Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 8 з 8
  • Ескіз
    Документ
    Продукти переробки насіння промислових конопель для технологій м’ясопродуктів
    (2021) Галенко, Олег Олександрович; Шаповалов, Владислав Юрійович
    Мета досліджень: є розроблення м’ясних виробів із внесенням до складу інгредієнтів з високим вмістом макронутрієнтів. The purpose of the research is to develop meat products with the addition of ingredients with a high content of macronutrients.
  • Ескіз
    Документ
    Використання насіння промислових конопель у технологіях м’ясопродуктів
    (2020) Галенко, Олег Олександрович; Шаповалов, Владислав Юрійович
    Насіння конопель є корисним і поживним харчовим продуктом, яке має лікарські властивості. На сьогоднішній день вирощують та використовують у всьому світі спеціальні технічні сорти конопель, які не мають у складі жодних психоактивних речовин. Hemp seeds are a useful and nutritious food product that has medicinal properties. Today, special technical varieties of hemp that do not contain any psychoactive substances are grown and used all over the world.
  • Ескіз
    Документ
    Борошно насіння промислових конопель як перспективна білоквмісна сировина у технологіях м’ясопродуктів
    (2020) Галенко, Олег Олександрович; Шаповалов, Владислав Юрійович
    Мета роботи полягала у розроблені м’ясного виробу із внесенням до складу інгредієнтів з високим вмістом макронутрієнтів. На основі проведеного літературного огляду, для розроблення нового продукту, обрано для подальшого дослідження - борошно та олію з насіння промислових конопель, за рахунок вмісту ненасичених жирних кислот (Омега-3, - 6, -9), незамінних амінокислот, клітковини, вітамінів, макро- та мікронутрієнтів та має унікальну харчову цінність.
  • Ескіз
    Документ
    Песпективна вітчизняна сировина для використання у м’ясопродуктах
    (2021) Галенко, Олег Олександрович; Шаповалов, Владислав Юрійович
    Мета роботи полягала у досліджені розроблених м’ясних виробів із внесенням до складу інгредієнтів з високим вмістом макронутрієнтів. На основі проведеного літературного огляду, для розроблення нового продукту, обрано для подальшого дослідження - борошно та олію з насіння промислових конопель.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання «суперфудів» у технологіях м’ясопродуктів
    (Галенко, О. Перспективи використання «суперфудів» у технологіях м’ясопродуктів / О. Галенко, В. Шаповалов // Наукові здобутки молоді - вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 86-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 2–3 квітня 2020 р. – Київ : НУХТ, 2020. – Ч. 1. – С. 271., 2020) Галенко, Олег Олександрович; Шаповалов, Владислав Юрійович
    Мета роботи полягала у розроблені м’ясного виробу із внесенням до складу інгредієнтів з високим вмістом макронутрієнтів. «Суперфуд» – це сировина природного рослинного походження, що відрізняється високим вмістом протеїнів, вітамінів, мінералів, незамінних кислот, антиоксидантів, інших корисних речовин та має мінімум калорій. Такі «суперфуди» або продукти їх переробки, відносять до біологічно активних добавок до їжі для здорового харчування людини. Деякі «суперфуди» через вміст в них поживних речовин використовуються для поліпшення серцево-судинної системи і нормалізації рівня цукру в крові. Відсутність харчової алергії, побічних ефектів і безліч корисних впливів на організм - всі ці якості роблять такі інгредієнти на порядок кориснішими, ніж звичайні продукти широкого споживання. The aim of the work was to develop a meat product with ingredients high in macronutrients. "Superfood" is a raw material of natural plant origin, which has a high content of proteins, vitamins, minerals, essential acids, antioxidants and other nutrients and has a minimum of calories. Such "superfoods" or products of their processing, are biologically active food additives for healthy human nutrition. Some "superfoods" due to their nutrient content are used to improve the cardiovascular system and normalize blood sugar levels. The absence of food allergies, side effects and many beneficial effects on the body - all these qualities make such ingredients an order of magnitude more useful than conventional consumer products.
  • Ескіз
    Документ
    Макронутрієнтний склад насіння гречки та соняшника до та після пророщування
    (2018) Ясінська, Ірина Леонідівна; Іванова, Вікторія Джанівна
    Проаналізовано основні показники макронутрієнтного складу насіння гречки та соняшнику до та після пророщування. The macronutrient composition of buckwheat and sunflower seeds before and after germination were determined.
  • Ескіз
    Документ
    Пшеничні висівки – джерело харчових волокон у виробництві гамбургерів
    (2014) Крижова (Венглюк), Юлія Петрівна; Наріжна, Поліна Вікторівна
    З метою збагачення харчових продуктів харчовими волокнами були розроблені гамбургери з використанням пшеничних висівок. В результаті проведених досліджень встановлено оптимальну кількість внесення висівок та умови їх підготовки. With the purpose of enriching of food products food fibres hamburgers were developed with the use of wheat brans. As a result of the conducted researches the optimum amount of bringing of brans and condition of their preparation is set.
  • Ескіз
    Документ
    Отримання настоянки з кропиви для консервів профілактично-оздоровчого призначення
    (2013) Бавровська, Т. В.; Жеплінська, Марія Михайлівна; Бессараб, Олександр Семенович
    Досліджено можливість застосовувати в закусочних консервах "салат з капусти" настоянки з кропиви лікарської. В настоянці визначено вміст основних мікро- та макроелементів, що дозволили стверджувати про корисність такої добавки до основного продукту з подальшим використанням населенню в їжу з метою збагачення організмом біологічно активних речовин. The opportunity to apply snack canned "coleslaw" tincture of nettle drug. As a tincture to determine the content of basic micro and macro, allowed to assert the usefulness of such additives to the basic product and then use the public to eat in order to enrich the body of biologically active substances.