Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Використання рослинних екстрактів у виробництві продукції ресторанного господарства(2013) Іванова, Вікторія Джанівна; Ясінська, Ірина ЛеонідівнаРозроблено безалкогольний напій з високим вмістом речовин антиоксидантної дії. Як функціональні інгредієнти використано водні екстракти пагонів чорниці, трави орегано. Для покращення органолептичних властивостей до складу напою включено апельсиновий сік в кількості 25%. Developed soft drink with a high content of antioxidative substances action. As functional ingredients used aqueous extracts of bilberry sprouts, herbs oregano. To improve the organoleptic properties of the drink orange juice included in the amount of 25%.Документ Разработка продуктов быстрого приготовления с повышенной пищевой ценностью(2015) Рубанка, Екатерина Владимировна; Терлецкая, Вита Альбертовна; Бобель (Зинченко), Инна НиколаевнаИсследована целесообразность использования сухих экстрактов растительного сырья в пищевой промышленности как источника биологически активных веществ. Разработана поликомпонентная смесь на основе кофе, которая сбалансирована по содержанию витаминов и минеральных веществ. Исследовано химический состав и показатели качества поликомпонентной смеси на основе кофе. It has been studied the feasibility of using dry extracts of plant materials in the food industry as a source of biologically active substances. The multicomponent mixture based on coffee is balanced with vitamins and minerals has been developed. The chemical composition and quality indicators of the multicomponent mixture based on coffee have been researched.Документ Особливості структурування сумішей морозива з рослинними екстрактами(2015) Антонюк, Олена Володимирівна; Поліщук, Галина ЄвгеніївнаСтруктурна особливість неньютонівських рідин, до яких відносяться суміші морозива, полягає у присутності структурних одиниць течії, розміри яких набагато перевищують розміри молекул дисперсійного середовищаводи. Взаємодія між дисперсними часточками може призводити до утворення достатньо міцних контактів, насамперед коагуляційної природи. Однією з найважливіших властивостей структурованих псевдопластичних систем та неньютонівських рідин є ефективна в’язкість. Швидкіснов’язкісні характеристики сумішей можуть змінюватися впродовж технологічного процесу під впливом окремих видів оброблення. На структурування сумішей та морозива у першу чергу впливають вміст і вологозв’язувальна здатність полісахаридів та білків, взаємодія між ними й іншими компонентами сумішей, тепловай кислотна коагуляція сироваткових білків тощо. The structural feature of non-Newtonian fluids, which include a mixture of ice, is the presence of structural units of flow whose size is much larger than the molecular dispersion seredovyschavody. The interaction between dispersed slices can generate enough solid contact, especially coagulation nature. One of the most important properties of psevdoplastychnyh structured and non-Newtonian fluids are effective viscosity. Shvydkisnov'yazkisni mixes characteristics may vary over process under the influence of certain types of treatment. In structuring ice cream mixes and primarily affect the content and the ability volohozv'yazuvalna polysaccharides and proteins, the interaction between them and other components of the mixtures, Thermal coagulation of whey protein acidic and more.Документ Вивчення ефективності різних способів екстрагування для удосконалення технології морозива з рослинними екстрактами(2014) Антонюк, Олена Володимирівна; Саржан, Валентина ІгорівнаВстановлено, що за віброекстрагування вилучення екстрактивних речовин у розчинник проходить ефективніше, а рівноважна концентрація екстрактивних речовин у екстрактах настає швидше, що дозволяє раціонально використовувати рослинну сировину, скорочувати технологічний цикл виробництва та заощаджувати витрати енергоресурсів. It is established that for vibroekstrahuvannya removal of extractives in the solvent is more efficient and the equilibrium concentration of extractives in the extracts is faster, allowing efficient use of plant material, to reduce the technological cycle of production and save energy consumption.