Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Економічна доцільність використання енергозберігаючих вікон у готельних підприємствах(2021) Бахмацька, Марія Олександрівна; Нікітіна, Тетяна АндріївнаПластикові вікна з енергозберігаючими склопакетами користуються все більшою популярністю у світі. Це відбувається через збільшення цін на енергоносії, оскільки пластикові вікна мають енергозберігаючу властивість що допомагає скоротити витрати на газ те електроенергію. Доцільність використання енергозберігаючих вікон повністю себе виправдовує. Встановлення таких вікон в готельних підприємствах коштуватиме дорожче звичайних вікон, але початкові інвестиції можна буде повернути за рахунок економії рахунків за електроенергію.Plastic windows with energy-saving glass units are becoming more and more popular in the world. This is due to the increase in energy prices, since plastic windows have an energy-saving property that helps to reduce the cost of gas and electricity. The feasibility of using energy-saving windows fully justifies itself. Installing such windows in hospitality businesses will cost more than conventional windows, but the initial investment can be recouped through savings in energy bills.Документ Використання енергозберігаючих технологій при безперервному обробленні дріжджового тіста(2016) Рачок, Віталій Вікторович; Теличкун, Юлія Станіславівна; Теличкун, Володимир ІвановичВ результаті камера попереднього змішування дозволить попередньо змішати компоненти тіста та краще замісити його, виконання камери змішування компонентів та камери замішування тіста із двома робочими органами для замісу і нагнітання тіста в камеру бродіння дозволяє поєднати операції змішування та замішування, бродіння та формування виробів з дріжджового тіста в одному агрегаті, що значно скоротить машино-апаратурну схему, час на приготування тіста та готового виробу в цілому, зменшить кількість людського втручання в процес приготування тістового напівфабрикату. As a result, the camera pre-mixing will pre-mix component test and better knead it, perform the mixing chamber components and chamber kneading with two working bodies for mixing and pumping test in a cell fermentation allows to combine operations of mixing and kneading, fermentation and formation of products from dough in single unit that greatly reduce machine-hardware circuits, time to prepare the dough and the finished product as a whole, will reduce human intervention in the process of making dough semis.Документ Електрогідравлічний ефект в процесах переробки сільськогосподарської сировини(2012) Запорожець, Юлія Владиславівна; Ардинський, Олексій Валерійович; Василів, Володимир Павлович; Дайнека, І. Ф.Одним із головних завдань переробної промисловості України є створення енергозберігаючих безвідходних технологій перероблення сировини у кінцевий продукт. Досвід розвинених країн світу свідчить, що отримати високоякісні конку- рентноздатні харчові продукти можна за умови інтенсифікації технологічних процесів переробки сільськогосподарської сировини, спрямованих на зменшення питомих витрат енергії з застосуванням досконалого обладнання, сучасних методів оброблення, що забезпечить отримання проміжних напівпродуктів та кінцевих продуктів з найменшою кількістю втрат з відходами. Перспективним методом інтенсифікації процесів переробних виробництв є електрогідравлічне оброблення, яке може стати одним з засобів вирішення цієї задачі.Документ Енерго- та ресурсозберігаючі технології. Осмотичні електростанції(2014) Михайлик, Борис ВадимовичВиробництво електроенергії з альтернативних джерел за останні роки набуло значного поширення. Ведуться безперервні дослідження з розвитку існуючих технологій і вивчення нових способів добування так званої «чистої» енергії. Одна з передових технологій, що поки що перебуває на стадії експериментальних досліджень, є осмотична електростанція.