Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 32
  • Ескіз
    Документ
    Properties of beer with the addition of low-gluten raw materials
    (2021) Parkhomenko, Anastasia; Mukoid, Roman; Vasyliv, Volodymyr
    The prospects of using buckwheat and buckwheat malt for the production of low-gluten beer are shown. The choice and quantity of unmalted raw materials - crushed white buckwheat and buckwheat malt for the production of low-gluten beer (95% barley malt and 5% buckwheat malt or crushed white buckwheat) are substantiated. Beer brewed with a partial replacement of barley malt for buckwheat malt has better physicochemical properties than beer brewed with a partial replacement of barley malt for crushed white buckwheat. For the production of low-gluten beer, it is recommended to use 5% buckwheat malt as a low-gluten raw material.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання гречки для приготування безглютенового пива
    (2022) Мукоїд, Роман Миколайович; Бельтюкова, Єлизавета Олександрівна
    Для пивоварної промисловості перспективним є розширення асортименту за рахунок створення нових сортів пива на натуральній сировині, які за органолептичними, фізико-хімічними властивостями відповідатимуть сучасним вимогам споживачів та позитивно впливати на стан їхнього самопочуття. У пиві є природні антиоксиданти, фолієва кислота, органічні кислоти, фенольні сполуки. Однією з головних проблем та тенденцій на світовому ринку пивної промисловості є створення пива з відсутністю або низьким рівнем глютену, оскільки з кожним роком все в більшої кількості населення виявляється його непереносимість.
  • Ескіз
    Документ
    Prospect of using buckwheat for low-gluten beer
    (2020) Mukoid, Roman; Koshova, Valentina; Parkhomenko, Anastasia
    The prospects of using buckwheat malt for the production of low-gluten beer are shown. The purpose of research is to establish the effect of buckwheat malt on physicochemical parameters for the production of low-gluten beer
  • Ескіз
    Документ
    Використання солодових екстрактів для поліпшення якості пшеничного хліба та хлібобулочних виробів
    (2022) Стеценко, Наталія Олександрівна; Авдєєва, Поліна Вячеславівна
    Житньо-солодовий екстракт додавали на етапі замішування тіста. Завдяки зростанню кількості цукрів у тісті прискорюється процес бродіння, забезпечується рум’яне забарвлення скоринки, солодкий присмак хліба та гарний колір м’якушки. Були проведені розрахунки харчової та біологічної цінності пшеничного хліба, до складу якого внесено 5% житньо-солодового екстракту до маси борошна. Було встановлено, що при споживання такого хліба у рекомендованих кількостях інтегральний скор по білку становить 17,1 %, по вітаміну В1 – на 12,3 %, по лейцину на 13,4 %, по фенілаланіну – на 13,1 %. Крім того, збагачений солодовим екстрактом хліб є функціональним продуктом за вмістом заліза та магнію, добові потреби в яких будуть забезпечені на 12,4 % та 11,6 % відповідно. Використання житньо-солодового екстракту при виробництві пшеничного хліба та хлібобулочних виробів дозволяє скоротити тривалість процесу бродіння, поліпшити органолептичні властивості готової продукції та надати їй функціональної дії. Rye-malt extract was added at the dough kneading stage. Due to the increase in the amount of sugars in the dough, the fermentation process is accelerated, the ruddy color of the crust, the sweet taste of the bread and the beautiful color of the crumb are ensured. Calculations were made of the nutritional and biological value of wheat bread, the composition of which included 5% rye malt extract to the mass of flour. It was established that when consuming such bread in the recommended quantities, the integral sugar for protein is 17.1%, for vitamin B1 - for 12.3%, for leucine for 13.4%, for phenylalanine - for 13.1%. In addition, bread enriched with malt extract is a functional product in terms of iron and magnesium content, the daily needs of which will be provided by 12.4% and 11.6%, respectively. The use of rye-malt extract in the production of wheat bread and bakery products allows to reduce the duration of the fermentation process, improve the organoleptic properties of the finished product and give it a functional effect.
  • Ескіз
    Документ
    Ситовой анализ измельченного зернового сырья
    (2015) Мисюра, Тарас Григорьевич; Прищепа, Юлия Юрьевна; Лапина, Надежда Владимировна; Ляшко, Галина Васильевна; Черный, Валентин Николаевич; Рыбачок, Альбина Викторовна
    Выполнен ситовой анализ измельченного зернового сырья, а именно солода ячменя, овса, кукурузы, пшеницы. Материалы были разделены на фракции, определенные средние размеры частиц фракций, построенные дифференциальные и интегральные кривые распределения измельченного материала и найден степень отклонения размеров частиц от их среднего размера. Sieve analysis of crushed grain raw materials, namely malt of barley , oats, corn, wheat, was performed. The materials were divided into fractions, the average sizes of fraction particles were determined, the differential and integral curves of the distribution of the crushed material were constructed, and the degree of deviation of particle sizes from their average size was found.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження кінетики набухання зернової рослинної сировини
    (2015) Логвиненко, Наталія Петрівна; Рожко, Олександра Юріївна; Юшко, Марія Ігорівна; Чорний, Валентин Миколайович; Лапіна, Надія Володимирівна; Прищепа, Юлія Юріївна; Ляшко, Галина Василівна; Бодров, Віктор Семенович; Мисюра, Тарас Григорович; Попова, Наталія Вікторівна; Запорожець, Юлія Владиславівна
    Проведена серія експериментів та отримані закономірності зміни коефіцієнта набухання в системі екстрагент (технологічна вода) — подрібнена зернова рослинна сировина (вівсяний, кукурудзяний, ячмінний та пшеничний солод). Отримані апроксимаційні залежності введено як складові математичної моделі всього об’єкту — віброекстрактора періодичної та безперервної дії. A series of experiments was carried out and the regularities of the change in the swelling coefficient in the system of extractant (technological water) - crushed grain plant raw material (oat, corn, barley and wheat malt) were obtained. Obtained approximation dependencies are introduced as components of the mathematical model of the entire object - a vibration extractor of periodic and continuous action.
  • Ескіз
    Документ
    Експериментальне визначення рівноважних концентрацій екстрактивних речовин в системі екстрагент — зернова рослинна сировина
    (2015) Васильєва, Анна Андріївна; Верба, Наталія Іванівна; Золотухіна, Марія Дмитрівна; Жадько, Марина Іванівна; Чорний, Валентин Миколайович; Мисюра, Тарас Григорович; Попова, Наталія Вікторівна; Бодров, Віктор Семенович
    За допомогою апроксимації отримано загальне рівняння для визначення рівноважного вмісту екстрактивних речовин в екстракті в залежності від вмісту екстрактивних речовин у зерновій рослинній сировині, що пов’язує рівноважний вміст екстрактивних речовин в екстракті та вміст екстрактивних речовин у зерновій рослинній сировині. Апроксимовані залежності введені до математичних моделей процесу екстрагування у віброекстракторах безперервної дії.
  • Ескіз
    Документ
    Ситовий аналіз дисперсного складу подрібненої зернової сировини
    (2015) Чорний, Валентин Миколайович; Лапіна, Надія Володимирівна; Прищепа, Юлія Юріївна; Ляшко, Галина Василівна; Деканський, Вадим Євгенійович; Мисюра, Тарас Григорович; Запорожець, Юлія Владиславівна
    Виконано ситовий аналіз подрібненої зернової сировини, а саме солоду ячменю, вівса, кукурудзи, пшениці. Матеріали були розділені на фракції, визначені середні розміри частинок фракцій, побудовані диференціальні та інтегральні криві розподілу подрібненого матеріалу та знайдений ступінь відхилення розмірів частинок від їх середнього розміру. Sieve analysis of crushed grain raw materials, namely malt of barley , oats, corn, wheat, was performed. The materials were divided into fractions, the average sizes of fraction particles were determined, the differential and integral curves of the distribution of the crushed material were constructed, and the degree of deviation of particle sizes from their average size was found.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження оптимальних режимів віброекстрагування зернової сировини
    (2018) Чорний, Валентин Миколайович; Христенко, Вікторія Вікторівна; Макаренко, Олександр Григорович
    Досліджено режими екстрагування пшеничного, ячмінного та кукурудзяного солоду, що дає змогу отримувати високоцінні екстракти з цих сировин для косметичної, харчової та фармацевтичної галузей промисловості. The modes of extraction of wheat, barley and corn malt have been investigated, which makes it possible to obtain high-value extracts from these raw materials for the cosmetic, food and pharmaceutical industries.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення пива світлих сортів на міні-пивоварнях м. Одеса за рахунок використання українського солоду
    (2018) Романова, Зоряна Миколаївна; Машир, Олена; Мельник, Ірина
    Метою роботи є удосконалення пива світлих сортів на міні-пивоварнях м. Одеса за рахунок використання українського солоду. The aim of the work is to improve beer of light varieties at mini-breweries in Odessa due to the use of Ukrainian malt.