. Today, environmental and economic situation in Ukraine is approaching a crisis. Much zabrudnylosya environment, which reduces the number of grown agricultural products, reduction of livestock due to pollution of water, air, soil. The overall situation needs improving production technologies of agricultural raw materials and processing in order to produce high quality and safe food products. After leaving Ukraine in the international market were registered many cases of import of low-quality foods that are dangerous to human health and life.Документ Економічні проблеми підвищення якості харчових продуктів(2005) Страшинська, Лариса ВолодимирівнаПроаналізовано сучасний стан в галузі щодо якості сільськогосподарської сировини та продовольства за різними параметрами, визначено основні причини погіршення екологічної безпечності продуктів харчування, запропоновано механізм економічного забезпечення для гарантування якості продукції на рівні виробників, переробних підприємств та кінцевих споживачів та обґрунтовано необхідність впровадження міжнародних стандартів ISO серії 9000 для харчових продуктів в умовах посилення глобалізації національних продовольчих систем.