Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Методика визначення проникності шару осаду при мембранному розділенні(2018) Пащенко, Богдан Сергійович; Штефан, Євгеній ВасильовичРозроблена методика визначення проникності шару осаду з врахуванням зміни розміру його часток та пластичної деформації, що є важливим фактором часу ефективної роботи фільтрувального мембранного елементу, а також дозволяє прогнозувати падіння продуктивності фільтраційного обладнання.Документ Моделювання ущільнення шару осаду при мембранному розділенні(2018) Пащенко, Богдан Сергійович; Штефан, Євгеній ВасильовичУ матеріалі проведено імітаційне моделювання процесу мембранного розділення дисперсної системи, визначено коефіцієнт проникності її шару осаду із врахуванням його ущільнення та розміру часток.Документ Cavitation liquid extraction of organic substances(2019) Litvinenko, Aleksandr; Kadomsky, Sergiy; Boyko, Yurii; Pashchenko, Bohdan; Shtefan, YevgeniiThe article shows that it is possible to effectively cavitate various production media. For example, a significant effect was found in the extraction of protein from defatted ground bones. The extraction process according to a similar scheme at 18-20°C allowed for an additional 4-6% of protein to be extracted by weight. The results of extraction of biologically active substances from vegetable raw materials were also obtained.Документ Some kind of dead-end ultrafiltration modules for food industries(2015) Pashchenko, Bohdan; Shtefan, YevgeniiПоказано, що мембранні процеси дедалі ширше застосовуються в харчовій промисловості як засіб розділення або концентрування хімічних чи біологічних речовин. Серед різних типів сепараторів модулі з порожнистих волокон широко використовуються для таких різних застосувань, як молочна сироватка, штучні нирки, очищення води тощо. Завдяки своїй трубчастій геометрії порожнисті волокна можна використовувати для потоку зсередини назовні або ззовні всередину. Впровадження цих технологій у харчову промисловість України є важливим кроком на шляху до економічної незалежності та заможного життя.