Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
43 результатів
Фільтри
Налаштування
Результати пошуку
Документ Перспективи отримання природнього барвника з шовковиці чорної(2024) Мороз, Анастасія Олександрівна; Клещук, Олексій Олегович; Шутюк, Віталій ВолодимировичНині ягоди привертають все більшу увагу як високопоживний продукт харчування. Ягоди відіграють особливу роль завдяки своїм корисним властивостям для здоров’я, знижуючи фактори ризику хронічних захворювань. З цієї причини шовковиця чорна (сорт Чорна Баронеса) займає важливе місце в харчовій промисловості багатьох країн завдяки своєму особливому хімічному складу. Сушіння соку шовковиці чорної в лабораторних умовах за різних температур сушіння і відповідного тиску під час сушіння та зміні концентрації наповнювача дало наступні результати: – збільшення концентрації наповнювача збільшує швидкість сушіння та зменшує насипну щільність і масову частку вологи; – вищі температури сушіння призводять до скорочення часу зневоднення і зниження насипної щільності та масової частки вологи в порошку. Плоди шовковиці чорної сорту Чорна Баронеса є перспективною сировиною для виробництва натуральних барвників.Документ Сучасні тренди використання природніх барвників у виробництві харчових продуктів(2024) Клещук, Олексій Олегович; Шутюк, Віталій ВолодимировичОстаннім часом натуральні барвники та їх застосування відіграють важливу роль у різних галузях харчової промисловості, виробництві косметичної і текстильної продукції. Натуральним барвникам властиві певні труднощі щодо їх використання це стосується рівномірного нанесення та однорідності самого барвника. Сьогодні потреба у використанні барвників у харчових продуктах зростає через такі фактори, як збільшення обсягів виробництва натуральних продуктів харчування, диверсифікація технологічних розробок та харчові звички споживачів. Тому виробництво природніх барвників з рослинної сировини є перспективним для української консервної промисловості.Документ Роль крафтових сирів у гастро-туризмі України(2023) Мельник, Ірина Олегівна; Архіпчук Олександр Васильович; Чернюшок, Ольга АнатоліївнаОдним із перспективних напрямків розвитку гастрономічного туризму є сирний туризм – спеціалізований вид туризму, який ознайомлює подорожуючих з національними традиціями сироваріння, культури споживання сиру. One of the promising directions for the development of gastronomic tourism is cheese tourism - a specialized type of tourism that acquaints travelers with the national traditions of cheese-making, the culture of cheese consumption.Документ Аналіз ринку м’ясних напівфабрикатів в Україні(2021) Бірюк, Юлія Вікторівна; Полоз, Денис Сергійович; Чернюшок, Ольга АнатоліївнаПроведено аналіз ринку напівфабрикатів України, що всупереч усім кризовим явищам досить стійкий. Український споживач все частіше робить вибір на користь заморожених напівфабрикатів, які дозволяють йому заощадити час на приготування їжі. An analysis of the market of semi-finished products of Ukraine was conducted, which, despite all the crisis phenomena, is quite stable. The Ukrainian consumer increasingly chooses frozen semi-finished products, which allow him to save time on cooking.Документ Волоські горіхи як сировина для промислового виробництва олії та паст(2022) Лукіянік, Олександра Валентинівна; Шутюк, Віталій ВолодимировичУ роботі розглянуто питання промислової переробки волоських горіхів. Виробництво горіхових паст та олій в Україні є перспективним напрямом харчової промисловості, з огляду великої кількості садів волоських горіхів. Особливу увагу при розробленні технології виробництва паст і олій слід звернути на збільшення терміну зберігання готової продукції. The issue of industrial processing of walnuts is considered in the work. The production of nut pastes and oils in Ukraine is a promising area of the food industry, given the large number of walnut orchards. Particular attention in the development of technology for the production of pastes and oils should be paid to increase the shelf life of finished products.Документ Технологічні аспекти промислового виробництва олії та паст з волоських горіхів(2022) Лукіянік, Олександра Валентинівна; Шутюк, Віталій Володимирович; Василів, Володимир ПавловичУ роботі розглянуто питання промислової переробки волоських горіхів. Виробництво горіхових паст та олій в Україні є перспективним напрямом харчової промисловості, з огляду великої кількості садів волоських горіхів. Особливу увагу при розробленні технології виробництва паст і олій слід звернути на збільшення терміну зберігання готової продукції. The issue of industrial processing of walnuts is considered in the work. The production of nut pastes and oils in Ukraine is a promising area of the food industry, given the large number of walnut orchards. Particular attention in the development of technology for the production of pastes and oils should be paid to increase the shelf life of finished products.Документ Поняття і характеристики креативної економіки в сфері харчового виробництва(2021) Труш, Юлія ЛеонідівнаПитання присвячені креативній економіці в сфері підприємництва харчових виробництв орієнтовані для вивчення нових напрямів досліджень і практичної діяльності в області творчих інновацій і економічної активності економічних суб’єктів харчової індустрії, пов’язані із системою специфічних соціально-економічних відносин між економікою і творчим підходом до її розвитку та удосконалення, що призводить до становлення нового креативного сектору сучасної економіки, в основі якого лежить інтенсивне використання творчих та інтелектуальних ресурсів в харчовому виробництві.Документ Обґрунтування підготовчого етапу розробки плану НАССР в системі безпечності та якості харчової продукції на підприємствах харчової промисловості(2021) Труш, Юлія ЛеонідівнаНАССР є єдиною системою забезпечення безпечності харчової продукції, що довела свою ефективність і прийнята міжнародними всесвітніми організаціями. Її використання дозволяє перейти від випробувань кінцевого продукту до розробки запобіжних методів забезпечення безпечності харчової продукції. Дослідження питання підготовчого етапу розробки плану НАССР в системі безпечності та якості харчової продукції, з позиції проблематики аналізу форми здійснення опису продукції, дослідження функцій робочої групи в підготовчому етапі розробки плану НАССР, визначення питань, які потрібно врахувати під час розробки продукту – це питання, які є актуальними в економічній науці. HACCP is the only food safety system that has proven its effectiveness and is accepted by international world organizations. Its use allows to move from testing the final product to the development of precautionary methods to ensure food safety. Research of the preparatory stage of HACCP plan development in the food safety and quality system, from the point of view of analysis of the form of product description, study of the functions of the working group in the preparatory stage of HACCP plan development, determination of issues to be considered during product development. are relevant in economics.Документ Тенденції виробництва та виробництва натуральних харчових барвників(2021) Горбач (Морозюк), Анна Валентинівна; Шутюк, Віталій ВолодимировичНині такі фактори, як збільшення виробництва продуктів харчування, диверсифікація технологічних розробок та звички у харчуванні споживачів збільшили необхідність використання барвників у продуктах харчування. Тому виробництво натуральних харчових барвників з рослинної сировини є перспективним для консервної галузі України.Документ Моніторинг в системі безпечності та якості харчових продуктів на підприємствах харчової промисловості(2020) Труш, Юлія ЛеонідівнаМоніторинг — це заплановані вимірювання чи спостереження КТК відносно її граничних значень. Процедури моніторингу мають бути здатними до виявлення втрати контролю в КТК. Важливо повністю зазначити, коли і ким здійснюватиметься моніторинг. Не виграшним є момент, за яким процедури моніторингу вказують про перевищення будь-якого з граничних значень, що свідчить про втрату контролю в КТК, а нестача контролю вважається відхиленням, що призводить до виробництва шкідливого чи небезпечного продукту. В системі моніторингу чинне місце належить підготовці персоналу для забезпечення системи моніторингу в системі НАССР, роль якого полягає в чітко визначеній відповідальності працівників за процес моніторингу, підготовці до реалізації процедур моніторингу в КТК, за які вони несуть відповідальність. Фахівці мають бути спеціально підготовлені, повністю розуміти цілі й важливість процесу моніторингу, знати процедури, яких потрібно дотримуватися, володіти вільним доступом до них, бути неупередженим під час процесу і точно звітувати про результати моніторингу в системі НАССР. Monitoring is the planned measurement or observation of a CTC relative to its limit values. Monitoring procedures should be capable of detecting loss of control in the CTC. It is important to indicate fully when and by whom the monitoring will be carried out. It is not a win-win moment for monitoring procedures to indicate that any of the limit values is exceeded, indicating a loss of control in the CTC, and a lack of control is considered a deviation leading to the production of a harmful or dangerous product. In the monitoring system, the applicable place is the training of personnel to ensure the monitoring system in the HACCP system, whose role is to clearly define the responsibility of employees for the monitoring process, preparation for the implementation of monitoring procedures in the CTC, for which they are responsible. Specialists should be specially trained, fully understand the goals and importance of the monitoring process, know the procedures to be followed, have free access to them, be impartial during the process and accurately report monitoring results in the HACCP system.