Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
13 результатів
Результати пошуку
Документ Доцільність використання ефірних олій для виробництва оздоровчих продуктів(2021) Шуба, Аліна Миколаївна; Бажай-Жежерун, Світлана АндріївнаДо складу ефірних олій входять вуглеводні, а також оксигеновмісні сполуки, такі як спирти, кетони, альдегіди, кислоти аліфатичні та циклічні, етери та естери. Склад і кількість ефірних олій залежить від онтогенезу рослини, пори року, дня, місця вирощування, погодних умов та інших факторів. Залежно від виду сировини, ефірні олії мають широкий спектр фармакологічної дії на організм людини: антисептичну, протизапальну дію, дезінфікуючу, спазмолітину, сечогінну, протигельмінтну, жовчогінну, потогінну, в’яжучу, бактерицидну, протизапальну, цитостатичну і антилейкемічну, протипухлинну, підсилюють регенерацію слизових оболонок при виразках, сприяють підвищенню секреції залоз слизової оболонки бронхів, посилюють апетит, всмоктуючись у кров у малих дозах ефірні олії виявляють збуджуючу дію на дихальний і судиноруховий центр, сприятливо діючи при захворюваннях серця, судин, дихальної системи тощо. Essential oils include hydrocarbons as well as oxygen-containing compounds such as alcohols, ketones, aldehydes, aliphatic and cyclic acids, ethers and esters. The composition and amount of essential oils depends on the ontogenesis of the plant, season, day, place of cultivation, weather conditions and other factors. Depending on the type of raw material, essential oils have a wide range of pharmacological action human body: antiseptic, anti-inflammatory, disinfectant, antispasmodic, diuretic, anthelmintic, choleretic, diaphoretic, astringent, bactericidal, anti-inflammatory, cytostatic and antileukemic, antitumor, enhance the regeneration of mucous membranes, promote mucosal secretions and appetite, etc.Документ Технологічні аспекти створення натуральних харчових барвників із плодоовочевої сировини(2022) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Бессараб, Олександр СеменовичДокумент Перспективи використання листя шпинатудля створення натуральних харчових барвників(2022) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Пшенічна, Ганна АндріївнаУ роботі розглянуто створення хлорофілвмісного екстракту.Запропоновано використання листя шпинату. Цей вибір зумовлений тим, що шпинат є джерелом функціональних біологічно активних речовин і збагачені цією пігментною речовиною. The creation of chlorophyll-containing extract is considered in the work. The use of spinach leaves is offered. This choice is due to the fact that spinach is a source of functional biologically active substances and enriched with this pigment.Документ Удосконалення технологій натуральних харчових барвників хлорофілового ряду(2022) Пшенічна, Ганна Андріївна; Бендерська (Дущак), Ольга ВячеславівнаУ роботі розглянуто створення хлорофілвмісного екстракту.Запропоновано використання листя шпинату. Цей вибір зумовлений тим, що шпинат є джерелом функціональних біологічно активних речовин і збагачені цією пігментною речовиною. The creation of chlorophyll-containing extract is considered in the work. The use of spinach leaves is offered. This choice is due to the fact that spinach is a source of functional biologically active substances and enriched with this pigment.Документ Сучасні тенденції використання мінеральних вод для створення напоїв оздоровчого призначення(2019) Стеценко, Наталія Олександрівна; Сімахіна, Галина ОлександрівнаКорисність і лікувальні властивості мінеральних вод обумовлюються вмістом у них солей, що знаходяться в іонізованому стані, газовим складом, підвищеним вмістом біологічно активних речовин (бром, йод, залізо, миш'як, органічні речовини). Самими значущими вимогами для основи напою можна вважати рівень мінералізації, основний іонний склад, вміст специфічних компонентів, у тому числі мікроелементів. Розширення асортименту безалкогольних напоїв оздоровчого призначення із застосуванням природних мінеральних вод дозволить покращити мікронутрієнтний харчовий статус населення країни.Документ Використання пряно-ароматичної сировини для стійкості пива(2018) Прядко, Владислав Олександрович; Зінець, Євген Олександрович; Романова, Зоряна МиколаївнаМетою роботи є дослідження способів використання пряно-ароматичної сировини для стійкості пива. The purpose of the work is to study the use of spicy aromatic raw materials for the stability of beer.Документ Морозиво з екстрактами прянощів(2018) Василенко, Ольга Володимирівна; Сапіга, Вікторія Ярославівна; Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна; Чубенко, Лариса МихайлівнаРозроблено композиції прянощів для їх використання у складі рецептур молочного морозива. Досліджено раціональні технологічні режими екстрагування прянощів. Встановлено вплив екстрактів прянощів на якісні показники морозива. Spice compositions for use in the formulation of milk ice cream have been developed. Rational technological regimes for extracting spices are investigated. The effect of spice extracts on the qualitative parameters of ice cream is established.Документ Технологічні аспекти виробництва морозива з прянощами(2018) Сапіга, Вікторія ЯрославівнаРозроблено композиції прянощів для їх використання у складі рецептур молочного морозива. Досліджено раціональні технологічні режими екстрагування прянощів. Встановлено вплив екстрактів прянощів на якісні показники морозива. Spice compositions for use in the formulation of milk ice cream have been developed. The rational technological regimes of extracting spices are investigated. The effect of spice extracts on the qualitative parameters of ice cream is established.Документ Впровадження національного стандарту на екстракти плодові та ягідні для лікеро-горілчаного виробництва(2014) Олійник, Світлана Іванівна; Ковальчук, Володимир ПетровичВпровадження Національного стандарту на екстракти плодові та ягідні для лікеро-горілчаного виробництва обумовлено створенням комплексної наукової нормативної бази для експертної оцінки продуктів харчування. ДСТУ 7482:2013 встановлює вимоги до екстрактів за органолептичними, фізико-хімічними, мікробіологічними показниками, вмістом токсичних елементів, а також регламентує єдині норми і вимоги до правил приймання, методів контролювання, зберігання екстрактів та методів контролю. The introduction of the National Standard for fruit and berry extracts for distillery production is due to the creation of a comprehensive scientific normative base for the expert assessment of food products. DSTU 7482:2013 sets the requirements for extracts according to organoleptic, physico-chemical, microbiological indicators, content of toxic elements, and also regulates common norms and requirements for acceptance rules, methods of control, extraction storage and control methods.Документ Исследование технологии грибных экстрактов на основе грибов вешенки и шиитаке(2014) Бацких, Ирина Николаевна; Бережняк, Александра Михайловна; Бобель (Зинченко), Инна Николаевна; Терлецкая, Вита АльбертовнаПроведен анализ грибного рынка. Освещены химический состав грибов вешенок и шиитаке, перспективы их использования при производстве пищевых концентратов. The mushroom productions have been analysised. The chemical composition of shiitake and Pleurotus Ostreatus mushrooms, prospects of their use in the production of food concentrates have been studied.