Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 10
  • Ескіз
    Документ
    Екстракт хмелю – характеристика та застосування в косметичній галузі
    (2024) Бойчук, Тетяна Михайлівна; Руденко, Олександр Юрійович
    Завдяки вмісту біологічно активних сполук хміль широко використовується в косметичній, фармацевтичній та харчовій промисловості.
  • Ескіз
    Документ
    Тенденції розвитку світового ринку дитячих косметичних засобів
    (2024) Савіцька, Ганна Олександрівна; Бойчук, Тетяна Михайлівна
    Розглянуто тенденції виробництва дитячих косметичних засобів та особливості використання натуральних рослинних екстрактів.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження мікроелементного складу екстракту лаванди методом ICP/MS
    (2024) Таволжан, Алла Анатоліївна; Бойчук, Тетяна Михайлівна; Мілюкін, Михайло Васильович
    Встановлено, що зразки екстрактів лаванди містять достатню кількість життєво–необхідних мікроелементів, при цьому вміст токсичних елементів не несе загрози.
  • Ескіз
    Документ
    Уротропін – спектр застосування, тонкощі технології виробництва
    (2024) Тищенко, Іван В’ячеславович; Бойчук, Тетяна Михайлівна
    Уротропін залишається важливою хімічною сполукою з широким спектром застосувань, і його виробництво має велике економічне значення. Напрями розвитку включають покращення виробничих процесів, екологічну безпеку та рециклінг відходів, що в кінцевому підсумку можуть призвести до ефективніших та екологічно чистих методів виробництва.
  • Ескіз
    Документ
    Калієва селітра – спектр використання та особливості виробництва
    (2024) Мошак, Надія Анатоліївна; Бойчук, Тетяна Михайлівна
    Калієва селітра є безбаластним добривом, що містить калій і азот. Нітрат калію є однією з основних потреб хімічної промисловості. Зі збільшенням попиту в різних галузях виробництва добрив, фармацевтичної, вибухової, харчової промисловості тощо, виробництво калієвої селітри стає все більш затребуваним.
  • Ескіз
    Документ
    Лецитин, як харчова добавка із широким спектром застосування
    (2024) Мартинюк, Валерія Андріївна; Бойчук, Тетяна Михайлівна
    Проаналізовано літературу та встановлено, що соняшниковий лецитин широко використовують у харчовій промисловості в якості емульгатора, стабілізатора.
  • Ескіз
    Документ
    Виробництво карбаміду – запорука продовольчої безпеки України та світу
    (2024) Магден, Надія Олександрівна; Бойчук, Тетяна Михайлівна
    Карбамід – висококонцентроване азотне добриво, де вміст азоту не менше 46%. Карбамід є важливим продуктом основної хімічної промисловості. Його широко застосовують в сільському господарстві як концентроване мінеральне добриво, а також в тваринництві як білкову добавку до кормів; в виробництві карбамідноформальдегідних полімерів, клеїв, фарб; при дубленні шкір; для виготовлення лікарських препаратів, кремів та ін.
  • Ескіз
    Документ
    Етанол – сучасні реалії та перспективи на ринку палива
    (2024) Косовець, Олександр Юрійович; Бойчук, Тетяна Михайлівна
    Україна має значний потенціал біомаси, доступний для виробництва рідких та газоподібних моторних біопалив. За оцінками 2021 року, цей потенціал для виробництва біоетанолу становить 0,86 млн. т н. е. на рік, а до 2050-го може збільшитися до 1,29 млн. т н. е. Наразі в Україні існують лише 22 невеликих біоетанолових заводи, які загалом можуть виробляти близько 500 млн. л/рік
  • Ескіз
    Документ
    Формальдегід – сучасні реалії виробництва
    (2024) Кияниця, Віталій Анатолійович; Бойчук, Тетяна Михайлівна
    Формальдегід НСНО має велику реакційну здатність. Це є причиною широкого використання його як сировини у виробництві багатьох органічних сполук: синтетичних смол, пластмас, нових органічних барвників, поверхнево-активних речовин, лікарських препаратів і навіть вибухових речовин.
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз ринку бензойної кислоти – харчової добавки з широким спектром застосування
    (2024) Здоренко, Владислав Вадимович; Бойчук, Тетяна Михайлівна
    Бензойна кислота, завдяки своїм властивостям, є перспективною добавкою не тільки в харчовій промисловості, а й у фармацевтичній та косметичній галузях. Цю добавку масово додають до рецептур не тільки в Україні, а й за кордоном, а широкий спектр дії збільшує необхідність її виробництва.