Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
9 результатів
Результати пошуку
Документ Удосконалення конструкції промислового екстрактора бурякоцукрового виробництва(2024) Брижань, Михайло Олексійович; Люлька, Дмитро МиколайовичВажливим завданням для працівників бурякоцукрової галузі є удосконалення технологічної схеми та модернізація обладнання з метою підвищення якості дифузійного соку, зменшення втрат сахарози при високих якісних показниках. В основу дослідження поставлено задачу вдосконалення конструкції дифузійного апарату нахиленого типу за рахунок введення додаткових площ нагрівання в його 1-шу та 2-гу секції, що дозволить покращити прогрівання сокостружкової суміші до оптимальної температури по всьому його поперечному перерізу. За рахунок цього буде досягатись максимальна швидкість екстрагування сахарози в воду, втрати сахарози в жомі зменшаться.Документ Шляхи оптимізації структури споживання води у бурякоцукровому виробництві(2015) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Чорна, Тетяна МиколаївнаВпровадження запропонованих способів водопідготовки та водоочищення у виробництво дозволить значно покращити показники якості технологічних вод, мінімізувати або повністю виключити споживання свіжої води з природних водоймищ, і відповідно, суттєво знизити негативний вплив цукрових заводів на навколишнє природне середовище. Implementation of the proposed methods of water treatment in production will significantly improve the quality of process water, minimize or completely eliminate the consumption of fresh water from natural reservoirs, and therefore significantly reduce the negative impact of sugar factories on the environment.Документ Перспективний напрям в технології очищення транспортерно-мийної води в бурякоцукровому виробництві(2015) Резніченко, Юрій Миколайович; Петриченко, Ігор Борисович; Виговський, Валерій ЮрійовичЯкість транспортерно-мийної води має велике значення у виробництві цукру-піску і впливає на: потужність і ритмічність роботи заводу; роботу обладнання станції доочищення коренеплодів та бурякопереробного відділення; технологічні показники дифузійного соку, жомопресової води, втрати сахарози; витрату чистої технічної води; об’єми значно забруднених стічних вод; забезпечення екологічності підприємства. Quality Forwarder-water washing is important in the production of sugar and influences: the power and rhythm of the plant; work station equipment refining buryakopererobnoho roots and branches; technological indicators juice, zhomopresovoyi water loss sucrose; flow of clean process water; volumes significantly contaminated wastewater; ensuring environmental company.Документ Інтенсифікація процесу екстрагування сахарози із застосуванням флокулянту ПГМГХ(2014) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Чорна, Тетяна Миколаївна; Тетеріна, Світлана МиколаївнаЕкстрагування сахарози з бурякової стружки є однією з основних стадій бурякоцукрового виробництва, від ефективності проведення якої залежить повнота вилучення сахарози та технологічна якість одержаного екстракту. Чистота дифузійного соку в значній мірі залежить від вмісту в ньому нецукрів, в тому числі високомолекулярних сполук , тому першочерговим завданням при вилученні сахарози з бурякової стружки є одержання соку високої чистоти за рахунок меншого переходу в екстракт високомолекулярних сполук, зокрема пектинових речовин. The extraction of sucrose from beet chips is one of the main stages of sugar beet production, the efficiency of which depends on the completeness of extraction of sucrose and technological quality of the resulting extract. Clean juice largely depends on the content in the netsukriv, including Macromolecular as a priority when removing sucrose from beet chips is to obtain high purity juice due to the smaller transition to extract high-molecular compounds, including pectin.Документ Імітаційна модель кристалізації охолодженням утфелю останнього продукту(2014) Мирончук, Валерій Григорович; Єщенко, Оксана АнатоліївнаВажливим способом зменшення виробничих втрат в бурякоцукровому виробництві і, відповідно, одержання додаткової кількості цукру є максимально можливе знецукрювання меляси при кристалізації утфелю останнього продукту охолодженням. Не дивлячись на численні дослідження в цій галузі, на сьогодні існують прогалини у визначенні оптимальних режимів процесу тепло-масообміну при кристалізації утфелю в мішалках-кристалізаторах. Дослідження цього процесу методом фізичного моделювання пов'язано в значній мірі з труднощами в наслідок його довготривалості (більше 30 годин). Усунути цей недолік можливо шляхом застосування імітаційного моделювання. An important way to reduce production losses in the sugar beet production and, consequently, to obtain additional quantities of sugar is the maximum possible znetsukryuvannya molasses during the crystallization of the massecuite latest product cooling. Despite the numerous studies in this area, today there are gaps in the definition of optimal regimes of heat-mass transfer during crystallization of the massecuite in the crystallizer stirrer. The study of this process by physical modeling associated largely with difficulties as a result of its long lasting (over 30 hours). To eliminate this deficiency is possible by the use of simulation.Документ Дослідження ефективності застосування дезінфекційного засобу на основі природних оксикислот у бурякоцукровому виробництві(2014) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Тетеріна, Світлана Миколаївна; Нечипор, Тетяна МиколаївнаБезпечність продуктів харчування є актуальним питанням сьогодення. В той же час слід відмітити, що перебіг мікробіологічних процесів у виробництві білого цукру негативно впливає на ефективність виробництва та якість готової продукції. На більшості вітчизняних підприємств для пригнічення мікрофлори при проведенні процесу екстрагування сахарози використовують формалін, що пов'язано з достатньо високою ефективністю його дії та невисокою вартістю. Food safety is a key issue today. At the same time it should be noted that the progress of microbiological processes in the production of white sugar negatively affects the efficiency and quality of the finished product. On most domestic enterprises to inhibit microflora during process of extracting the sucrose formalin used, due to the relatively high efficiency of its performance and low cost.Документ Удосконалення способу подачі барометричної води в екстрактори нахиленого типу(2014) Кадиков, Максим Григорович; Пушанко, Микола Миколайович; Люлька, Дмитро МиколайовичЗавдяки покращенню умов масообміну між буряковою стружкою та екстрагентом вміст сахарози в жомі буде найнижчим. Вихід цукру по заводу внаслідок більш повного висолодження бурякової стружки збільшиться. Due to the improvement of mass transfer between beet chips and extractant sucrose content in the pulp is low. Sugar yield of the plant due to better vysolodzhennya beet chips increase.Документ Дослідження ефективності природного антимікробного засобу «Beta-Stab 10А» щодо пригнічення контамінантів буряко- цукрового виробництва(2014) Нечипор, Тетяна Миколаївна; Тетеріна, Світлана МиколаївнаВстановлено високу бактерицидну дію засобу «Beta-Stab 10А» щодо грампозитивних бактерій, якими є більшість контамінантів цукрового виробництва. Оскільки препарат проявляє низьку інгібуючу дію щодо еукаріотичних мікроорганізмів, то його використання при виробництві цукру без додаткових реагентів може бути не досить ефективним. The high bactericidal effect means «Beta-Stab 10A" on gram-positive bacteria, like most contaminants sugar production. Since the drug exhibits low inhibitory effect on eukaryotic microorganisms, its use in the manufacture of sugar without additional reagents may not be very effective.Документ Цукросировина високої якості як складова успіху роботи цукрових заводів(2013) Кравченко, Ірина Йосипівна