Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
28 результатів
Результати пошуку
Документ Long-term effects of the war in Ukraine on its ecology and agriculture(2024) Harkavenko, Iryna; Nikitenko, OlgaThe war in Ukraine has had profound impacts on its ecology and agriculture, with significant consequences for the environment and food security. The conflict has caused extensive environmental damage, including pollution of rivers and lakes, chemical contamination of air, water and soil, destruction of forests, and rendering large areas of agricultural land unusable due to shelling and landmines. These bring out the urgent need for environmental recovery efforts and sustainable agricultural practices in Ukraine to mitigate the long-lasting effects of the war on its ecology and agriculture.Документ The insurance's impact on food safety and food security(2018) Arych, MykhailoДослідження аналізує вплив та роль страхування у забезпеченні та поліпшенні харчової та продовольчої безпеки відповідно до міжнародного та національного досвіду. Отримані дані показують, що продовольча безпека є однією з найбільших проблем, з якими сьогодні стикається людство, проте страхування може бути важливим інструментом для зменшення ризиків безпечності харчових продуктів. Дослідження також припускає, що існує безліч ефективних методів, що забезпечують безпеку харчових продуктів. Аналіз показує, що існує чотири типи страхових продуктів, пов’язаних із безпекою харчових продуктів: загальна комерційна відповідальність; переривання бізнесу; відкликання товару; відповідальність за товар. The research analyzes the impact and role of insurance in ensuring and improving food safety and food security in accordance with international and national experience. The findings reveal that food security and safety is one of the biggest issues today facing humanity, but insurance can be a big instrument to mitigate to food safety and security risks. The study also suggests that there are a lot of effective methods providing food safety and security. The analysis shows that there are four types of insurance product related to the food safety and security: commercial general liability; business interruption; product recall; product liability.Документ Страхування як елемент забезпечення харчової безпеки та конкурентоспроможності харчової промисловості країни(2019) Арич, Михайло ІвановичОтримані наукові результати аналізу взаємозв’язку страхування, харчової безпеки та конкурентоспроможності харчової промисловості показують тісний вплив і кореляцію вище вказаних методів та показників. Разом з тим, варто відмітити, що у змінному та глобалізованому середовищі забезпечення харчової безпеки є чи не одним з найбільших викликів людства сьогодні. При цьому страхування може бути саме тим інструментом, що успішно буде сприяти як забезпеченню харчової безпеки, так підвищення конкурентоспроможності харчової промисловості в цілому. The obtained scientific results of the analysis of the relationship between insurance, food security and competitiveness of the food industry show the close influence and correlation of the above methods and indicators. However, it should be noted that in a changing and globalized environment, food security is perhaps one of the greatest challenges facing humanity today. In this case, insurance can be just the tool that will successfully contribute to both food security and increase the competitiveness of the food industry as a whole.Документ Сучасні тенденції та перспективи розвитку підприємств харчової промисловості України(2019) Пєтухова, Ольга Михайлівна; Сілакова, Ганна ВіталіївнаОбґрунтовано стратегічну важливість розвитку підприємств харчової промисловості. Наведено фактори, що стримують розвиток харчової промисловості України. Визначено базу побудови стратегії подальшого розвитку харчової промисловості. Окреслено завдання подальшого розвитку підприємств харчової промисловості. The strategic importance of food industry development is substantiated. The factors holding back the development of the food industry of Ukraine are given. The basis for building a strategy for further development of the food industry is determined. The tasks of further development of food industry enterprises are outlined.Документ Органічне виробництво в Україні і світі в контексті забезпечення сталого розвитку(2019) Хоменко, Вікторія Русланівна; Соломка, Ольга МиколаївнаОбґрунтовано необхідність трансформації сільськогосподарських товаровиробників на органічні методи господарювання. Розкрито сутність органічного сільського господарства як поняття, що охоплює всі системи землеробства, що ґрунтуються на природних засобах і ресурсах, що враховують природні потреби рослинного і тваринного світу, навколишнього природного середовища, основною метою якого виступає процес виробництва екологічної (органічної) продукції, засвідченої міжнародними і національними екологічними сертифікатами. Проаналізовано переваги розвитку ринку продукції органічного сільського господарства в Україні.Документ Проблеми забезпечення продовольчої безпеки України(2015) Сіднєва, Жанна КостянтинівнаВикладено стан та проблеми забезпечення продовольчої безпеки України. The state and problems of ensuring food security of Ukraine are described.Документ Поняття води в контексті забезпечення продовольчої безпеки країни(2015) Сахненко (Тіхонова), Анастасія СергіївнаТак як вода в організм людини потрапляє у вигляді окремого продукту харчування і складової продуктів харчування, то автором пропонується розглянути використання води з двох точок зору, які безпосередньо повязані із забезпечення продовольчої безпеки в країні. As the water gets into the human body as a separate component of food and food products, the author is invited to consider the use of water from two points of view that are directly associated with food security in the country.Документ Екологічний та природно-кліматичний ризики забезпечення продовольчої безпеки країни(2014) Скопенко, Наталія СтепанівнаФормування стійкої системи продовольчої безпеки країни не можливо без ефективного розвитку агропромислового комплексу. Україна характеризується сприятливими природними умовами для розвитку сільськогосподарського виробництва. В сучасних умовах господарювання та з урахуванням особливостей виробничого циклу в АПК все більшої уваги потребують екологічний та природно-кліматичний ризик, що обґрунтовує рівень безпеки харчових продуктів та екологізації виробництва.Документ Баланс в продовольчій безпеці України(2014) Сахненко (Тіхонова), Анастасія СергіївнаПродовольча безпека - це стан захищеності людини, який визначається рівнем розвитку аграрного сектора економіки. Успішне розв'язання проблем в сфері забезпечення продовольчої безпеки країни залежить від створення умов для виготовлення якісних і безпечних продуктів харчування. Food security - a state of security rights, which is derived from the development of the agricultural sector. Successful resolution of issues in the area food security depends on the conditions for production quality and safe food.Документ Продовольча безпека і нутриціологія(2014) Кундєєва, Галина ОлексіївнаОдним із найважливіших соціально-економічних завдань суспільства є створення гідних умов існування її громадян, в першу чергу, шляхом задоволення нагальної потреби людини в їжі з метою збереження здоров'я населення. Кількісний і якісній раціон харчування визначається, як доступністю продовольства, так і наявністю продовольчих продуктів, а саме наявність і доступність продовольства є необхідною умовою продовольчої безпеки держави. One of the most important socio-economic problems of society are create decent living conditions of its citizens, primarily by meeting urgent needs for food in order to maintain health. quantitative and high-quality diet is defined as the availability of food and availability of food products, such as the availability of food is a necessary condition for food security.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »