Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 9 з 9
  • Ескіз
    Документ
    Prospects for the spinning of linen flour for the production of pate products
    (2020) Galenko, Oleg; Golovachko, Valery
    Today there is only one plant, 100 g of which is enough to provide a person with full nutrition for the whole day. These are flax seeds. Most often, flax seeds for gastritis are a protective and anti-inflammatory agent. Such action is explained by the high content of mucus: it as a film covers the affected mucous membrane and prevents its irritation. Therefore, the pain is reduced, the mucosa without constant mechanical effects on it calms down, the healing process begins.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості використання рослинної сировини при виробництві безглютенового хліба
    (2021) Сорохан, Ольга Дмитрівна; Стукальська (Іванова), Наталія Миколаївна
    Основними характеристиками сировини, що використовується для приготування безглютенового тіста є її хімічний склад, дисперсність, водопоглинальна, жироутримувальна здатність. При поєднанні в одній рецептурі різних видів безглютенової сировини створюються складні системи, властивості від яких залежать технологічні властивості сировини. Тому зважаючи на це, була необхідність визначити склад та технологічні властивості сировини, що найчастіше використовується для виробництва безглютенової продукції, а саме: гречаного, рисового і кукурудзяного борошна.
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз показників харчової та біологічної цінності лляних крекерів, збагачених томатними вичавками і зеленню кропу
    (2021) Чемелєва, Юлія Михайлівна; Стеценко, Наталія Олександрівна
    Для збагачення лляних крекерів пропонується використовувати овочеву сировину, а саме томатні вичавки, які є цінним джерелом каротиноїдів, а також кріп, який покращить органолептичні властивості і забезпечить надходження корисних мікронутрієнтів. Визначено, що енергетична цінність флаксів становить 342,6 ккал. При споживанні рекомендованої денної порції 50 г людина отримає 171,3 ккал. Для дівчат віком 18-29 років це дозволить забезпечити добові потреби в енергії на 8,5 %.При цьому нутрієнтна насиченість продукту є дуже великою, що свідчить про його високу біологічну цінність. Зокрема, добові потреби жінок у макро- та мікронутрієнтах будуть забезпечені на такому рівні, %: білки – 13,9, жири – 35,2, вітамін РР – 18,8, β-каротин – 34,5, калій – 16,0, кальцій – 11,6, магній – 33,2, фосфор – 23,0, залізо – 25,0, селен – 14,8. To enrich flax crackers, it is proposed to use vegetable raw materials, namely tomato paste, which is a valuable source of carotenoids, as well as dill, which will improve organoleptic properties and ensure the supply of useful micronutrients. It is determined that the energy value of flax is 342.6 kcal. When consuming the recommended daily portion of 50 g, a person will receive 171.3 kcal. For girls aged 18-29, this will provide a daily energy requirement of 8.5%. The nutrient saturation of the product is very high, which indicates its high biological value. In particular, women's daily needs for macro- and micronutrients will be met at the following level,%: proteins - 13.9, fats - 35.2, vitamin PP - 18.8, β-carotene - 34.5, potassium - 16.0 , calcium - 11.6, magnesium - 33.2, phosphorus - 23.0, iron - 25.0, selenium - 14.8.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення технології кисломолочного сиру, збагаченого насінням льону та цукатами з гарбуза
    (2021) Гойко, Ірина Юріївна; Гарбуз, Ірина
    Показано використання насіння льону та цукатів з гарбуза у технології ввиробництва сиру. The use of flax seeds and candied pumpkin in the technology of cheese production is shown.
  • Ескіз
    Документ
    Use of flax flour as a superfood in pate production
    (Galenko, O. Use of flax flour as a superfood in pate production / O. Galenko, V. Golovachko // Наукові здобутки молоді - вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : 86 Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів, 2-3 квітня, 2020 р. – Київ: НУХТ, 2020 – Ч. 1. – С. 253., 2020) Galenko, Oleg; Golovachko, Valery
    The chemical composition and biological value of flax seed protein of different varieties grown on the territory of Ukraine were determined and their comparative characteristics were conducted. It has been found that all the tested flax seed samples have a high biological value and are a promising raw material in the production of meat additives. For further research, the flaxseed "Magic" is selected because it has the highest amount of protein (25%), which is crucial when choosing raw materials and the least amount of fat (20,7%). Based on the above data, we are working on the development of sausage based food products with the addition of flax seed additives to improve the health of the state's population. Визначено хімічний склад та біологічну цінність білка насіння льону різних сортів, вирощених на території України, та проведено їх порівняльну характеристику. Встановлено, що всі досліджені зразки насіння льону мають високу біологічну цінність і є перспективною сировиною для виробництва м’ясних добавок. Для подальших досліджень обрано лляне насіння «Магія», оскільки воно має найбільшу кількість білка (25%), що має вирішальне значення при виборі сировини та найменшу кількість жиру (20,7%). Виходячи з вищезазначених даних, ми працюємо над розробкою харчових продуктів з додаванням насіння льону для поліпшення здоров’я населення.
  • Ескіз
    Документ
    Исследования показателей качества экструдированой зерновой смеси с добавлением льняного экстракта
    (2015) Шаповаленко, Олег Иванович; Янюк, Татьяна Ивановна; Тракало, Татьяна Александровна
    В статье приведены результаты исследования химического состава кормовых смесей до и после экструдирования. Анализ данных представленных в работе показывает, что введение льняного экстракта приводит к изменению состояния биополимеров: крахмала, белков, жиров и значительно улучшает кормовую ценность кормовых смесей.The article presents the results of the study of the chemical composition of the fodder mixtures before and after extrusion. Analysis of the data presented in the work shows that the introduction of the flax extract leads to a change in condition Biopolymers: starch, proteins, fats and greatly improves the fodder value. fodder mixes.
  • Ескіз
    Документ
    Флакси з насіння льону – нові продукти на ринку оздоровчих харчових продуктів України
    (2019) Шумчук, Андрій Миколайович; Стеценко, Наталія Олександрівна
    Флакси – це вироби зниженої вологості, що виготовляються з насіння льону або суміші насіння льону з різними видами сировини. Вони мають форму печива невеликої товщини, хрустку текстуру, їх смакові характеристики визначаються видом та кількістю внесених добавок. Розроблення технологій комплексного перероблення та повного використання компонентів насіння льону - це актуальний сучасний напрям створення харчових продуктів нового покоління із заданим хімічним складом та властивостями. Flaxes are products of low humidity, which are made from flax seeds or a mixture of flax seeds with various types of raw materials. They are in the form of cookies of a small thickness, crispy texture, their taste characteristics are determined by the type and number of additives added. The development of technologies for complex processing and full use of flax seed components is the current modern direction of creating new generation food products with a given chemical composition and properties.
  • Ескіз
    Документ
    Використання клітковини у виробництві напівфабрикатів
    (2017) Гончаренко, Таїса Юріївна; Слободянюк, Марина Олександрівна
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз хімічного складу насіння гарбуза, кунжуту та льону як перспективних джерел для виробництва біологічно активних добавок до їжі
    (2013) Краєвська, Світлана Петрівна; Стеценко, Наталія Олександрівна
    У статті наведені матеріали, що вказують на доцільність використання насіння гарбуза, льону та кунжуту для створення функціональних інгредієнтів для збагачення продуктів харчування. The article contains material that indicate the feasibility of using pumpkin seeds, flax and sesame seeds to create functional ingredients for food enrichment.