Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 9 з 9
  • Ескіз
    Документ
    Сучасні світові тренди на ринку хлібобулочних та кондитерських виробів
    (2021) Шеремет, Олег Олексійович; Страшинська, Лариса Володимирівна
    Визначено сучасні світові тренди на ринку хлібобулочних і кондитерських виробів. Проаналізовано нові тенденції розвитку ринку у зв’язку з пандемією. Акцентовано увагу на виробництві органічної продукції, тенденціях «чистої етикетки», розвитку асортименту товарів тривалого зберігання та малоформатних виробів в упаковці. The modern world trends in the market of bakery and confectionery products are defined. New market trends related to the pandemic are analyzed. Emphasis is placed on the production of organic products, trends in "clean label", the development of the range of durable goods and small products in packaging.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження втрати вітамінів у продуктах для дитячого харчування в процесі зберігання
    (2016) Белінська, Крістіна Олександрівна; Фалендиш, Наталія Олексіївна
    Характерною рисою для вітамінів є їх руйнування при тривалому зберіганні харчових продуктів. Оскільки сухі продукти для дитячого харчування мають тривалий термін зберігання, то збереження в них вітамінів протягом усього періоду придатності є досить важливим питанням. A characteristic feature of vitamins is their destruction during prolonged storage of food. Because dry baby food products have a long shelf life, the preservation of vitamins throughout the period of life is a very important issue.
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення технології білково-збивного крему з підвищеним вмістом біологічно-активних речовин, подовженим терміном придатності із застосуванням пюре з журавлини
    (2016) Сивній, Іванна Іванівна; Волосецька, Мар`яна Василівна; Оболкіна, Віра Іллівна
    Однією з груп кондитерських виробів, що користуються попитом у споживачів є торти та тістечка з оздобленням білково-збивним кремом типу суфле. One of the groups of confectionery products that are in demand among consumers are pies and cakes decorated with whipped cream protein-type souffle.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення факторів впливу на подовження терміну зберігання фітосиропів
    (2016) Никифорук, Ірина Володимирівна; Науменко, Ксенія Андріївна
    Однією з задач виробництва фітосиропів є подовження терміну зберігання. Для подовження терміну зберігання виробники можуть замінювати цукровий сироп на інвертний сироп або сорбіт, використовувати природні консерванти: сорбінову або лимонну кислоту, а також проводити пастеризацію. One of the tasks of production phytosyrup is the extension of the deposit. To prolong the shelf life manufacturers can replace sugar syrup to invert syrup or sorbitol, use natural preservatives: sorbic acid or citric and conduct pasteurization.
  • Ескіз
    Документ
    Використання азоту в пакувальних технологіях
    (2016) Ступак, Юлія Олександрівна; Васильківський, Костянтин Вікторович
    Азот як основна складова повітря безпечний, не має кольору, смаку і запаху, хімічно інертний, не змінює консистенцію чи колір продукту. У харчовій промисловості азот зареєстрований як харчова добавка Е-941 і є газовим середовищем для пакування і зберігання продукції, холодоагентом. Рідкий азот використовують для фасування рідин, створення надлишкового тиску й інертного середовища в пакованні. Це спричинило переворот у пакувальній індустрії за останні роки і зростання попиту на генератори азоту. Nitrogen is a major component of air is safe, has no color, taste and smell, chemically inert, does not change the color or texture of the product. In the food industry nitrogen is registered as a food additive E-941 is the gas environment for packaging and storage products, refrigerant. Liquid nitrogen is used for the packaging of liquids, creating excessive pressure and inert environment in packaging. This led to a revolution in the packaging industry in recent years and the increased demand for nitrogen generators.
  • Ескіз
    Документ
    Позначення часових характеристик придатності на маркуванні харчових продуктів
    (2015) Сергійчук, Роман Вікторович
    Мета досліджень - встановити різницю у вимогах України, країн Європейського Союзу та Республіки Бєларусь до маркування харчових продуктів щодо терміну зберігання, а також оцінити розуміння маркування споживачем. The purpose of research - to establish the difference in the requirements of Ukraine, the European Union and the Republic of Belarus to the labeling of food products on the shelf life, as well as to evaluate the understanding of consumer labeling.
  • Ескіз
    Документ
    Жевательная карамель диетически-функционального назначения
    (2015) Дорохович, Антонелла Николаевна; Божок, Александр Сергеевич
    В материалах представлена технология жевательной карамели с использованием моносахарида фруктозы, изомальта, исследованы физико-химические показатели готовой карамели и определены гарантийные сроки хранения. Установлено оптимальное соотношение ингредиентов, определены сорбционно-десорбционные свойства карамели. Определено, что равновесное влагосодержание соответствует рецептурной влажности.У матеріалах представлена технологія жувальної карамелі з використанням моносахариду фруктози, ізомальту, досліджено фізико-хімічні показники готової карамелі і визначені гарантійні терміни зберігання. Встановлено оптимальне співвідношення інгредієнтів, визначено сорбційно-десорбційні властивості карамелі. Визначено, що рівноважний вологовміст відповідає рецептурної вологості.
  • Ескіз
    Документ
    Інформація про термін придатності харчових продуктів на етикетці та її розуміння споживачем
    (2014) Мнеріе, Дмитро; Шамцян, Марк; Тіта, Овідіу; Теличкун, Володимир Іванович
    Одна з основних функцій упаковки - інформаційна. Вона дає споживачу необхідну інформацію щодо продукту, його складу, домішок, терміну та умов зберігання, виробника, інструкції щодо використання та інших важливих даних. One of the main functions of packaging - information. It gives the consumer the necessary information about the product, its composition, impurities, duration and conditions of storage, manufacturer, instructions for use and other important data.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження термінів придатності до споживання рослинної олії, підвищеної біологічної цінності
    (2014) Задкова, Олександра Сергіївна; Усатюк, Світлана Іванівна
    Дослідним шляхом було встановлено термін придатності купажованої олії до споживання, який складає 3 місяці з дати розливу. Термін придатності встановлювали за пєроксидним числом, проводячи визначення у сировині та купажованій олії. Empirically been set expiration date Blended oils for human consumption, which is 3 months from the date of bottling. Expiration date set for pyeroksydnym number, spending determination in raw materials and Blended oils.