Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 20
  • Ескіз
    Документ
    Крафтова виноробня при готельному підприємстві
    (2024) Кравченко, Ростислав Романович; Лявинець, Георгій Михайлович; Люлька, Олександр Миколайович
    У роботі проаналізовано можливість впровадження квафтової виноробні при готельному підприємстві
  • Ескіз
    Документ
    Оцінювання сортів винограду для виробництва вин з високим біологічним потенціалом
    (2015) Циганкова, Олена Вікторівна; Білько, Марина Володимирівна
    Аналіз структури виноградників України показує, що існує проблема недосконалого сортового складу промислових насаджень. Це відбивається на рівні продуктивності, високої собівартості врожаю і готової продукції. Одним із способів вирішення даної проблеми є розширення сировинної бази за рахунок введення до реєстру сортів, які мають високі технологічні показники. Метою роботи є дослідження перспективних для України сортів винограду для виробництва оригінальних натуральних столових вин високої біологічної цінності. Analysis of the structure of vineyards in Ukraine shows that there is a problem imperfect varietal composition industrial plants. This is reflected in the level of productivity, high cost of harvest and the finished product. One way of solving this problem is to expand the resource base by introducing in the register of varieties, which have high technological characteristics. The aim of this work is the study of promising grape varieties for the production of original natural table wines with a high biological value.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу органічних кислот на показники якості рожевих виноматеріалів для ігристих вин
    (2015) Скорченко, Марія Вікторівна; Білько, Марина Володимирівна
    Одними із важливих показників якості ігристих вин є їх колір і смак. Свіжість смаку обумовлена органічними кислотами, головними представниками яких є винна та яблучна. Вони разом з фенолкислотами впливають на формування кольору вин. Кавова та винна кислоти естеризуються із утворенням кафтарової кислоти, а кумарова і винна – із утворенням каутарової, які мають відповідно коричневе і жовте забарвлення. Вміст яблучної та молочної кислот впливає на пінисті властивості ігристих вин. Метою роботи було встановлення впливу органічних кислот на показники якості рожевих виноматеріалів для ігристих вин. One of the important indicators of quality sparkling wines is their color and taste. The freshness of the taste is due to organic acids, the main representatives of which are tartaric and malic. They, along with phenalkylamine influence the formation of color wines. Coffee and tartaric acid with the formation of interesuyutsya kaftanova acid, and Komarova and the blame – with the formation of katarova, which are respectively brown and yellow color. The content of malic and lactic acids affect the foaming properties of sparkling wines. The aim of this work was to establish the effect of organic acids on indicators of the quality of wine materials for pink spark
  • Ескіз
    Документ
    Вплив сировини на способи ферментації шампанських виноматеріалів та стійкість шампанських вин
    (2015) Гречко, Ніна Яківна; Межмедінова, Аліє; Ільїн, Ілля Сергійович
    Унікальність шампанських вин обумовлена процесом вторинного бродіння шампанських виноматеріалів із використанням сахарози в герметично закритих ємностях, завдяки якому вина насичуються вуглекислим газом ендогенного походження. Ігристі та пінисні властивості шампанських вин, що обумовлюють їх унікальність, залежать від багатьох факторів, в першу чергу, від складу та якості сировини – виноматеріалів, цукру та дріжджів. The uniqueness of sparkling wines due to the process of secondary fermentation of sparkling wine with the use of sucrose in sealed containers, thanks to which the wine is saturated with carbon dioxide gas of endogenous origin. Pnin and sparkling properties of sparkling wines, contributing to their uniqueness, depend on many factors, primarily the composition and quality of raw material – wine materials, sugar and yeast.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу рас дріжджів на якість білих ігристих вин
    (2016) Ільїн, Ілля Миколайович; Гречко, Ніна Яківна; Бабич, Ірина Михайлівна
    У процесі дослідження було вивчено вплив рас дріжджів на хімічний склад та формування аромату білих ігристих виноматеріалів; The research studied the effect of yeast races on the chemical composition and flavor formation of white sparkling wine.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження показників якості червоних сухих вин із перспективних сортів винограду
    (2016) Івашко, Ольга Петрівна; Білько, Марина Володимирівна
    Дослідження показників якості вин з перспективних сортів винограду і впливу способів переробки винограду на формування їх якості; Research quality indicators wines promising grapes and exposure methods grapes on the formation of their quality.
  • Ескіз
    Документ
    Стабілізація рожевих сухих виноматеріалів для ігристих вин із застосуванням інноваційних допоміжних матеріалів
    (2016) Дзюба, Анна Віталіївна; Білько, Марина Володимирівна
    Дослідження впливу матеріалів для стабілізації нового покоління та обробки холодом на органолептичні і фізико-хімічні показники якості рожевих сухих виноматеріалів для ігристих рожевих вин; Investigation of materials for the stabilization of the new generation and processing of cold on the organoleptic and physico-chemical quality dry pink wine for sparkling pink wine.
  • Ескіз
    Документ
    «Винний етикет» та акустична система для покращення смакових якостей вина
    (2015) Залєвська, Наталія Павлівна
    Щоб зацікавити споживача своєю продукцією винороби вигадують все більш цікавіші способи покращення смакових якостей вина. Одним із таких виноробів-дослідників є австрієць Маркус Бахман, який зауважив, що смакові якості вина помітно покращуються, якщо протягом періоду його дозрівання в погребі звучить музика. For consumers interested in their products winemakers come up with more interesting ways to improve the taste of wine. One such wine-makers and researchers are Austrian Markus Bachmann, who said that the taste of the wine significantly improved if during the period of his maturation cellar in the music.
  • Ескіз
    Документ
    Reasons for wine tourism in Bulgaria
    (2015) Pereviazko, M.; Veres, Kateryna
    The beauty of wine tourism is not sightseeing. Meeting people who produce this drink it is remains in the memory. Real manufacturer is in love with his work, and talk with them is very interesting. Some aesthetes prefer to stay in the castles of winemakers, to communicate with these eminent people.
  • Ескіз
    Документ
    Variet of gastronomic and food destinations to Austraeia
    (2015) Nazarenko, Natalia; Veres, Kateryna
    Gastronomy, food and wine tourism has become a rapidly growing area of tourism research and tourism product development. Гастрономія, їжа і вино туризм став швидко зростаючої областю досліджень і розвитку туризму туристичного продукту.