Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 38
  • Ескіз
    Документ
    Доцільність використання інноваційного пакування - їстівне біодеградабельне покриття/плівка
    (2022) Шульга, Оксана Сергіївна; Шульга, Сергій Іванович
    Застосування їстівного покриття здійснює вплив на ряд характеристик кондитерських та хлібобулочних виробів. Доцільним є оцінювання характеристик виробів за узагальненою функцією бажаності Харрингтона, яка надає деякі можливості універсалізації загального підходу до проблеми оцінки ефективності використання їстівного покриття/плівки. Замість звичайного порівняння параметри виробів перераховуються в числові значення, а потім обробляються для отримання загального коефіцієнта. За цими коефіцієнтами різні зразки порівнюються, так би мовити, «в чистому вигляді». Це дозволяє більш об'єктивно оцінювати можливості застосування їстівного/покриття, а також полегшує процес порівняння, роблячи його більш наочним.
  • Ескіз
    Документ
    Інтегровані рішення компонувань пакувальних машин-автоматів у технологічних системах
    (2017) Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна; Гавва, Олександр Миколайович
    Науково-технічний прогрес безперервно ставить перед машинобудівниками нові, все складніші завдання, пов’язані зі створенням якісно нової сукупності властивостей виробів, підвищенням ефективності виробництва, автоматизацією виробничих процесів, екологічною безпекою. На підставі виконаного аналізу загальних принципів компонування відомих типів технологічних систем розроблено нові підходи створення, проектування та функціонування якісно нових високопродуктивних та високоефективних технологічних систем безперервної дії, до складу яких входять пакувальні машини-автомати для харчових продуктів. Scientific and technological progress continuously poses new, increasingly complex tasks for machine builders related to the creation of a qualitatively new set of product properties, increased production efficiency, automation of production processes, and environmental safety. Based on the analysis of the general principles of layout of known types of technological systems, new approaches to the creation, design and operation of qualitatively new high-performance and highly efficient continuous technological systems, which include automatic food packaging machines, have been developed.
  • Ескіз
    Документ
    Сучасні тенденції вітчизняного ринку споживчої упаковки харчових продуктів
    (2022) Гавва, Олександр Олександрович; Кохан, Олена Олександрівна
    У роботі розглянуті основні вимоги,які представлені до пакувальних матеріалів та технології їх виготовлення. Детально описано можливості мінімізації витрат на виготовлення пакувальних матеріалів і самого процесу пакування. Відзначено перспективи застосування захисних елементів маркування з метою запобігання підробки харчових продуктів. The work examines the main requirements presented to packaging materials and their manufacturing technology. The possibilities of minimizing costs for the production of packaging materials and the packaging process itself are described in detail. Prospects for the use of protective marking elements to prevent counterfeiting of food products were noted.
  • Ескіз
    Документ
    Роль упаковки в сучасному маркетингу
    (2020) Перевертень, Катерина Вячеславівна; Лелека, Ольга Олександрівна
    Правильна упаковка та фірмовий стиль формують позитивний імідж товару у свідомості споживачів. Це може зробити товар запам’ятовуючим, легким для пошуку та привабливим для нових і постійних клієнтів. Упаковка товару має кілька цілей. Найголовніше – це збереження продукту в безпеці та непошкоджені під час транспортування.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання біорозкладних плівок для зберігання харчових продуктів рослинного походження
    (2022) Мороз, Анастасія Олександрівна; Шутюк, Віталій Володимирович
    У роботі розглянуто аспекти розроблення пакувальної продукції, яка не буде джерелом забруднення довкілля. Застосування біорозкладних плівок дозволить збільшити термін зберігання харчових продуктів та зменшити забруднення навколишнього середовища. Для виготовлення харчової плівки, яка біологічно розкладається перспективною сировиною являється крохмаль. The paper considers aspects of the development of packaging products that will not be a source of environmental pollution. The use of biodegradable films will increase the shelf life of food and reduce environmental pollution. Starch is a promising raw material for the production of biodegradable food film.
  • Ескіз
    Документ
    Застосування біорозкладних плівок для зберігання харчових продуктів рослинного походження
    (2022) Мороз, Анастасія Олександрівна; Шутюк, Віталій Володимирович; Василів, Володимир Павлович
    У роботі розглянуто аспекти розроблення пакувальної продукції, яка не буде джерелом забруднення довкілля. Застосування біорозкладних плівок дозволить збільшити термін зберігання харчових продуктів та зменшити забруднення навколишнього середовища. Для виготовлення харчової плівки, яка біологічно розкладається перспективною сировиною являється крохмаль. The paper considers aspects of the development of packaging products that will not be a source of environmental pollution. The use of biodegradable films will increase the shelf life of food and reduce environmental pollution. Starch is a promising raw material for the production of biodegradable food film.
  • Ескіз
    Документ
    Ключові елементи фірмового стилю бренду дитячого харчування «Агуша»
    (2020) Манич, Наталія Євгенівна; Пінаєва, Алісія Сергіївна
    Стаття присвячена дослідженню ключових елементів фірмового стилю бренду дитячого харчування «Агуша». Систематизовано відомості про функції фірмового стилю та розглянуто класифікації його складових. Визначено, що логотип і якісно розроблена система ілюстрацій у комплексі дозволяють бренду ефективно комунікувати як з покупцем (дорослими), так і з кінцевим споживачем (дітьми), а система іконок та інших графічних комплексів дозволяє доносити інформацію про властивості продукції, про особливості її вживання і про вікові обмеження використання товарів. The article is devoted to the study of corporate identity key elements of the baby food brand "Agusha". Information on the functions of corporate style is systematized and classifications of its components are considered. It is determined that the logo and well-designed system of illustrations in the complex allow the brand to communicate effectively with both the buyer (adults) and the end user (children), and the system of icons and other graphic elements allows to convey information about product properties, particularities of its use and restrictions on the use of goods.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб подовження термінів зберігання охолодженого м’яса та напівфабрикатів
    (2018) Храпачов, Олег Вікторович; Пасічний, Василь Миколайович; Маринін, Андрій Іванович
    Для досліджень були виготовлені великошматкові та м’ясокісткові види напівфабрикатів. Процес вакуумування проводили на напівавтоматичній вакуум-пакувальній машині «Webomatic СD-120». Процес термозсідання здійснювали на термозсідальному станку «ST-02» шляхом занурення завакуумованої упаковки з продуктом в гарячу воду. Температура води складала від 85 до 88 ˚С, час занурення 1,5-2 секунди. На сьогодні відомо два варіанти пакування охолодженого м’яса та напівфабрикатів з нього з застосуванням багатошарових полімерних матеріалів, а саме: під вакуумом та в модифікованому газовому середовищі, кожен з яких має свої особливості, оскільки не існує одного універсального способу пакування для всього асортименту продукції. З отриманих даних визначено, що пакування охолодженого м’яса під вакуумом доцільне для великошматкових напівфабрикатів, а пакування в модифікованому газовому середовищі краще підходить для сімейної або порційної упаковки, де важливий привабливий зовнішній вигляд та зберігання первинної форми і текстури продукту, а також відсутність помітного виділення вологи. За результатами органолептичних та мікробіологічних досліджень максимальний позитивний результат для м’яса без кісток було отримано на 35-ту добу зберігання, а для м’яса з кісткою – на 27 добу зберігання. З урахуванням коефіцієнту запасу це дозволило підтвердити та рекомендувати подовжені терміни зберігання охолодженого м’яса та напівфабрикатів з нього, що запаковані під вакуумом з наступним проведенням термозсідання: для великошматкових – не більше 28 діб, для м’ясокісткових – не більше 21 доби. При виборі системи пакування необхідно приймати до уваги бажані терміни зберігання, тип продукту, що підлягає пакуванню, систему транспортування від підприємства до місця реалізації та їх віддаленість між собою. For research, large-meat and meat-and-bone meals were made. The vacuum evacuation process was carried out on a semi-automatic vacuum packaging machine "Webomatic SD-120". The heat sinking process was carried out on a heat sinking machine "ST-02" by immersing the stuffed packaging with the product in hot water. The water temperature ranged from 85 to 88 ˚С, while the immersion time was 1.5-2 seconds. At present, two variants of packaging of chilled meat and semi-finished products from it using multilayer polymeric materials are known, namely: vacuum and in a modified gas environment, each of which has its own characteristics, since there is no single universal packaging method for all assortment of products. From the data obtained it is determined that the packaging of chilled meat in vacuum is suitable for large-scale semi-finished products, and packaging in a modified gas environment is best suited for family or multi-unit packaging, where attractive appearance and storage of the primary form and texture of the product is important, as well as the absence of noticeable isolation moisture According to the results of organoleptic and microbiological studies, the maximum positive result for bone-free meat was obtained on the 35th day of storage, and for meat with bone – for 27 days of storage. Taking into account the coefficient of stock, this allowed to confirm and recommend extended terms of storage of chilled meat and semi-finished products from it, which are packed in vacuum, followed by heat-holding: for large-scale – no more than 28 days, for meat-bones – no more than 21 days. When choosing a packaging system, it is necessary to take into account the desirable terms of storage, the type of product to be packed, the system of transportation from the enterprise to the place of sale and their remoteness among themselves.
  • Ескіз
    Документ
    Modern european packaging of fresh products
    (2019) Poluda, Tetyana; Harkusha, Olena O.
    Nowadays safe and quality packaging is not only a medium for transportation of goods and protection them from mechanical damage, but it is also an important element of the marketing and advertising system, which depends on the demands of consumers. The relevance of the topic is based on the fact that even in today’s busy world people try to keep a healthy lifestyle. So to keep up with the overwhelming pace of life producers invent high-quality packaging that will extend shelf life of products and at the same time will be user-friendly. Therefore, we decided to study the most popular types of packaging.
  • Ескіз
    Документ
    Методи синтезу ежекторів у складі функціональних модулей пакувальних машин
    (2018) Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна; Деренівська, Анастасія Василівна; Гавва, Олександр Миколайович; Якимчук, Микола Володимирович; Токарчук, Сергій Володимирович
    У представлених матеріалах вирішується актуальне завдання з вибору та перевірки регламентованих технологічних операцій які виконуються ежекторами у пакувальних машинах. Подібними прикладами застосування є операції обробки поверхонь пакувальних матеріалів і споживчої упаковки, введення газомодифікованого середовища (ГМС) всередину упаковки, створення вакууму, очищення клапанів картонної упаковки перед нанесенням клейового розчину і т.д. Використання імітаційних технологій дозволяє приймати важливі технічні рішення в процесах дослідження і розробки пакувального обладнання. У наведених дослідженнях спочатку коротко описується ежектор, що включає фундаментальний принцип, механізм течії і змішування і метод створення моделі дослідження із застосуванням ПП FlowVision. Актуальність роботи полягає в необхідності розвитку існуючої виробничої системи моніторингу і прогнозування умов роботи пакувального обладнання, яке містить функціональні модулі із ежекторами. Іn the submissions, the actual task of selecting and checking regulated technological operations performed by ejectors in packaging machines was solved. Similar examples of the use of such operations are operations of surface treatment of packaging materials and consumer packaging, introduction of the Modified Atmosphere inside the Packaging (MAP), vacuum creation, cleaning of cardboard packaging flaps before applying the adhesive, etc. The use of engineering simulation solutions allows to take important technical decisions in the processes of research and development of packaging equipment. In these studies, a method for analyzing the functional modules of packaging machines with ejectors was described. The processes, that took place in the pneumatic nozzle systems with ejectors, were considered on the general principles in the theory of gas dynamics. It was mathematically described mechanics of flow and mixing of substances passing through the ejector using the elements of the simulation research model in FlowVision Software. Relevance of the research work was the need of development of the existing manufacturing monitoring systems in and forecasting the working parameters of packaging equipment, which consisted of functional units that had ejectors.