Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 31
  • Ескіз
    Документ
    Порівняльний аналіз ІЧ-спектрів відбивання бджолиного обніжжя та інших сипких продуктів (цукор, сіль, сода)
    (2018) Білошицька, Тетяна; Гальченко, Вікторія; Добровольська, Ольга; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Вишняк, Володимир Вікторович
    За дослідами ІЧ-спектроскопії можна ідентифікувати сипучі харчові продукти та в подальшому визначати домішки за зміною характеру й інтенсивністю відповідних спектрів відбивання. Thanks to the experiments of infra-red spectroscopy it is possible to identify friable food products and to determine admixtures after the change of character and intensity of corresponding spectrums of reflection in future.
  • Ескіз
    Документ
    Ефективність дії антимікробного засобу «Бетастаб» щодо пригнічення основних контамінантів бурякоцукрового виробництва
    (2015) Шулімова, Олена Василівна; Нечипор, Тетяна Миколаївна; Тетеріна, Світлана Миколаївна
    Проведено дослідження ефективності дії засобу «Бетастаб» щодо основних контамінантів бурякоцукрового виробництва. Встановлено високу ефективність дії дезінфікуючого засобу «Бетастаб» щодо грампозитивних мікроорганізмів при його використанні в концентрації 0,03…0,05%
  • Ескіз
    Документ
    Ефективність дезінфікуючого засобу «Каморан» щодо розвитку слизоутворювальних бактерій у виробництві цукру
    (2015) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Тетеріна, Світлана Миколаївна; Нечипор, Тетяна Миколаївна; Чорна, Тетяна Миколаївна
    Експериментально встановлено високу ефективність дезінфекційного засобу «Каморан» за витрат діючої речовини 0,002 – 0,004% щодо слизоутворювальних бактерій. Доведено, що засіб «Каморан»сприяє зменшенню втрат сахарози від розкладання, сприяє підвищенню виходу та покращенню якостi бiлого цукру.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення оптимальних витрат засобу «Бетастаб» для знезараження дифузійного соку
    (2015) Нечипор, Тетяна Миколаївна; Ширяєвська, Анастасія Борисівна; Гусятинська, Наталія Альфредівна
    Проведено контроль зміни рН20 дифузійного соку із внесеним до нього антимікробним засобом «Бетастаб». Визначено оптимальні витрати засобу «Бетастаб» для знезараження дифузійного соку одержаного з кондиційної сировини. The control of change of pH20 of diffusion juice with the antimicrobial "BetaStab" introduced to it was carried out. The optimal expenses of the "BetaStab" for disinfection of diffusion juice obtained from conditioned raw materials are determined.
  • Ескіз
    Документ
    Possibility of using the hop β-acids in the sugar industry
    (2014) Nechypor, Tatiana; Teterina, Svitlana
    The analysis of antimicrobial properties of hop products for control of bacterial contamination in the sugar industry was carried out. The mechanism of bactericidal action of hop acids is described. The use of commercially available β-acids of hops as an alternative to the use of highly aggressive or ineffective biocides is proposed. Проведено дослідження антимікробних властивостей хмелепродуктів для боротьби з бактеріальним забрудненням в цукровій промисловості. Описано механізм бактерицидної дії кислот хмелю. Запропоновано використання комерційно доступних β-кислот хмелю як альтернативи застосуванню високоагресивних чи малоефективних біоцидів.
  • Ескіз
    Документ
    Цукри, цукрозамінники, підсолоджувачі та їх використання при виробництві кондитерських виробів
    (2017) Дорохович, Антонелла Миколаївна
    Розглянуто класифікацію цукристих речовин і їх поділ на цукри, цукрозамінники і підсолоджувачі. Наведено детальну характеристику кожної групи. Висвітлено розробки НУХТ у напрямі використання цукрозамінників при створенні кондитерських виробів. The classification of sugars and their division into sugars, sugar substitutes and sweeteners is considered. The detailed description of each group is given. The development of NUFT in the direction of the use of sugar substitutes during the creation of confectionery products is highlighted.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження структурно-механічних властивостей пастильних мас на основі яблучного пюре з використанням різних видів цукрів
    (2016) Потривайло, Олена Олександрівна; Луценко, Ірина Олегівна; Дорохович, Антонелла Миколаївна
    Пастила - це кондитерські вироби, отримані збиванням фруктово-ягідної суміші з цукром в присутності яєчного білка, з послідуючим змішуванням піноподібної маси з гарячим агаровим сиропом, формуванням на окремі вироби та сушінням. Pastille - a pastry obtained whipping fruit and berry mix with sugar in the presence of egg whites, mixing with further weight spumy Agar with hot syrup, the formation on certain products and drying.
  • Ескіз
    Документ
    Оцінка забарвлення цукру з використанням сенсорної системи типу «Електронне око»
    (2016) Веліканов, Олександр Олександрович; Петруша, Оксана Олександрівна
    Цукор є важливим елементом харчування людини та сировиною для виробництва продуктів у харчовій промисловості. Не дивно, адже він володіє не тільки високою калорійністю, а й солодким смаком. Основними джерелами цукру у світі є цукровий буряк та цукрова тростина. Sugar is an important human food and raw materials for production in the food industry. Not surprisingly, since it has not only high-calorie, but sweet taste. The main sources of sugar in the world is sugar beet and sugar cane.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу рас дріжджів на якість білих ігристих вин
    (2016) Ільїн, Ілля Миколайович; Гречко, Ніна Яківна; Бабич, Ірина Михайлівна
    У процесі дослідження було вивчено вплив рас дріжджів на хімічний склад та формування аромату білих ігристих виноматеріалів; The research studied the effect of yeast races on the chemical composition and flavor formation of white sparkling wine.
  • Ескіз
    Документ
    Процеси і апарати для сатурації дефекованого соку
    (2015) Підгорний, Володимир Васильович; Васильківський, Костянтин Вікторович
    Забезпечення конкурентоспроможності виробленого в Україні цукру на внутрішньому і зовнішньому ринках та раціональне влаштування виробництва кристалічної цукрози є актуальним завданням сьогодення, пов’язаним з якістю продукції цукрових заводів та її собівартістю. Ensuring the competitiveness of manufactured in Ukraine sugar in the domestic and foreign markets and rational arrangement of crystalline sucrose production is an urgent task today related to the quality of sugar mills and its cost.