Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 8 з 8
  • Ескіз
    Документ
    Cavitation resistance of ceramics
    (2018) Litvinenko, Aleksandr; Pashchenko, Bohdan
    The technological additions are the most vulnerable component of ceramics which create conditions for the formation of a glass phase with distributed Al2O3 particles. The accumulation of stresses of the surface layer takes place namely along the boundaries of the phases, which is responsible for the cyclical nature of mass losses. Microscopic analysis showed that the destruction of specimens occurs precisely over the vitreous phase, which is contained along the grain boundaries of aluminum oxide.
  • Ескіз
    Документ
    Математичне моделювання процесу мембранного розділення дисперсних систем
    (2018) Пащенко, Богдан Сергійович
    В ході дослідження було отримано вираз з граничними умовами, в якому замість рівняння Нав'є-Стокса використано рівняння збереження енергії, що можна використати для розрахунку режимів руху течії дисперсних систем у каналі керамічного мембранного елемента. Це дозволяє суттєво підвищити експлуатаційні характеристики обладнання призначеного для реалізації даного процесу.
  • Ескіз
    Документ
    Методика визначення проникності шару осаду при мембранному розділенні
    (2018) Пащенко, Богдан Сергійович; Штефан, Євгеній Васильович
    Розроблена методика визначення проникності шару осаду з врахуванням зміни розміру його часток та пластичної деформації, що є важливим фактором часу ефективної роботи фільтрувального мембранного елементу, а також дозволяє прогнозувати падіння продуктивності фільтраційного обладнання.
  • Ескіз
    Документ
    Моделювання ущільнення шару осаду при мембранному розділенні
    (2018) Пащенко, Богдан Сергійович; Штефан, Євгеній Васильович
    У матеріалі проведено імітаційне моделювання процесу мембранного розділення дисперсної системи, визначено коефіцієнт проникності її шару осаду із врахуванням його ущільнення та розміру часток.
  • Ескіз
    Документ
    Cavitation liquid extraction of organic substances
    (2019) Litvinenko, Aleksandr; Kadomsky, Sergiy; Boyko, Yurii; Pashchenko, Bohdan; Shtefan, Yevgenii
    The article shows that it is possible to effectively cavitate various production media. For example, a significant effect was found in the extraction of protein from defatted ground bones. The extraction process according to a similar scheme at 18-20°C allowed for an additional 4-6% of protein to be extracted by weight. The results of extraction of biologically active substances from vegetable raw materials were also obtained.
  • Ескіз
    Документ
    Ультрафільтраційне розділення молочної сироватки
    (2015) Пащенко, Богдан Сергійович; Змієвський, Юрій Григорович; Захаров, Володимир Володимирович
    У матеріалі отримані залежності, що дозволяють визначити раціональні межі концентрування молочної сироватки ультрафільтрацією та підібрати тривалість циклу роботи мембрани до подальшої регенерації. Регенерацію слід проводити з метою очистки пор та поверхні мембрани, що дозволить відновити її властивості та більш ефективно її використовувати.
  • Ескіз
    Документ
    Вдосконалення процесу доочищення стоків спиртових виробництв з використанням мембранних технологій
    (2021) Пащенко, Богдан Сергійович; Литвиненко, Олександр Анатолійович
    У матеріалі розроблено апаратурно-технологічна схему, що дозволяє підвищити ступінь очищення стічних вод підприємства на 15%.
  • Ескіз
    Документ
    Some kind of dead-end ultrafiltration modules for food industries
    (2015) Pashchenko, Bohdan; Shtefan, Yevgenii
    Показано, що мембранні процеси дедалі ширше застосовуються в харчовій промисловості як засіб розділення або концентрування хімічних чи біологічних речовин. Серед різних типів сепараторів модулі з порожнистих волокон широко використовуються для таких різних застосувань, як молочна сироватка, штучні нирки, очищення води тощо. Завдяки своїй трубчастій геометрії порожнисті волокна можна використовувати для потоку зсередини назовні або ззовні всередину. Впровадження цих технологій у харчову промисловість України є важливим кроком на шляху до економічної незалежності та заможного життя.